مشهد- ايرنا- معاون هنري و سينمايي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي گفت: تعداد آموزشگاههاي آزاد موسيقي و هنرهاي تجسمي در اين استان در چارچوب فعاليت دولت تدبير و اميد 24 درصد افزايش يافته است.

ناصر نبي زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا به مناسبت هفته دولت افزود: از سال 1392 تاكنون 58 مجوز آموزشگاه آزاد هنرهاي تجسمي و 21 مجوز آموزشگاه آزاد موسيقي در خراسان رضوي صادر شده است.
وي ادامه داد: در اين چارچوب رشد مجوز آموزشگاه آزاد تجسمي 16 درصد و رشد مجوز آموزشگاههاي آزاد هنري موسيقي 32 درصد بوده است.
معاون اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي گفت: تعداد نگارخانه هاي اين استان نيز در طول سه سال اخير از 21 به 31 مورد افزايش يافته اند.
وي افزود: ساماندهي آموزشگاههاي آزاد هنري با رويكرد شناسايي آموزشگاههاي فعال و غيرفعال و اخطار به آنها براي تعيين وضعيت فعاليت از اقدامات انجام موثر در اين حوزه بوده است.
نبي زاده همچنين به افزايش نظارت بر آموزشگاههاي آزاد هنري اشاره و بيان كرد: اين ارزيابي از طريق ايجاد ساختار نظارت و بازرسي در سه سطح كارشناسان شهرستاني، كارشناسان معرفي شده ستادي و روساي ادارات انجام مي شود.
وي در ادامه پاسداشت سه تن از پيشكسوتان هنرهاي تجسمي، برگزاري جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان كشور در نيشابور و برگزاري جشنواره خوشنويسي رضوي سبزوار را از ديگر اقدامات اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي برشمرد.
معاون هنري و سينمايي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي ادامه داد: ديدگاههاي شايسته دولت تدبير و اميد و نگاه ارزشمند دولت به هنر و هنرمندان باعث رشد و تعالي هنر و دلگرمي هنرمندان به خصوص اهل موسيقي شده است.
وي 'برگزاري همايش نواي دل گراميداشت و تجليل از استاد عثمان محمدپرست هنرمند پيشكسوت موسيقي مقامي خواف، جشنواره پيران چنگي ويژه نكوداشت استاد حاج قربان سليماني و استاد حاج حسين يگانه، جشنواره خنياگران جام ويژه نكوداشت اساتيد فقيد تربت جام، همايش بخشيهاي شمال خراسان و جشنواره موسيقي سنتي سرو آزاد يادواره استاد پرويز مشكاتيان در نيشابور' را از اقدامات صورت گرفته در حوزه موسيقي برشمرد.
نبي زاده گفت: در زمينه آموزش نيز مي توان به توليد نخستين نرم افزار آموزش دوتار با سبك موسيقي مقامي جنوب خراسان اشاره كرد.
وي افزود: براي معرفي موسيقي فاخر ايراني به ساير ملل نيز اقداماتي انجام شده كه اعزام گروه شمس به سرپرستي شمس الله ورزيده از شهرستان خواف به كشور ايتاليا، اعزام گروه داروگ به سرپرستي محمد سيدنيا از شهرستان سبزوار به كشور مقدونيه، اعزام گروه بامداد به سرپرستي سالار مرتضوي از مشهد به آلمان و بلغارستان و نيز اعزام گروه دلشدگان به سرپرستي رامين ميلاني از مشهد به گرجستان از جمله آنها است.
معاون اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي در ادامه به تداوم برگزاري جشنواره فيلم فجر در مشهد از سال 1392 تا 1394 اشاره و بيان كرد: توجه ويژه به كيفي سازي برگزاري جشنواره فيلم فجر در مشهد با توجه بيشتر و گسترده به سينماگران خراساني در بخش فيلمهاي كوتاه، مستند و انيميشن از اقداماتي است كه در عرصه برگزاري جشنواره فيلم فجر صورت گرفته است.
وي افزود: همچنين بر اساس مصوبات شوراي سياستگذاري و آسيب شناسي جشنواره فيلم فجر مشهد پارسال براي نخستين بار از دو سينماگر خراساني كه در سطح ملي و استاني فعال بودند تقدير شد.
نبي زاده از برگزاري جشنواره فيلم و عكس خراسان رضوي نيز خبر و ادامه داد: اين جشنواره بعد از هشت سال وقفه در شهرستان كاشمر برگزار شد.
وي پيرامون راه اندازي، زيباسازي و بهسازي سالنهاي سينما نيز گفت: تاسيس بزرگترين موسسه انيميشن شرق كشور، تاسيس موزه سينماي خراسان، ساماندهي موسسه ها و شركتهاي سينمايي و اكران فيلمها از طرحهايي است كه در اتاق گفت و گوي فرهنگ و هنر خراسان رضوي مورد تاييد قرار گرفته و در حال اجرا است.
نبي زاده تفويض اختيار صدور پروانه ساخت فيلمهاي بلند ويديويي 90 دقيقه اي به مشهد به عنوان نخستين استان در كشور، تاسيس نمايندگي انجمن سينماي جوان در كاشمر و پيگيري تاسيس دفاتر جديد در ديگر نقاط خراسان رضوي، زمينه سازي برگزاري جشنواره فيلم و عكس استان، برنامه ريزي براي فعالسازي كارگاه مستندسازان استان و جشنواره شبنم در سال 95، افتتاح سالنهاي سينماي تربت حيدريه، قوچان و پيگيري فعالسازي سينماهاي تايباد و كاشمر و برگزاري جشن روز سينما را از ديگر اقدامات حوزه سينمايي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي برشمرد.
٤٦ سالن سينما، ٤٨٨ موسسه فرهنگي، هنري و قرآني، ١٦٧٩ كانون فرهنگي و هنري مساجد، ٢٢١ نشريه، ٢٧٤ چاپخانه و صنايع وابسته، ٤٤١ ناشر فعال و ٥٣٤ كانون آگهي و تبليغات در خراسان رضوي فعاليت دارند.
7498/1858