كرمان - ایرنا - معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: اكنون بیشترین اثر ثبت جهانی كشور در استان كرمان وجود دارد.

به گزارش ایرنا محمدحسن طالبیان شامگاه جمعه در آیین رونمایی از كتیبه ثبت جهانی قنوات كرمان و كویر لوت افزود: نیاكان ما در استان كرمان بسیار سخت كوش بودند و سهم بزرگی از میراث جهانی دارند.
وی گفت: كرمانیان در خطه ایران جای بسیار بسیار مهم و در تمدن جهانی سهم عظیمی را دارند و همه ما ایرانیان همیشه به این خطه افتخار می كنیم.
وی از استاندار كرمان به عنوان فردی فرهنگی و پرتلاش یاد كرد و افزود: در زمان آماده سازی پرونده این دو اثر تاریخی شاهد تلاش بی وقفه ایشان و همراهی مردم این مناطق در این زمینه بودیم.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنوان كرد: قنات ایرانی در چهلمین اجلاس یونسكو در تیرماه سال جاری به عنوان میراث جهانی به ثبت رسید.
وی با بیان اینكه این قنات ها 11 قنات را شامل می شود گفت: سه هزار سال موجودیت، مدنیت و ماندگاری آبادانی ها را مدیون این قنات ها هستیم و این قنات ها بیشترین خدمت را به امنیت غذایی ایران كرده و همچنین نام ایرانیان را در صنعت آب جاودانه كرده است.
طالبیان گفت: پدیده قنات ایرانی فراتر از مرزهای این كشور شناخته شده و میراثی برای همه جهانیان است.
وی افزود: نباید از یاد برد از 120 هزار قنات ایرانی، 37 هزار قنات بی مزد و منت ساقی دشت های این سرزمین هستند.
وی درباره ثبت جهانی كویر لوت نیز گفت: این پدیده ها از پدیده های ناب و استثنایی هستند كه نمونه برجسته و منحصر به فرد به شمار می روند.
طالبیان عنوان كرد: این كویر در آغوش سه استان كرمان، خراسان جنوبی و سیستان بلوچستان آرمیده و حاشیه این بیابان خاطره هزاران سال قدمت را در خود جای داده است.
وی گفت: درفش پنج هزار ساله شهداد و سه هزار اثر تاریخی این منطقه حكایتی از ژرفای این میراث طبیعی است.
وی به وجود گرم ترین نقطه جهان با بلندترین كلوت ها و نپكاها در این كویر اشاره و بیان كرد: این كویر ارزش جهانی منحصر به فرد دارد و برای همه بشریت دارای اهمیت است.
آیین ثبت جهانی كویر لوت و قنوات استان كرمان با حضور مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جوار نمایشگاه دستاوردهای دولت تدبیر و امید در پارك مادر كرمان برگزار شد.
7440/3028