گرگان - ایرنا - مدیرعامل آب منطقه ای گلستان از همكاری این شركت برای رونق گردشگری استان در حوزه تاسیسات آبی خبر داد و گفت: تاكنون مطالعه برای سرمایه گذاری در جذب و توسعه گردشگری در سد كبودوال انجام شده است.

به گزارش ایرنا علی نظری روز شنبه در نشستی خبری افزود: مطالعات سرمایه گذاری در جذب و توسعه گردشگری آبی در در سد كبودوال شهرستان علی آباد هم اینك در انتظار دریافت مجوز است.
وی اضافه كرد: در این طرح مطالعه جانمایی برای اجرای طرح گردشگری در سطح 25 هكتار پایاب سد، اطراف و بالادست آن به منظور ایجاد زیرساخت های لازم انجام شده است.
به گفته وی، در این طرح با توجه به منظر زیبایی كه در حاشیه سد كبود وال وجود دارد، فعالیت هایی از جمله ایجاد مجموعه ویلایی در زیر سد، تله كابین بین پایاب سد و ارتفاعات اطراف، ایجاد توقفگاه خودرو، فروشگاه، رستوران، محل اسبدوانی، استخر شنا، پارك آبی و مجموعه فرهنگی و ورزشی و مركز خرید مد نظر است.
نظری افزود: در صورت اجرایی شدن طرح گردشگری آبی در سد كبودوال، علاوه بر تضمین 50 ساله جذب گردشگر، نقش آفرینی آن را در توسعه اقتصادی شاهد خواهیم بود.
وی گفت: با صدور مجوز برای اجرای طرح گردشگری در این سد، بلافاصله فراخوان جذب سرمایه گذار داده خواهد شد.
استان مرزی گلستان به دلیل واقع شدن در مسیر زیارتی مشهد و گردشگری شمال كشور سالانه محل عبور حدود 12 میلیون گردشگری است.

* 62 درصد پیشرفت ساخت سد نرماب مینودشت
مدیرعامل شركت سهامی آب منطقه ای گلستان گفت: با تزریق اعتباری كه سال 94 انجام شد، پیشرفت ساخت سد نرماب در مینودشت واقع در شرق استان، به 62 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: هم اینك پشتیبانی خوبی از سوی مسوولان ارشد استانی و كشوری از ساخت سد نرماب مینودشت به عنوان بزرگترین سد استان گلستان در حال انجام است.
وی با بیان این كه در سال 93 این طرح رو به تعطیلی بود، اضافه كرد: این حمایت ها باعث شده كه 32درصد عملیات اجرایی این سد در سال 94 انجام شود.
نظری افزود: در سال گذشته 520 میلیارد ریال اوراق مشاركت، 50 میلیارد ریال اسناد خزانه،300 میلیارد ریال اعتبار مصوب پیوست قانون برای ساخت سد نرماب اختصاص یافته است.
وی گفت: امسال هم قول داده شده كه اعتبار اسناد خزانه به ساخت سد نرماب مینودشت اختصاص داده شود.
به گفته وی اگر پشتیبانی از سد ساخت نرماب مینودشت مانند سال 94، رخ دهد در سال 97 آبگیری این سد انجام خواهد شد.
معاون طرح و توسعه شركت آب منطقه‌ای گلستان در خصوص وضعیت اعتبارات و هزینه های سد نرماب مینودشت،گفت: تاكنون برای ساخت این سد دو هزار میلیارد ریال اعتبار از محل منابع مختلف هزینه شده است.
داود گیلك افزود: برای ساخت، جابجایی چهار روستایی بالا دست سد و اجرای شبكه آن، 15 هزار میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است كه چهار هزار میلیارد ریال آن به ساخت سد اختصاص دارد.
به گفته وی اجرای این طرح با هدف تامین آب آشامیدنی 600 هزار نفر از جمعیت شرق استان، تامین آب زراعی 22 هزار هكتار و تامین برق می باشد.
اجرای سد خاكی بتونی نرماب چهل چای مینودشت از سال 90 با ظرفیت 125 میلیون مترمكعب و توان تنظیم آب به میزان 190 میلیون مترمكعب آغاز شد.
منبع تغذیه این سد آب مازاد سه رودخانه نرماب ، چهل چای و خرمالو است.
طرح انتقال آب از مازندران به غرب گلستان، وضعیت آب پشت سدها، نصب 153 شمارشگر هوشمند جمعی بر روی چاه های آب، پلمپ یكهزار حلقه چاه غیرمجازو بهره برداری از 600 هكتار زمین كشاورزی و مجهز به آبیاری و زهكشی، لایروبی رودخانه ها و آخرین وضعیت زهكشی در سطح 280 هكتار از زمین های كشاورزی استان از دیگر مطالب مطرح شده از سوی مدیرعامل و معاون حفاظت و بهره برداری شركت سهامی آب منطقه ای گلستان بود.
استان مرزی گلستان واقع در شمال ایران یك میلیون و 900 هزار نفر جمعیت دارد كه از شمال با تركمنستان، از جنوب با سمنان، از غرب با مازندران و از شرق با خراسان شمالی همسایه است.
گلستان 14 سد كوچك و بزرگ با ظرفیت 300میلیون مترمكعب آب دارد.
6204/1648