به گزارش ایرنا، این دو انفجار در جنوب تایلند در كمتر از دو هفته پس از یك سلسله انفجارها در 7 استان این كشور اتفاق افتاد كه چهار كشته و ده ها زخمی برجای گذاشت.
پلیس تایلند روز چهارشنبه اعلام كرد اواخر سه شنبه شب دو انفجار در نزدیكی یك هتل شهر جنوبی و ساحلی 'پاتانی' در استانی به همین نام منفجر شد كه براثر آن دستكم یك زن كشته و 30 نفر زخمی شدند.
براساس گزارش رسانه های محلی تایلند، این دو بمب با فاصله زمانی 20 دقیقه از یكدیگر منفجر شد، تاكتیكی كه استقلال طلبان جنوب با هدف ایجاد حداكثر تلفات از آن استفاده می كنند.
نخستین انفجار ساعت 22 و 40 دقیقه به وقت محلی اتفاق افتاد و انفجار دوم با فاصله 20 دقیقه كه قدرتمندتر از انفجار نخست بود در یك وانت پارك شده روی داد كه تعدادی زیادی از ماموران امنیتی و تماشاگران در این انفجار زخمی شدند.
مقام های امنیتی تایلند به خبرنگاران گفتند كه بیش از 10 خودرو و موتورسیكلت پارك شده در منطقه در این انفجارها آسیب دیدند.
ساختمان هتلی كه انفجار در نزدیكی آن اتفاق افتاده، بطور قابل توجهی آسیب دیده است.
شبكه خبر آسیا نیز اعلام كرد اكثر سفارتخانه های به اتباع خود در مورد سفر به پاتانی به دلیل درگیری طولانی مدت بین جدایی طلبان مسلمان و دولت بودایی هشدار داده اند.
تاكنون خشونت های استقلال طلبان با نظامیان تا حد زیادی محلی باقی مانده بود، اما به نظر می رسد این خشونت ها در حال گسترده شدن است.
گفته می شود انفجارهای حدود دو هفته پیش نیز ناشی از عواملی در جنوب تایلند است.
مذاكرات صلح بین استقلال طلبان جنوب تایلند و دولت مركزی با وساطت مالزی چند سالی است برگزار می شود، اما اخیرا مشكلاتی بر سر راه این مذاكرات به دلیل اختلاف بین گروه های استقلال طلب و شرایط دولت نظامی تایلند بوجود آمده است.
پاتانی كه در معنای لغوی 'این ساحل' نام دارد، از جنوبی ترین استان های تایلند است كه در كنار استان های 'ناراتیوات'، 'یالا' و 'سونگخالا' قرار گرفته و طی سال های اخیر شاهد درگیری نیروهای نظامی دولتی با استقلال طلبان مسلمان است.
این استان كه 88 درصد از جمعیت 700 هزار نفری آن را مسلمانان نژاد مالایی تشكیل می دهد، از نظر فرهنگی با مردمان ساكن استان 'كلانتان' در مالزی مشابهت های زیادی دارند.
ناآرامی های جنوب تایلند كه شامل استان پاتانی نیز می شود از سال 1948 آغاز و از ابتدای قرن 21 نسبت به گذشته پیچیده تر شده و میزان خشونت های آن افزایش یافته است.
این شورش های استقلال طلبانه كه برای چندین دهه دولت مركزی را به چالش كشیده و شرایط سیاسی داخلی تایلند مجالی برای حل آن فراهم نكرده است تنها در فاصله سال های 2004 تا 2015 بیش از 6 هزار و 500 كشته و 12 هزار زخمی برجای گذاشته است.
اختلاف دولت مركزی تایلند با گروه های استقلال طلب كه چندین دور مذاكره با وساطت مالزی در كوالالامپور برگزار كرده اند پس از كودتای خردادماه سال 1393 خورشیدی پیچیده تر شده است.
'پرایوت چان اوچا' نخست وزیر نظامی تایلند عملا مذاكرات صلح با استقلال طلبان را به حالت تعلق درآورده است.
وی اخیرا گفته است: دولت من نمی تواند 'مارا پاتانی' را به رسمیت بشناسد چرا كه در فعالیت های جنایی دست داشته است.
6 گروه استقلال طلب جنوب تایلند به نام های جبهه انقلاب ملی، جنبش اسلامی مجاهدین پاتانی، جبهه آزادی اسلامی پاتانی و سه گروه وابسته به سازمان آزادی پاتانی، گروه واحدی به نام ''مارا پاتانی' را برای مذاكره تشكیل داده اند.
نشست اردیبهشت ماه سال جاری مذاكره كنندگان دولتی تایلند با 'مارا پاتانی' در كوالالامپور پایتخت مالزی بدون نتیجه بود و این وضعیت نخست وزیر تایلند را به خشم آورد.
به نظر برخی تحلیلگران منطقه ای و براساس آنچه كه در عرصه سیاسی تایلند در حال رخ دادن است به نظر می رسد در آینده نزدیك پیشرفتی در روند مذاكرات صلح به وجود نخواهد آمد.
آساق**1611
تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۶:۳۳
كوالالامپور – ایرنا – براثر انفجار دو بمب در اواخر سه شنبه شب در شهر جنوبی 'پاتانی' تایلند یك نفر كشته و 30 نفر دیگر مجروح شدند.