به گزارش ايرنا؛ عبدالرضا رحماني فضلي عصر جمعه در پايان دومين روز سفر خود به گلستان در جمع خبرنگاران همچنين به كشف سالانه حدود 530 تن مواد مخدر در ايران اشاره كرد و گفت: همه ساله حدود 70 درصد ترياك، 60 درصد مرفين و 17 درصد هروئين دنيا در مرزهاي ايران از سوداگران مرگ كشف مي شود.
وي افزود: ميزان بالاي كشف مواد مخدر در مرزهاي ايران در حالي به دست مي آيد كه كشفيات دنيا در حد 200 تا 300 كيلوگرم است و اين موضوع نشان از قدرت نيروهاي نظامي و انتظامي كشورمان دارد.
رحماني فضلي به گردش مالي 60 ميليارد دلاري مواد مخدر و تجارت پرسود و وسوسه انگير آن اشاره كرد و اظهار داشت: ايران به علت هم مرزي با 2 كشور ناامن كه توليد مواد مخدر در آنها به علت ورود كشورهاي غربي متجاوز به 40 برابر افزايش يافته است، در صدر مبارزه با مواد افيوني قرار دارد.
رييس شوراي امنيت كشور با بيان اينكه بايد علاوه بر مرزهاي خودمان از مرزهاي همسايه به علت ناتواني آنها در تامين امنيت حفاظت كنيم و اين كار سختي است؛ گفت: برنامه هاي فراواني در زمينه مبارزه با مواد مخدر داريم و سالانه حدود شش هزار نفر درگير اين موضوع در ايران هستند.
رحماني فضلي با اشاره به برخي برنامه ها با مقابله با ترانزيت مواد مخدر از طريق ايران گفت: در سه استان سيستان و بلوچستان، كرمان و هرمزگان امكانات جديدي را در نظر گرفته ايم تا بتوانيم بيشتر كنترل و رصد داشته باشيم.
وي افزود: معتادين در كشور بيش از يك ميليون و 300 هزار نفر هستند كه حدود 60 هزار نفر آنها معتادين متجاهر هستند و بقيه وضعيت بدي ندارند؛ پارسال 750 هزار نفر را ترك داديم.
وزير كشور گفت: طرح پيشگيري را دنبال مي كنيم و سعي داريم هيچكس معتاد نشود تا به مرحله ترك برسد و البته بحث اجتماعي كردن مواد مخدر را با كمك همه اقشار جامعه دنبال مي كنيم.
رحماني فضلي تاكيد كرد: در اين طرح اقشار مختلف و رسانه ها به كمك آمده تا مشكل (مواد مخدر) ريشه اي در جامعه حل شود.
وزير كشور همچنين درباره قانون انتخابات گفت: ما قانون جامع انتخابات نداريم و مجمع تشخيص مصلحت نظام سياست كلي را تدوين كرده اما هنوز ارايه نشده است.
رحماني فضلي تاكيد كرد: در اين بين وزارت كشور نظام جامع انتخابات را به صورت لايحه ديروز تقديم دولت كرد كه به زودي مورد بررسي قرار گرفته و به مجلس ارسال مي شود و اميدواريم تصويب شود تا قانون جامع انتخابات داشته باشيم.
وي درباره رويكرد دولت در بحث احزاب و گروه هاي سياسي، گفت: نشاط و تحرك خوبي در احزاب وجود دارد و از هشت هزار حزبي كه در كشور فعال هستند 30 تا 35 درصد آنها در اين دولت ثبت شده اند و خانه احزاب كه حدود 10 سال تعطيل بود در همين دولت دوباره راه اندازي شد.
وزير كشور به انتخابات گذشته اشاره كرد و ابراز داشت: 2 انتخابات با قوانين متفاوت به مرحله اجرا در آمد و بيش از 12 هزار نفر ثبت نام كردند كه 2 برابر دوره هاي گذشته بود؛ 62 درصد مشاركت در كشور رقم خورد كه آمار خوب و چشمگيري بود و از نظر امنيتي هم بسيار بالا بود.
رحماني فضلي تاكيد كرد: در هر انتخابات كشور ميانگين 12 نفر كشته داشته ايم كه در آخرين انتخابات برگزار شده هيچ موردي گزارش نشد.
وزير كشور درباره برگزاري انتخابات رياست جمهوري و شوراها در سال آينده گفت: اين انتخابات در 29 ارديبهشت برگزار مي شود و ثبت نام رياست جمهوري در فروردين ماه خواهد بود و زمان تبليغات هم 20 روزه است كه البته بيشتر در پايتخت متمركز است اما انتخابات بزرگ شوراي شهر و روستا را داريم كه ثبت نام آن در اسفند ماه خواهد بود و همه حتي روستاها هم درگير خواهند بود.
