همدان - ایرنا - رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: كمربند سبز حفاظتی به طول 56كیلومتر در حدفاصل مراتع و اراضی مردم احداث شده است.

مرتضی هژیركمال روز یكشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طرح كمربند سبز حفاظتی ایجاد مرز و حائلی بین زمین های كشاورزی مردم و اراضی منابع ملی است.
وی اضافه كرد: هدف از اجرای این طرح تعدیل تخریب، تصرف احتمالی و ساخت و ساز در منابع ملی و حفاظت از این اراضی است.
وی بیان كرد: اراضی كشاورزی مردم مشاعی بوده و از حد و مرز دقیقی برخوردار نیست در حالیكه اراضی ملی پس از اجرای مقررات و طی مراحل شناسایی، تشخیص و قطعیت، آگهی شده و با دارا بودن سند به نقشه منابع ملی تبدیل شده است.
رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: اجرای طرح كمربند سبز حفاظتی در زمین های شیب دار به عنوان مناطق بحرانی در اولویت است چون در اینگونه مناطق دخل و تصرف بیشتری صورت می گیرد.
هژیر كمال اظهار كرد: در هر مكانی كه از این موانع به عنوان حائل برای ایجاد مرز استفاده شده پیشروی و دخل و تصرف به اراضی ملی صورت نگرفته است.
وی افزود: علاوه بر ایجاد كمربند سبز در بین اراضی ملی و زمین های كشاورزی از موانع دیگری نظیر ایجاد نهر و كانال و قرار دادن بلوك های سیمانی در فواصل 40 تا 50 متری استفاده می شود.
وی اضافه كرد: در كشت سبز كه به صورت نواری صورت می گیرد از گونه های جنگلی و مرتعی و گونه های كم آب بر نظیر بادام و گونه های دارویی استفاده می شود تا علاوه بر مشخص شدن مرز در بالا بردن فضای سبز اثر داشته باشد.
رئیس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی همدان گفت: حفر نهر و كانال و قرار دادن بلوك از سالها پیش در حال انجام است و پس از آن كاشت درخت و ایجاد كمربند سبز مرسوم شد.
هژیركمال اضافه كرد: گونه هایی كه برای كاشت در مناطق به عنوان كمربند سبز پیش بینی می شود با توجه به شرایط اكولوژیكی مناطق انتخاب می شوند.
وی افزود: هم اینك از بلوك سیمانی بیشتر در نهاوند و رزن، كمربند سبز در همدان و ملایر و حفركانال بیشتر در اسدآباد برای مشخص شدن مرز بین اراضی مردم و اراضی ملی انتخاب شده است.
وسعت اراضی منابع طبیعی همدان 905 هزار هكتار معادل 47 درصد مساحت این استان است.
7526/2087