به گزارش خبرگزاری فرانسه، 15 كشور عضو شورای امنیت روز جمعه در بیانیه شدیدالحنی كه با تایید آمریكا و حمایت چین هم پیمان اصلی پیونگ یانگ صادر شد، درباره «تداوم نظارت نزدیك بر اوضاع و بكار بستن اقدامات بیشتر» توافق كردند.
در این بیانیه از تشریح جزئیات بیشتری خودداری شده است.
«شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن در واكنش به آزمایش موشكی روز چهارشنبه كره شمالی، پرتاب این موشك را نقض «حریم شناسایی پدافند هوایی» (ADIZ) كشورش عنوان كرد و آنچه را كه وی «اقدامی غیرمحتاطانه و نابخشیدنی» خواند، محكوم كرد.
شورای امنیت علاوه بر محكوم كردن پرتاب موشكی كره شمالی، آزمایش دیگر این كشور را در دوم آگوست (12 مرداد) كه برای نخستین بار در آب های تحت كنترل ژاپن فرود آمد و دو آزمایش موشكی دیگر در تاریخ 9 و 18 ژوئیه (19 و 28 تیر) را محكوم و اعلام كرد چنین آزمایش هایی بشدت قطعنامه های سازمان ملل را نقض كرده است.
بر اساس قطعنامه های سازمان ملل، استفاده از هر گونه فناوری موشكی بالستیك از سوی كره شمالی ممنوع است اما پیونگ یانگ در پی چهارمین آزمایش هسته ای اش در ژانویه (دی 94) گذشته تاكنون چند بارآزمایش موشكی انجام داده است.
بیانیه شورای امنیت به دنبال چند دور مذاكره با ژاپن و تاكید این كشور در چند هفته گذشته بر ضرورت خودداری از تشدید تنش در شبه جزیره كره صادر شده است.
شورای امنیت در نشست روز جمعه خود با وجود فشار پكن برای مخالفت با استقرار سامانه های دفاع موشكی تاد كه آمریكا قصد دارد در كره جنوبی مستقر كند، نتوانست در این زمینه توافق كند.
این شورا از كره شمالی خواست از اقدامات بیشتری از جمله آزمایش های هسته ای در تناقض با قطعنامه هایش مربوطه شورا خودداری كند.
اتحادیه اروپا نیز در واكنش به پرتاب موشك از سوی كره شمالی این اقدام را محكوم و آن را ناقض تعهدات بین المللی كره شمالی در چارچوب قطعنامه های سازمان ملل عنوان كرد.
كره شمالی از زمان نخستین آزمایش هسته ای اش در سال 2006 تاكنون پنج دوره تحریم شده است.
مارس گذشته شورای امنیت با صدور قطعنامه ای روابط تجاری كره شمالی در بخش معادن را تحریم و محدودیت های شدیدی را علیه بخش بانكداری این كشور اعمال كرد.
كره جنوبی، ژاپن، چین، روسیه، آمریكا و سازمان ملل از سال 2003 مذاكراتی را با هدف عاری ساختن شبه جزیره كره از سلاح هسته ای آغاز كردند، اما این مذاكرات پس از انجام آزمایش های هسته ای كره شمالی در سال های 2006، 2009 و 2013 به حالت تعلیق در آمد.
اروپام**9158**1572
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۴
تهران- ایرنا - شورای امنیت سازمان ملل متحد آزمایش موشك بالستیك كره شمالی را به شدت محكوم و درباره بكار بستن اقدامات جدی در واكنش به مجموعه جدید آزمایش های موشكی پیونگ یانگ توافق كرد.