تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۷

تهران- ايرنا- محققان مي گويند با استفاده از ملانين، رنگدانه اي كه در پوست، مو و چشم يافت مي شود، موفق به ساخت يك باتري خوراكي شده اند كه مي تواند ابزارهاي پزشكي كاشته شده در بدن را به كار اندازد.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از ديلي ميل، محققان دانشگاه كارنگي ملون در آمريكا اعلام كردند كه نمونه اوليه اين باتري مي تواند يك دستگاه پنج ميلي واتي را براي مدت 18 ساعت به كار اندازد كه اين مدت زمان براي آزادسازي تدريجي يك واكسن و يا درك تغييرات در باكتري هاي روده و آزاد سازي دارو در واكنش به آن كافي خواهد بود.
باتري هاي معمولي كه بسيار قدرتمندتر هستند، براي به كار انداختن دستگاه هايي مانند پيس ميكرها استفاده مي شوند، گرچه آنها سمي هستند و بايد از بدن بيرون آورده شوند.اما باتري هاي جديد احتمالا بي ضرر هستند زيرا از مواد طبيعي ساخته شده اند.
از ديگر مزيت هاي اين نوع باتري، قابليت هضم و تجزيه پذير بودن آن است كه باعث مي شود بيش از 20 ساعت در بدن باقي نماند.
انواع مختلف ملانين كه در پوست، مو و چشم يافت مي شوند، نور ماوراء بنفش را جذب مي كنند و نقش سپر محافظتي در برابر اثرات مضر آن دارند.
رنگدانه هاي ملانين همچنين يون هاي فلزي را بهم مي چسبانند و رها مي كنند كه همان اتفاق ضروري در يك باتري است.
محققان در نشست انجمن شيمي آمريكا گزارش دادند كه انواع مختلف باتري ها را با استفاده از رنگدانه هاي ملانين به عنوان پايانه هاي مثبت و منفي به همراه موادي مانند مس و آهن كه آنها هم در بدن يافت مي شوند، آزمايش كرده و متوجه شده اند كه اين باتري ها كاربردي هستند و مي توانند با استفاده از 600 ميلي گرم ماده فعال ملانين به عنوان كاتد، يك دستگاه پنج ملي واتي را براي بيش از 18 ساعت به كار اندازند.
پژوهشگران اكنون تلاش دارند باتري هاي خوراكي با 'پكتين' --يك عامل ژله اي مورد استفاده در تهيه مربا-- و ساير مواد طبيعي بسازند.
علمي**2038**2017