«علی اكبر مهرفرد» امروز (سه شنبه) در آیین گشایش دومین همایش و نمایشگاه بین المللی خوراك دام، طیور و آبزیان كه در محل بوستان گفت و گو برگزار شد، افزود: ظرفیت اسمی صنعت خوراك دام 19 میلیون تن برآورد شده كه فقط هشت میلیون تن آن فعال است.
به گفته مهرفرد، تاكنون 42 هزار میلیارد ریال معادل یك میلیارد و 200 میلیون دلار در این صنعت سرمایه گذاری شده است كه باید بازده این سرمایه گذاری مورد توجه قرار گیرد.
مهرفرد افزود: ظرفیت كنونی تولید دام، طیور و آبزیان كشور كمتر از ظرفیت واقعی است بنابراین برای حضور در بازارهای جهانی باید قواعد بهداشتی، تجاری و صنعتی را رعایت كنیم.
این مسئول یكی از حلقه های اقتصاد دامپروری را مواد اولیه خوراك دام و پس از آن صنعت خوراك دام برشمرد و گفت: صنعت خوراك دام، گوشت، مرغ، شیر، تخم مرغ و بسته بندی، حلقه های این مجموعه اند؛ بنابراین باید زنجیره تولید، واردات و عرضه به هم وصل شوند.
وی افزود: ما در حال ورود به بازارهای جهانی هستیم و باید به كیفیت و استاندارد محصولات بیشتر توجه كنیم و برندسازی موضوع مهمی برای شناساندن محصولات با كیفیت ایرانی در بازارهای جهانی است.
** تعیین اولویت كشت با توجه به مزیت محصول
قائم مقام وزیر جهاد كشاورزی در امور بازرگانی یادآوری كرد: بخش كشاورزی با 115 میلیون تن تولید محصولات كشاورزی به ارزش 76 میلیارد دلار در مثبت شدن تراز تجاری این بخش در دولت یازدهم موثر بوده است.
وی گفت: در سال 1393 تراز تجاری بخش كشاورزی منفی 8.1 میلیارد دلار بود كه این رقم در سال 1394 به منفی 3.4 میلیارد دلار رسید و پنج میلیارد دلار ارز كمتری برای بخش كشاورزی از كشور خارج شد.
مهرفرد اضافه كرد: براساس سیاست وزارت جهاد كشاورزی تلاش داریم كشت محصولات دارای مزیت را توسعه بدهیم و برای محصولات فاقد مزیت تولید، واردات را جایگزین كنیم.
قائم مقام وزیر جهاد كشاورزی در امور بازرگانی گفت: طبق آمار سال 1394 ایران با تولید بیش از 9میلیون و 500 هزار تن شیرخام، بیش از 2 میلیون گوشت مرغ، 950 هزار تن تخم مرغ و 800 هزار تن گوشت قرمز رتبه هفتم تولید گوشت مرغ، جایگاه نوزدهم عرضه تخم مرغ و رتبه بیست و دوم تولید شیرخام جهان را به خود اختصاص داده است.
وی به نقش تامین نهادههای اولیه خوراك در تولید محصولات دامی اشاره كرد و گفت: در سال های آینده واردات نهادههایی مانند ذرت، كنجاله سویا، جو و علوفه های خشك مورد استفاده در این صنعت، آزاد خواهد بود؛ زیرا اكنون سالیانه 6 میلیون تن ذرت در كشور مورد نیاز است كه پیش بینی می شود نزدیك 2 میلیون تن آن در داخل تولید شود.
وی ذرت را محصولی آب بر دانست و اضافه كرد: طبق سیاست های وزارت جهاد كشت این محصول بیش از میزان پیش بینی شده به صلاح كشور نیست.
مهرفرد به افزایش سطح زیر كشت دانههای روغنی در برنامه 10 ساله اشاره كرد و گفت: تلاش داریم طبق برنامه از كنجاله كلزا در صنعت خوراك دام و طیور استفاده كنیم؛ به شرط آنكه تحقیقات آن انجام شود.
وی اعلام كرد 20 درصد جو مصرفی كشور از طریق واردات تامین می شود و افزود: اكنون نیاز داخلی به جو سه میلیون و 500 هزار تن است كه یك میلیون تن آن از طریق واردات تامین میشود.
به گزارش ایرنا، سالیانه نزدیك به 800 هزار تن گوشت قرمز، 9 میلیون و 500 هزار تن شیر خام، 2 میلیون تن گوشت مرغ و 950 هزار تن تخم مرغ در كشور تولید می شود كه مجموع تولیدات پروتئینی با منشا دامی را به 13 میلیون تن می رساند.
رئیس سازمان دامپزشكی كشور امروز در دومین همایش و نمایشگاه بین المللی خوراك دام، طیور و آبزیان فیداكسپو اعلام كرد سالیانه تا 12 میلیون تن انواع خوراك دام و طیور به كشور وارد می شود.
دومین همایش و نمایشگاه بین المللی خوراك دام، طیور و آبزیان فیداكسپو (2016) امروز با حضور 46 شركت داخلی و خارجی از كشورهای اتریش، مجارستان، فرانسه، بلغارستان، چین، تركیه و هلند در محل دایمی نمایشگاه تخصصی شهرداری تهران واقع در بوستان گفت و گو آغاز به كار كرد و تا چهارم شهریورماه به كار خود ادامه می دهد.
اقتصام**9186**1961
تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۶
تهران- ایرنا- قائم مقام وزیر جهاد كشاورزی در امور بازرگانی ظرفیت تولید صنعت خوراك دام و طیور كشور را 19 میلیون تن عنوان كرد و گفت: این صنعت با 42 درصد ظرفیت خود كار می كند.