يزد- ايرنا- مديركل ستاد بحران استان يزد گفت: با توجه به توزيع اعتبارات فصول بحران و حوادث در وزرات خانه هاي مربوطه، از مسوولان دستگاه هاي اجرايي استان انتظار مي رود كه براي جذب اين اعتبارات براي استان تلاش بيشتري كنند.

به گزارش ايرنا، هادي هادي نسب پنجشنبه در جلسه ستاد بحران شهرستان بافق بيان كرد: بهترين كارشناس و مسئول براي جذب اعتبارات ستاد بحران و حوادث، مديران دستگاه هاي اجرايي شهرستان ها هستند كه بايد ميزان اعتبار مورد نياز هر بخش را برآورد و براي جذب آن پيگيري كنند.
وي همچنين از وضعيت دشوار بحران خشكسالي در استان يزد خبرداد و گفت: اين استان رتبه اول كشور در چالش خشكسالي را دارد زيرا علاوه بر كمترين ميزان بارش، بيشترين ميزان تبخير آب در اين استان صورت مي گيرد.
وي افزود: مباحث آموزشي در حوزه هاي مديريت بحران و مقوله هاي مقابله و پيشگيري بايد مدنظر قرار گيرد تا علاوه بر كاهش خسارات ناشي از بحران و حوادث پيش بيني نشده، برآورد ميزان خسارات ناسي از حوادث و پديده هاي مختلف مانند خشكسالي به صورت دقيق و به سرعت انجام شود.
وي گفت: ارائه آموزش هاي موثر و كارآمد در كاهش خسارت هاي جاني و مالي ناشي از بحران‌هاي گوناگون بسيار موثر است بنا بر اين اداره كل مديريت بحران استان، مقوله آموزش را در اولويت هاي كاري خود قرار داده است.
رئيس ستاد بحران استان يزد ادامه داد: اعضاي اين ستاد با اشراف بر قوانين و وظايف مي توانند، قدم هاي موثري در پيشبرد و تحقق اهداف و اجراي برنامه هاي اين ستاد داشته باشند.
فرماندار بافق هم در اين نشست با بيان مشكلات و بحران هاي طبيعي در اين منطقه كويري گفت: يكي از مشكلات و بحران هايي كه هر روزه با آن مواجه هستيم، تكميل نبودن باند دوم محور بافق - يزد است كه باعث بروز حوادث متعدد رانندگي در اين محور شده است.
سيدمهدي طلايي مقدم بزرگراه يزد - بافق را تنها پروژه استان كه مصوبه سفر مقام معظم رهبري و رئيس جمهوري را دارد دانست و اظهار كرد: 42 كيلومتر از اين محور مهم و حياتي باقي مانده تا باند دوم آن تكميل شود.
وي افزود : با توجه به قول مدير كل راه و شهرسازي استان يزد در خصوص ادامه فعاليت پيمانكاران، فعاليت مجدد اين پروژه در روزهاي آينده شروع مي شود و براي تكميل اين پروژه در سال 95 ، انتظار مي رود مديريت ستاد بحران استان نيز در اين مورد پيگيري هاي لازم را انجام داده و مطالبه مردم اين شهرستان براي تكميل اين طرح را به اطلاع مسئولان استان برساند.
طلائي مقدم خشكسالي را يكي ديگر از بحران هاي شهرستان بافق عنوان كرد و گفت: شهرستان بافق به دليل كاهش بارندگي در سال هاي اخير و رعايت نكردن الگوي مصرف صحيح آب در بخش هاي مختلف با بحران روبرو است.
وي همچنين با اعلام قرار گرفتن اين شهرستان روي گسل هاي زلزله خيز، خاطر نشان كرد: به طور متوسط روزانه چندين مورد زلزله خفيف در شهرستان بافق ثبت مي شود، كه اختصاص اعتبارات براي مقاوم سازي منازل و رعايت اصول ساختماني را دو چندان كرده است.
در ادامه اين نشست اعضاي ستاد بحران شهرستان بافق به ارائه پيشنهاد و گزارش از اقدامات صورت گرفته پرداختند و خواستار تحقق برخي از خواسته ها از جمله: تخصيص اعتبار به بخش كشاورزي براي جلوگيري از آفات كشاورزي و مرمت قنوات، بهسازي و مرمت شبكه هاي آبرساني شهري و روستايي، اختصاص كد دوم اورژانس شهري، احداث پايگاه امداد جاده اي در محور بافق – نوق، مقاوم سازي منازل روستايي و تهيه طرح خطرپذيري شهرستان بافق شدند.
محور يزد بافق كه مردم اين شهرستان از آن با نام جاده مرگ ياد مي كنند، از حادثه خيز تيرين محورهاي استان يزد است كه عمليات دوبانده سازي آن از سال 86 آغاز و تا كنون 60 كيلومترآن انجام شده است.
42 كيلومتر از اين محور هم ابنيه فني و قسمتي از زيرسازي هاي آن انجام شده كه تكميل آن 350 ميليارد ريال اعتبار نياز دارد كه بخشي از آن تامين شده و بخش ديگر در انتظار تامين منابع مالي است.
بافق با 40 هزار نفر جمعيت در فاصله 110 كيلومتري يزد قرار دارد.
7543/ 6014/