به گزارش خبرنگار ايرنا از روابط عمومي اداره كل بنادر هرمزگان، مرتضي باقري در نشستي مشترك با مديركل بنادر و دريانوردي هرمزگان كه در سالن كنفرانس بندر شهيد رجايي برگزار شد، اظهار كرد: هم اكنون تعامل مناسبي بين سازمان بنادر و دريانوردي و شركت راه آهن جمهوري اسلامي ايران شكل گرفته است.
وي هدف از سفر خود به استان هرمزگان را تهيه گزارشي در خصوص آخرين وضعيت حمل و نقل ريلي در بندر شهيد رجايي براي ارايه به وزير راه و كمك هرچه بيشتر به توسعه حمل و نقل چند وجهي در بزرگترين بندر تجاري كشورعنوان كرد.
مدير كل بنادر و دريانوردي هرمزگان نيز در اين نشست ارتقاء كيفيت خدمات ريلي براي گسترش فعاليت مشتريان در بنادر را بسيار مهم دانست و گفت: حمل مستقيم بار تا محوطه هاي مكانيزه، برنامه جديدي است كه مي تواند حجم جابجايي ريلي بار از جمله مواد معدني را در بندر افزايش و هزينه ها را نيز كاهش دهد.
ابراهيم ايدني افزود: قرار است دو شركت در طرح جامع مواد معدني در بندر شهيد رجايي سيستم واگن برگردان را راه اندازي كنند.
مهرداد نقي زاده مشاور مديرعامل شركت راه آهن جمهوري اسلامي ايران نيز در اين نشست اظهار كرد: حمل ريلي كالاهاي لجستيكي از بندر شهيد رجايي به بندر خشك آپرين در نزديكي تهران بايد گسترش يابد و بايد مطابق استاندارهاي جهاني اهميت اين جابجايي در برنامه ريزي ها مد نظر قرار گيرد.
در ادامه اين نشست، مشاور مديرعامل سازمان بنادر ودريانوردي بيان كرد: بايد از زاويه بندري به توسعه ريلي در بندر نگاه و بايد براي حل مشكلات نرم افزاري برنامه ريزي شود.
جعفر محمودي تصريح كرد: اپراتور شدن راه آهن براي فعاليت ريلي در بندر مطابق ساير بنادر پيشرفته دنيا مي تواند به توسعه فعاليت ها در كريدور شمال جنوب و جابجايي بار كمك كند.
در بخش ديگري از اين نشست، محمدرضا پورفخري مدير كل راه آهن استان هرمزگان خاطرنشان كرد: هم اكنون شاهد گسترش خطوط ريلي در بندر شهيد رجايي به محل فعاليت بسياري از شركت هاي حمل و نقل بار هستيم و در حال حاضر، تخليه واگن ها روزانه از 50 به 100 واگن افزايش يافته است.
معاون امور بندري و منطقه ويژه اداره كل بنادر و دريانوردي هرمزگان نيز در اين نشست گزارشي از اقدامات بندر شهيد رجايي در زمينه توسعه زيرساخت هاي ريلي اين بندر ارائه كرد.
محمد علي اصل سعيدي پور اظهار داشت: طي چهار ماهه نخست سال جاري نزديك به دو ميليون تن بار از طريق ريل از اين بندر جابجا شد كه 11 درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزايش دارد.
لازم به ذكر است، پس از پايان اين نشست، دستيار ويژه وزير راه و شهرسازي و هيات همراه از پايانه هاي ريلي كانتينري و خطوط ريلي اراضي پشتيباني و انبارها و اسكله هاي فله و كانتينري بازديد كرد.
بندر شهيد رجايي با 18 دستگاه گنتري كرين (جرثقيل غول پيكر جهت تخليه و بارگيري كانتينري) و40 پست اسكله، بزرگترين و پيشرفته ترين بندر كانتينري ايران است.
عمليات كانتينري در حوزه بندري از جمله شاخص هاي مهمي است كه مدتهاي بسياري بود خبري از رشد اين عمليات در بزرگترين بندر تجاري ايران وجود نداشت.
اما خوشبختانه با تلاش هاي دولت تدبير و اميد و به دنبال توافق برجام و استقبال خطوط كشتيراني برتر دنيا براي حضور در بندر شهيد رجايي و افزايش تردد خطوط كشتيراني لاينر به اين بندر، اين عمليات در ماه هاي اخير رشد قابل ملاحظه اي يافته كه در نوع خود نشان از رشد اقتصادي در كشور دارد.
بندر شهيد رجايي در 23 كيلومتري غرب بندرعباس مركز استان هرمزگان واقع شده است.
6048/7198 ** شبد ** 1095
تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۵
بندرعباس- ايرنا- دستيار ويژه و مشاور وزير راه و شهرسازي در رأس هيأتي از مسئولان سازمان بنادر و دريانوردي و شركت راه آهن جمهوري اسلامي ايران از امكانات و تجهيزات شبكه ريلي و زيرساخت هاي حمل و نقل چند وجهي در بندر شهيد رجايي بازديد كرد.