تهران-ایرنا- نوازنده پیشكسوت تار و سه تار گفت: من شكایتی از شرایط سخت جامعه ندارم و ایران برای من در مردم، فرهنگ و تمدنش خلاصه می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین علیزاده شامگاه دوشنبه در آیین بزرگداشت خود در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) با اشاره به دوران فعالیت خود در حوزه موسیقی افزود: به خاطر حرفه ام زیاد سفر كردم و در شرایطی در اولین سفرهایم سعی كردم روی پای خودم ایستاده و موسیقی ایرانی را به تنهایی به دوش بكشم و در این سال ها به این قصد از ایران نرفته بودم كه بازنگردم بلكه رفته بودم شاید فراغی پیدا كرده و ذهن خودم را پربارتر كنم.
علیزاده افزود: وقتی انسان وطنش را ترك می كند اتفاقا به وطنش بیشتر و بهتر فكر می كند، قدر همه چیز را بهتر می داند.
این موسیقیدان گفت: افتخار می كنم در جایی زندگی كنم كه سختی هایش را هم تحمل كنم، ما همیشه می گوییم شرایط جامعه سخت است اما واقعا این همه مهر و محبت و قدردانی از سوی مردم را اگر در كره ماه هم برویم، پیدا نمی كنیم.
وی با بیان اینكه ما موسیقیدان ها از لطف مردم، بهره می گیریم، اظهار كرد: ایرانی ها، وقتی به چیزی احترام بگذارند و چیزی را دوست داشته باشند بی وصف است و من قدردان محبت آنان هستم.
این نوازنده پیشكسوت تار و سه تار گفت: تمام كار و زندگیم را مدیون حسین دهلوی هستم و برای همه استادانم همچون هوشنگ ظریف، علی اكبرخان شهنازی و فرهاد فخرالدینی سر تعظیم فرود می آورم و من در طول زندگیم از بهشتی عبور كردم كه از میوه های درختان پربار آن چشیدم.
علیزاده به نسل آینده توصیه كرد: هر چقدر كه هویت داشته باشید و هر چقدر كه تعلق به خاك خودتان داشته باشید، در جهان سرافرازید.

*امضای علیزاده بر آثارش حك شده
شهرام ناظری خواننده موسیقی سنتی نیز در این آیین با اشاره به بیان خاطراتی درباره آشنایی خود با حسین علیزاده گفت: قبل از انقلاب، در سال 54 كه من فعالیتم را در موسیقی آغاز كردم با این هنرمند، دوست و یار نازنینم آشنا شدم و فراز و فرودهایی را در این سال ها باهم تجربه كردیم.
ناظری افزود: بعد از انقلاب با تشكیل كانون چاوش، همكاری هایی باهم داشته و سختی های را در ایران و خارج از ایران در جریان اجرای موسیقی داشتیم.
وی با اشاره به ویژگی آثار علیزاده اظهار كرد: علیزاده به مرحله ای رسیده كه امضای خودش پای آثارش حك شده و خیلی سخت است كه فردی بتواند ظرف نیم قرن به این درجه از هنر برسد.
ناظری آثار حسین علیزاده را كاملا منحصر به فرد دانست و گفت: این ویژگی ناشی از دانش عمیق این هنرمند است، در صورتی كه بسیاری از هنرمندان حوزه موسیقی خیلی با استعداد و نابغه هستند اما دانش و بصیرت لازم برای پشتوانه هنرشان نداشته و نمی توانند به این درجه والا دست پیدا كنند.
این خواننده موسیقی سنتی افزود: علیزاده از استثنائات قرن ماست و آثار او در تكنوازی و اركستر بی نظیر است و این ویژگی ناشی از دیدگاه وسیع این هنرمند است كه خود را در چارچوب موسیقی سنتی محدود نكرده و با موسیقی مقامی هم آشنا بوده است.
ناظری وجهه فرهنگی علیزاده را برای هنرمندان و جامعه ایران ارزشمند دانست و افزود: علیزاده بر اساس این ویژگی و بینش، بصیرت و دانش عمیق اجتماعی و فرهنگی توانسته آثار ماندگاری را به وجود آورده و شاگرد زیادی را براساس این تفكر فرهنگی تربیت كند.
فریدون شهبازیان آهنگساز در این آیین با بیان خاطراتی از آشنایی و همكاری خود با حسین علیزاده گفت: علیزاده جزو نوازندگان برتری است كه در تكنوازی به حدی رسیده كه توانسته به خلاقیت آهنگسازی نیز دست پیدا كند و هنرمندان اندكی همچون محمدرضا لطفی و پرویز مشكاتیان و علیزاده به این توانایی و تبحر دست پیدا كرده اند.
شهبازیان با اشاره به اجرای قطعه «تركمن» توسط علیزاده در كنسرتی در تالار وحدت گفت: ایشان در اجرای این قطعه توسط ساز سه تار تمام وجود مرا به عنوان آهنگساز تسخیر كرد و تاكنون هیچ اثری مانند آن چنین تاثیری بر روح و قلب من نگذاشته است.