رحماني فضلي درباره بحث ترافيك در كلان شهرها هم گفت: براي حل اين مشكل قطار شهري بهترين گزينه است كه برنامه ريزي لازم در وزارت كشور در دست انجام است.
وزير كشور با بيان اينكه 2 هزار واگن شهري طي پنج سال آينده به ظرفيت قطارهاي شهري كشور افزوده مي شود، گفت: آلودگي صوتي و ترافيك يكي از معضلات جوامع شهري است و تنها چاره شهرهاي ما استفاده از مترو است.
رحماني فضلي تصريح كرد: طي پنج سال آينده 1250 واگن به شهر تهران افزوده مي شود و 1005 واگن هم به كلان شهرهايي مانند مشهد، اصفهان، شيراز و تبريز اختصاص خواهد يافت.
وي به بحث اقتصاد مقاومتي اشاره كرد و گفت: مسئوليت نظارت و اجراي سياست هاي اقتصادي مقاومتي در استان ها بر عهده وزارت كشور است و عملكرد استان ها در اين بخش بررسي مي شود.
وي يكي از اهداف سفر خود به گلستان را بررسي و ارزيابي عملكرد استان در تحقق سياست هاي اقتصاد مقاومتي عنوان و اضافه كرد: اين موضوع در جلسه شوراي اداري و ستاد اقتصاد مقاومتي استان نيز مورد بحث و رسيدگي قرار خواهد گرفت.
وزير كشور تصريح كرد: اعتقاد داريم كه بايد اختيارات استان ها بيشتر شود و از نظر من همه استان ها مي توانند از نظر اقتصادي و درآمدي خودكفا شوند.
رحماني فضلي گفت: همواره يكي از گله مندي استانداران كم بودن اختيارات بوده است كه 100 اختيار هيئت دولت را براي استان ها گرفتيم تا توان و ظرفيت مناطق را افزايش دهيم.
وزير كشور با اشاره به اهميت مرز و گمرك اينچه برون در استان گلستان به عنوان دروازه ورود به آسياي ميانه ابراز اميدواري كرد كه با تصويب منطقه آزاد اينچه برون از سوي مجلس و اجرايي شدن آن تحول در اقتصاد منطقه و حتي كشور ايجاد شود.
رحماني فضلي به برخي مناطق محروم گلستان از جمله گُميشان، بندر تركمن و مراوه تپه اشاره كرد گفت: مرزهاي زميني و دريايي، زمين هاي حاصل خيز و نيروي انساني كيفي شرايط خوبي را براي توسعه اين شهرستان ها فراهم كرده است.
وي اظهار كرد: امروز بايد از ظرفيت مرزنشينان براي حفظ مرزهاي كشور استفاده كرد چون نيروهاي پدافندي در مناطق خود هستند كه با توجه به شناخت از پيرامون خود مي توانند شرايط امنيتي خوبي را فراهم كنند و البته براي توسعه و اشتغال آنها بايد استانداري ها شرايط را فراهم كنند.
وي تاكيد كرد: هر طرحي در قالب فردي و تعاوني مرزنشينان براي توليد و اشتغال ارائه شود از آن حمايت ويژه مي شود.
وزير كشور درباره امنيت مرزهاي كشورمان از جمله در شمال شرق كه با تركمنستان همسايه است، گفت: دنيا در جنگ جهاني در مقياس منطقه اي آن گرفتار شده اما باوجود وضعيت بد در اغلب كشورهاي همسايه ما در آرامش و امنيت قرار داريم و اين را مي توانيم از ناكامي دشمنان در حمله به ايران ببينيم چرا كه آنها به دنبال بي ثبات كردن كشورمان هستند و دستگيري هر از چند گاه گروه هاي تروريستي دليل اين امر است.
رحماني فضلي مرزهاي گلستان را يكي از مناطق امن كشور اعلام كرد و افزود: با وجود قوميت ها و نژادهاي مختلف در اين استان اما به لطف بلوغ فكري و سياسي اين استان جزء يك تا پنج استان برتر كشور در بحث امنيت است.
به گزارش ايرنا؛ گلستان با حدود 1.9 ميليون نفر جمعيت در سطح 14 شهرستان علاوه بر تنوع اقليمي اعم از دريا، جنگل، كوهستان، دشت و بيابان به سبب تعدد اقوام، مذاهب و نژادهاي مختلف به نگارستان ايران مشهور است.
3014/6203
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۰:۳۴
گرگان - ايرنا - وزير كشور با بيان اينكه لايحه نظام جامع انتخابات تقديم دولت شد، تصريح كرد: اين لايحه بزودي در هيات دولت مورد بررسي قرار گرفته و به مجلس ارسال مي شود تا با تصويب اين لايحه در مجلس، قانون جامع انتخابات داشته باشيم.