تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۸

تهران- ایرنا- محققان با استفاده از مواد اولیه نرم، روباتی به شكل اختاپوس ساختند كه عملكرد آن كاملا خودكار است و هیچ نیازی به ابزارهای كنترل كننده ندارد.

به گزارش روز پنجشنبه گروه علمی ایرنا از بی بی سی نیوز، محققان دانشگاه هاروارد برای ساخت این روبات كه اوكتابات نام دارد، فناوری چاپ سه بعدی، مهندسی مكانیك و علم میكروسیالی را با یكدیگر ادغام كرده اند تا موجودی را بسازند كه احتمالا اولین نمونه از نسل جدید روبات های نرم خودكار محسوب می شود.
روبات های نرم موجود در واقع كاملا نرم نیستند. بسیاری از اجزای تشكیل دهنده این روبات ها مولفه های جامد و محكمی مثل سیم های حرارتی، باتری و مدارهای سخت افزاری سیستم كنترل كننده هستند.
اما محققان هاروارد با حذف تمام اجزای سخت، توانستند روباتی را تولید كنند كه نه تنها فاقد اسكلت است، بلكه برای حركت از یك سیستم بادی بهره می برد. این سیستم از تعدادی تیوب و كیسه حاوی آب اكسیژنه تشكیل شده است.
هنگامی كه آب اكسیژنه با یك كاتالیست از جنس پلاتین تماس پیدا می كند، به بخار آب و اكسیژن تجزیه می شود. با افزایش میزان بخار آب، فشار تیوب های موجود در اندام های اختاپوس افزایش یافته و اندام های آن حركت می كنند. اما نكته هوشمندانه در اینجاست كه فرآیند مذكور توسط مدارات الكتریكی كنترل نمی شود، بلكه برای این منظور از یك نوسانگر الكترونیكی آنالوگ استفاده شده است كه حركات روبات را تنظیم می كند.
محققان امیدوارند با استفاده از تجربیات این تحقیقات بتوانند روبات های نرم پیچیده تری را تولید كنند. در عین حال در تلاشند تا بتوانند فعالیت های مختلف از جمله شناكردن، خزیدن و تعامل با محیط اطراف را توسط این روبات شبیه سازی كنند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Nature منتشر شده است.
علمی (6) **9259**2017