تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۹

ايلام - ايرنا - جانشين كانون مداحان كشور گفت: مداحي به واقع منسب و عنايتي از جانب خداوند و اهل بيت (ع) است و نبايد مداحان به آن بعنوان شغل و محل و ممر درآمد و كسب درآمد نگاه كنند.

به گزارش ايرنا، سيد علي سادات رضوي روز پنجشنبه در همايش استاني مداحان و شاعران اهل بيت(ع) استان ايلام با عنوان قتيل العبرات اظهار كرد: مداحي يك هنر است كه با كمترين امكانات و ابزار تنها با استفاده از صوت و لحن زيبا و اشعار داراي محتوا افراد را به سمت خود و سيره اهل بيت جذب مي كند.
وي با بيان اينكه مداحي سرآمد همه هنرها است، افزود: دشمنان اسلام در صدد تحريف مداحي و تلفيق آن با مسائل خرافي و غير واقعي هستند چرا كه آنها از انس مردم به اهل بيت و فرهنگ ناب خاندان پيامبر اسلام (ص) ترس دارند.
رئيس بنياد دعبل خزاعي يادآور شد: متاسفانه در سال هاي اخير شيوه اي در مداحي و مرثيه سرايي رواج يافته كه بر گرفته از موسيقي هاي جاز، رپ و پاپ و حركات ريتميك است كه با روح معنوي مداحي و مرثيه خواني منافات دارد كه مورد استقبال نسل جوان نيز قرار گرفته است.
سادات رضوي تاكيد كرد: مداحان با هنر زيباي خود بايد اشاعه دهنده و مروج سيره اهل بيت (ع( و افزايش علاقه و انس مردم با اين خاندان باشند و به اين وظيفه خطير خود اهتمام بيشتري داشته باشند.
وي به شاعران و مداحان اهل بيت (ع) توصيه كرد در امر مداحي بايد با مسائلي چون صوت و صدا، تاريخ اسلام، مقتل، سيره اهل بيت، قرآن و ادعيه، اصول دين، احكام و مسائل شرعي و اعتقادي، شعر عرب و فارسي آشنايي كامل داشته باشند.
وي گفت: همچنين اين قشر ضمن حفظيات اشعار فارسي از چهره اي آراسته و موجه و پوششي مناسب و در شان مداحي اهل بيت برخودار باشند و نيز داراي خلوص، اعتقاد و تقوا و پايبندي به مسائل اعتقادي و شهامت و اعتماد به نفس باشند.
سادات رضوي اضافه كرد: مداحان بايد از آفت هايي چون تملق گويي و مدح غير خدا و اهل بيت (ع)، غرور و تكبر و دلبستگي به ماديات پرهيز كنند چرا كه اين آفات روح معنوي مداحي و مرثيه سرايي را خدشه دار مي كند.
جانشين كانون مداحان كشور برخي از اصول و قوانين مربوط به مداحي، نقاط ضعف و قوت مداحي هاي امروزي را براي حاضران در اين همايش تشريح كرد.
اين همايش در سالن اجتماعات هتل زاگرس و با حضور برخي از مسئولان استان ايلام و جمع زيادي از مداحان برگزار شد.
7172/9002