تهران - ايرنا - متخصصان دانشگاه واشنگتن فناوري جديدي را براي اتصال دستگاه هاي كم توان مانند ايمپلنت هاي مغزي و لنزهاي چشمي هوشمند به اينترنت توسعه دادند.

به گزارش روز شنبه گروه اخبارعلمي ايرنا ازساينس، اين فناوري جديد كه سيستم ارتباطي توزيع شده نام دارد با استفاده از سيگنال هاي بازتابي بلوتوث و بخشي از توان موردنياز شبكه هاي بي سيم در حالت عادي، اتصال واي فاي را برقرار مي كند و قابليت تغيير همه چيز از نظارت بر ميزان قندخون گرفته تا تقسيم كردن صورتحساب كارت هاي اعتباري را دارد.
سيستم ارتباطي توزيع شده با استفاده از فناوري هاي موجود در گوشي هاي تلفن همراه از جمله بلوتوث، واي فاي يا راديو هاي ZigBee به عنوان فرستنده و گيرنده سيگنال هاي بازتابي، امكان ارتباط تجهيزات كم مصرف را فراهم مي كند. به گفته محققان اين سيستم قادر است سيگنال هاي واي فاي را با يك 10 هزارم انرژي مورد نياز در حالت استاندارد، توليد و مخابره كند.
اين سيستم به جاي استفاده از يك منبع توان مستقل، سيگنال هاي واي فاي را با استفاده از انرژي سيگنال هاي بلوتوث ساير تجهيزات همراه از جمله ساعت هاي هوشمند، توليد مي كند.
ايمپلنت هاي كوچكي كه معمولا در اندام هاي حساس نصب مي شوند، در اغلب موارد منابع محدودي براي تامين توان مصرفي خود در اختيار دارند و در نتيجه فناوري هاي متداول ارتباط بي سيم در مورد اين ايمپلنت ها كاربرد ندارد و تجهيزاتي مانند لنزهاي چشمي هوشمند و ايمپلنت هاي مغزي فاقد امكان برقراري ارتباط بي سيم هستند.
سيستم ارتباطي توزيع شده قادر است تنها با استفاده از چند ميكرووات توان مصرفي كه آن هم از انرژي سيگنال هاي بلوتوث خارجي به دست مي آيد، امكان برقراري ارتباط بي سيم را براي ايمپلنت ها فراهم كند.
يكي ديگر از كاربردهاي اين سيستم ارتباطي، در كارت هاي اعتباري هوشمندي است كه با بهره گيري از انرژي سيگنال هاي گوشي تلفن هوشمند، مستقيما اطلاعات را با يكديگر تبادل مي كنند.
قرار است گزارش كامل اين تحقيقات در كنفرانس Special Interest Group on Data Communication كه در روز 22 آگوست برگزار خواهد شد، ارائه شود.
علمي (6)** 9259**1440