وی افزود: امیدوارم همان طور كه خودش گفته 120 سال عمر كند و آثاری خلق كند كه با گوش جان بشنویم و لذت ببریم.
مسعود جعفری جوزانی كارگردان سریال «در چشم باد» نیز در این آیین با بیان اینكه قائم مقامی در خور موسیقیدانان و آهنگسازان است، افزود: هنر باعث می شود كه انسان مافوق طبیعت فكر و زندگی كند.
وی گفت: به ندرت شاید هر 10 سال یك بار افتخاری به ملت داده شود كه افرادی مانند حسین علیزاده شناخته شوند، افرادی كه شهامت گذشتن از خطوطی را پیدا می كند كه نه ارتجاعی و نه آنقدر مدرن بی معنی می شوند. و احترام بگذاریم و صدای ساز را بفهمیم.
*دو امام پشتیبان حسین علیزاده اند
لوریس چكناواریان آهنگساز و رهبر اركستر نیز در این آیین با اشاره به آشنایی خود با حسین علیزاده گفت: زمانی كه آلبوم موسیقی «نی نوا» علیزاده را شنیدم، شگفت زده شدم و گفتم چطور می شود فردی هم به موسیقی سنتی و هم كلاسیك آشنایی داشته باشد.
وی افزود: به عقیده من امام حسین(ع) و امام علی(ع) پشتیبان علیزاده هستند كه او توانسته آثاری ماندگار به وجود بیاورد.
چكناواریان با بیان اینكه ارزش هر كشوری به هنرمندانش است، اظهار كرد: هیچ كشوری با وجود اینكه ثروت و ارتش داشته باشد ارزشمند نیست بلكه همان طور كه آسمان نیازمند ستاره است و كشور هم نیازمندان هنرمندان و ستارگان عرصه هنر است.
محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز در این آیین حسین علیزاده را یكی از چهره های سرشناس موسیقی ایرانی دانست و گفت: علیزاده از جمله هنرمندانی است كه بیش از 50 سال با سرانگشتان هنرمند خود در بسیاری از برنامه های فرهنگی و اجتماعی نقش های ماندگار، هنری و محبوب از خود به جای گذاشته است.
وی افزود: ما قدردان هنرمندانی همچون علیزاده كه با تلاش و كوشش شبانه روز خود به مقام والای هنری رسیدند، هستیم و سعی داریم با برگزاری آیین بزرگداشت برای این هنرمندان آنان را به نسل جوان معرفی كنیم.
صلاحی گفت: امیدوارم با برگزاری برنامه های بزرگداشت برای هنرمندان و بزرگان كشور پاسدار هویت تاریخی و فرهنگی مردم باشیم.
شانزدهمین ویژه‌ برنامه «تولد ماه» به همت معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران شامگاه دوشنبه همزمان با جشن تولد 65 سالگی حسین علیزاده موسیقیدان و نوازنده تار و سه تار با حضور محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، امیرعبدالحسینی معاون هنری و بابك ربوخه مدیر امور موسیقی این سازمان و هنرمندانی همچون شهرام ناظری، لوریس چكناواریان، كیخسرو پورناظری، فریدون شهبازیان، علی جهاندار، غلامحسین امیرخانی، كامبیز درمبخش، كیومرث مرادی كرمانی و مسعود فروتن در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) برگزار شد.
حسین علیزاده اول شهریورماه 1330 در تهران متولد شد. وی پس از تحصیل در هنرستان موسیقی به دانشكده هنرهای زیبای دانشگاه تهران رفت و همزمان در مركز حفظ و اشاعه موسیقی به یادگیری و اجرای كنسرت پرداخت. علیزاده نزد استادانی همچون هوشنگ ظریف، حبیب‌الله صالحی، محمود كریمی، علی‌اكبر شهنازی، داریوش صفوت، نورعلی برومند، سعید هرمزی، یوسف فروتن و عبدالله دوامی موسیقی آموخته است.
علیزاده تا سال 1384 با محمدرضا شجریان در قالب گروهی چهار نفره همراه با كیهان كلهر و همایون شجریان به برگزاری كنسرت و اجرای برنامه در كشورهای مختلف مشغول بود.
این نوازنده تار و سه تار تاكنون سه بار برای آلبوم‌های «فریاد»، «بی تو به سر نمی‌شود» و «به تماشای آب‌های سپید» نامزد جایزه گرمی در بخش «بهترین آلبوم سنتی جهان» شده است.
علیزاده چهار بار جایزه بهترین موسیقی فیلم را از جشنواره فیلم فجر برای فیلم‌های «گبه»، «زشت و زیبا»، «آواز گنجشك‌ها» و «ملكه» به‌دست آورده است.
وی سال 1393 از دریافت «نشان شوالیه هنر و ادب فرانسه» اعلام انصراف كرد و در نامه‌ای نوشت كه «خود را بی‌نیاز از دریافت هر نشانی» می‌داند.
تهرام/7245//1348