نگين نادري فر دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: اثربخشي داروهاي تزريقي لزوما بيشتر از داروهاي خوراكي نيست و جز در موارد معدود هيچ يافته علمي مبني بر ارجحيت روش تزريقي نسبت به خوراكي وجود ندارد و برعكس در بيشتر موارد عوارض جانبي داروهاي تزريقي بيشتر از خوراكي است.
وي افزود: بيشتر عوارض جانبي داروهاي تزريقي ، در مدل هاي غيرتزريقي به ندرت ايجاد مي شود يا غيرممكن است كه ازآن جمله مي توان آسيب به عصب يا عروق در محل تزريق، آبسه و ابتلا به انواع عفونت هاي ويروسي، هپاتيت B و C، ايدز، باكتريايي و گسترش اين بيماري هاي عفوني در جامعه، خون مردگي، خونريزي هاي زير پوستي، ايجاد زخم و باقي ماندن جاي آن در محل تزريق را نام برد.
نادري فر تصريح كرد: مصرف بي رويه داروهاي تزريقي به دليل نياز به پرسنل آموزش ديده و تجهيزات خاص براي تزريق، هزينه بيماران و سيستم بهداشتي را افزايش مي دهد.
اين كارشناس معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي اهواز ادامه داد: مصرف داروهاي خوراكي براي بيمار راحت تر است و درد، هزينه و عوارض كمتري براي بيمار دارد و در عين حال آنكه به همان اندازه موثر است.
وي به نادري توصيه كرد:با توجه به مشكلات و عوارض داروهاي تزريقي هرگز به پزشك خود اصرار نكنند كه داروهاي تزريقي تجويز كنند.
نادري فر خاطرنشان كرد: در صورت سابقه حساسيت دارويي و عوارض جانبي به ويژه آنتي بيوتيك ها پزشك خود را در جريان قرار دهند چون بروز مجدد آن عارضه مي تواند كشنده يا تهديدكننده حيات باشد.
3004/6065
تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۷
اهواز - ايرنا - كارشناس دفتر تحقيق و توسعه معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي اهواز گفت: يكي از باورهاي غلطي كه راجع به داروهاي تزريقي بين مردم وجود دارد اين است كه داروهاي تزريقي بهتر از داروهاي خوراكي عمل مي كنند.