تبريز - ايرنا - مديركل فرهنگي و پيشگيري ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به محدود بودن سطح آگاهي زنان از داروهاي لاغري و لوازم آرايشي گفت: اين مهم يكي از دلايل افزايش اعتياد بين بانوان است و بايد آگاهي آنان از طريق فرهنگ سازي رسانه اي افزايش يابد.

به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومي اداره كل ورزش و جوانان آذربايجان شرقي، عارف وهاب ‌زاده در همايش آشنايي با سوء مصرف مواد نيروزا و داروهاي لاغري ويژه مديران زن باشگاه‌ها در تبريز افزود: عدم آگاهي بانوان در مورد مواد استفاده ‌شده در داروهاي لاغري و بسياري از لوازم ‌آرايشي همچون شفاف كننده پوست باعث بالا رفتن اعتياد در بين بانوان شده است.
وي اظهار كرد: پيشگيري از اعتياد بهترين راه براي دور ماندن از مواد مخدر است كه با برنامه ‌ريزي ‌هاي صحيح و برگزاري دوره‌هاي آموزشي بايد افراد را نسبت به راه‌هاي دوري جوانان از اعتياد، آموزش دهيم.
وهاب زاده با اشاره به اينكه همسايگي ايران با افغانستان و پاكستان باعث به وجود آمدن مشكلات بسيار زياد براي افراد جامعه ما شده است، يادآور شد: با برنامه ‌ريزي‌هاي مختلف بايد از اعتياد در كشور پيشگيري كنيم كه برگزاري همايش هاي آگاهي دهي يكي از راهكارهاي مناسب است.
وي گفت: خوشبختانه در چند سال اخير اقدامات خوبي در زمينه پيشگيري انجام شده كه اميدواريم مردم ما نيز با توجه به خطرات اين مواد با آگاهي و كسب اطلاعات كافي از اين مواد دوري كنند.
وهاب زاده، دلايلي همچون كسب لذت، كنجكاوي، مشكلات روحي و رواني و بسياري از مشكلات ديگر را از عوامل سوق يافتن جوانان به سمت مواد مخدر دانست و ابراز اميدواري كرد با افزايش سطح آگاهي در بين مردم و جوانان مشكل اعتياد در كشور حل شود.
به گفته وي، در چند سال اخير اعتياد بين بانوان رشد بالايي داشته و مصرف مواد مخدر در بين اين قشر به دو برابر افزايش پيدا كرده است كه عوامل بسياري در اين مورد نقش دارد.
وهاب زاده اضافه كرد: يكي از راه‌هاي پيشگيري از اعتياد، راه‌اندازي NGOهاي فعال در حوزه پيشگيري است.
به گزارش ايرنا، معاون ورزش بانوان مديركل ورزش و جوانان آذربايجان شرقي نيز در اين همايش با تاكيد بر اينكه سطح آگاهي مديران باشگاه‌ها بايد بالاتر برود، گفت: بايد تلاش كنيم سطح آگاهي مديران باشگاه‌ها را بالا ببريم تا ورزشكاران با آرامش ورزش كنند و به اهداف خود بدون نياز به هيچ دارويي دست پيدا كنند.
ليلا جاويدان، هدف از برگزاري اين همايش را افزايش سطح آگاهي و اطلاعات مربيان و مديران باشگاه‌ها دانست تا اطلاعات كافي را در اختيار ورزشكاران قرار دهند.
وي افزود: باشگاه‌ها در كنار كسب‌ و كار، به ‌عنوان پايگاه فرهنگي هم محسوب مي‌ شوند و اين اهميت اين مراكز را بالاتر مي ‌برد و بايد با دقت و آگاهي بيشتري به اين مراكز توجه شود.
جاويدان ادامه داد: طي چند سال اخير داروهاي لاغري و كاهش وزن در بين بانوان طرفداران بسياري پيدا كرده كه اين داروها با اثرات بسيار بد به ‌نوعي اعتيادآور هستند كه فرد با مصرف اين دارو دچار اعتياد مي ‌شود.
3038/6183