به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس، ليزر ساخته شده به اين روش، اصطلاحا پلاريتون نام دارد و بسيار كارآمدتر و دقيق تر از ليزرهاي متداول موجود است. ليزرهاي پلاريتون سنتي نيازمند دماي بسيار پايين هستند.
مزيت ليزر توليدشده با استفاده از پروتئين فلورسنت عروس دريايي كه توسط محققان دانشگاه هاي وورتسبورگ و درسدن در آلمان ساخته شده، در اين است كه در دماي اتاق نيز كارايي دارد. توان مورد نياز اين ليزر از پالس هاي نانو ثانيه انرژي تامين مي شود، در حاليكه در ليزرهاي قبلي، پالس هاي پيكوثانيه مورد نياز بودند كه فرآيند بسيار پيچيده اي را به دنبال داشتند.
اساس كار اين ليزر، باكتري هاي مهندسي ژنتيكي اي كولاي است كه پروتئين فلورسنت سبزرنگ توليد مي كنند. در واقع پروتئين هاي عروس دريايي امكان رشد در اين باكتري ها را دارند. محققان ميكروحفره هاي اپتيكي را از اين پروتئين ها انباشته مي كنند، سپس از پالس هاي نور براي ايجاد باريكه ليزر استفاده مي شود. پس از اينكه ليزر به آستانه مورد نظر رسيد، انرژي بيشتري وارد دستگاه مي شود.
طرز كار اين ليزر بسيار ساده تر از ليزرهاي متداول است و فضاي كمتري را اشغال مي كند، از طرفي ساخت آن بسيار مقرون به صرفه بوده و اميد است كه در آينده اي نزديك كاربردهاي ليزر در پزشكي را متحول كند.
نتايج اين مطالعه در نشريه Science Advances منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**2017
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۸
تهران- ايرنا- محققان براي اولين بار با استفاده از پروتئين هاي فلورسنت عروس دريايي موفق به ساخت ليزر شدند.