به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علی اكبر اشعری روز چهارشنبه در نشست خبری جشنواره ادبی خاتم افزود: بنیاد ارشاد و رفاه امام صادق(ع) با همكاری شهر كتاب و مجمع ناشران انقلاب اسلامی سال گذشته اولین دوره جشنواره ادبی خاتم را برگزار كرد كه با وجود تبلیغ نامطلوب و نامناسب در این باره، استقبال از آن خوب بود.
وی ادامه داد: در اولین دوره از این جشنواره، حدود 950 اثر به دبیرخانه ارسال شد كه 750 اثر ظرفیت داوری داشتند و استقبال از این جشنواره، دست اندركاران را تشویق به برگزاری دومین دوره از آن كرد.
به گفته اشعری، محید قیصری دبیر علمی، محمدرضا سنگری رئیس هیئت علمی و مهدی فیروزان، محسن چینی فروشان و میثم نیلی از اعضای شورای راهبری جشنواره هستند.
رئیس شورای راهبری جشنواره خاتم به بیان تفاوت های این دوره از جشنواره با جشنواره اول پرداخت و گفت: سال گذشته معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی برای مشاركت در اهدای جوایز در بخش كودك و نوجوان اعلام آمادگی كرد.
وی با بیان اینكه جوایز نویسندگان پنج اثر برتر در هر یك از دو حوزه «كودك و نوجوان» و «بزرگسال» اهدا می شود، افزود: به نفرات اول تا پنجم به ترتیب 10،7،5،3و یك قطعه سكه تمام بهار آزادی به همراه دیپلم افتخار تعلق می گیرد.
اشعری تصریح كرد: موضوع مسابقه باید داستانی كوتاه و برگرفته از ویژگیهای شخصیتی و سیره حضرت رسول اكرم(ص) به عنوان الگو و با توجه به نیازهای مخاطب و شرایط امروز جهان و مستند به اسناد و روایات معتبر باشد.
وی ادامه داد: مهلت ارسال آثار به جشنواره پانزدهم بهمن ماه و آیین اختتامیه و تقدیم جوایز همزمان با عید خجسته مبعث در اردیبهشت سال 1396 برگزار خواهد شد.
اشعری یكی از مشكلات حوزه كتاب را اندك بودن منابع خوب دانست و گفت: آثار ارسالی به این جشنواره می تواند به گسترش فرهنگ كتاب و كتابخوانی كمك كند.
به گفته اشعری، تیزری نیز درباره این جشنواره برای پخش از رسانه ملی آماده شده است.
رئیس سابق كتابخانه ملی با تاكید بر جذابیت خروجی های این جشنواره اظهار امیدواری كرد این آثار به اندازه ای جالب باشد كه ناشران برای نشر آنها پیش قدم شوند هرچند به گفته وی وظیفه دست اندركاران آن معرفی جشنواره به نهادهایی نظیر شهرداری برای تبلیغ بیشتر است.
** استقبال از ترجمه آثار به زبان های روسی و انگلیسی
دبیر علمی جشنواره ادبی خاتم گفت: درخواست هایی مبنی بر ترجمه آثار دریافتی به زبان های روسی و انگلیسی دریافت كرده ایم، از این رو تشویق به این كار و تهیه مقدمات برای نوشتن فیلم نامه هایی از روی این آثار شده ایم.
مجید قیصری افزود: درتلاش هستیم برای دوره های بعدی جشنواره خاتم به حوزه های هنری و نمایشنامه نویسی ورود كنیم.
وی ادامه داد: از آنجا كه در زمینه داستان كوتاه و بلند تا قبل از برگزاری این جشنواره آثاری كه وجهه ادبی داشته باشد، نداشتیم بنابراین آثاری كه پس از این انتشار می شود، خالی از نقص نیست.
** تاكید بر بازشناسایی شخصیت و زندگی پیامبر اسلام(ص)
رئیس هیئت علمی جشنواره ادبی خاتم نیز با تاكید بر بازشناسایی شخصیت و زندگی پیامبر اكرم(ص) گفت: آنگونه كه باید و شاید در مقابل برخوردها و ستیز غرب با پیامبر اسلام(ص) از خود واكنش نشان نداده ایم، در این كشورها با رسم كاریكاتور موهن از این شخصیت بزرگ دینی، چهره نادرست و غیر واقعی از وی و اسلام را به تصویر می كشند در حالیكه قرآن پیامبر(ص) را اسوه و الگوی یك انسان كامل معرفی كرده است.
محمدرضا سنگری افزود: بازشناسیی زندگی رسول اكرم(ص) با بهره گیری از حوزه ادبیات و داستان كوتاه یك ضرورت است از این رو با برگزاری این جشنواره از توان و ظرفیت نویسندگان استفاده خواهیم كرد.
وی با بیان اینكه می توان درباره زندگی پیامبر(ص) در حوزه فیلم كوتاه و پویا نمایی هم ورود كرد، ادامه داد: باید با هجمه های زیاد علیه پیامبر مهربانی ها مقابله كرد و منتظر نماند تا اتفاقی دیگر شكل بگیرد بعد وارد عمل شد.
سنگری ادامه داد: محورهای جشنواره در پنج حوزه رابطه پیامبر(ص) با خود، دیگران، خدا، آفرینش و تاریخ است بنابراین می توان در آثار ارسالی درباره وحی، رابطه پیامبر با خانواده و اصحاب، نیایش ها و فعالیت های فردی وی نوشت.
وی تاكید كرد: به دلیل اینكه پیامبر اسلام(ص) به نسل امروز نیز تعلق دارد در آثار به ارتباط ایشان با این نسل هم اشاره شود.
سنگری توضیح داد: تالیف و ارسال آثار برای همه فارسی زبانان پیرو ادیان الهی و مذاهب اسلامی در سراسر جهان آزاد و تكمیل و ارسال فرم شركت در جشنواره ضروری است.
به گفته وی، آثاری كه فقط از طریق پست و یا پست الكترونیك ارسال شود به بخش مسابقه راه مییابند و آثاری به مسابقه راه مییابند كه قبلا منتشر نشده و یا در سایر مسابقات ارائه نشده باشند.
** چهره ارائه شده از پیامبر(ص) واقعی نیست
عضو شورای راهبری جشنواره با بیان اینكه چهره ارائه شده از پیامبر(ص) واقعی نیست، افزود: در دوره اول جشنواره محور داستان كوتاه بود اما چون هنوز كار در این بخش جا دارد این دوره نیز به داستان كوتاه اختصاص یافت.
محسن چینی فروشان با بیان اینكه داستان كوتاه مادر بیشتر هنرهاست، ادامه داد: این مساله باعث شد همین گونه را برای دوره دوم تكرار كنیم.
بر اساس این گزارش، دبیرخانه جشنواره ادبی خاتم، تهران، خیابان سهروردی شمالی، خیابان خرمشهر، كوچه فرهاد، پلاك 8، واحد 4، بنیاد ارشاد و رفاه امام صادق(ع) و نشانی پایگاه: www.jashnvarehkhatam.com یا www.khatamfestival.com است.
فراهنگ ** 1880 ** 1071
تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۲
تهران - ایرنا - رئیس شورای راهبری جشنواره ادبی خاتم با بیان اینكه هجمه ها علیه پیامبر اكرم(ص) افزایش یافته، از رسانه ها خواست برای این جشنواره ادبی تبلیغ كنند.