پروين فرشچي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: ايجاد گارد ساحلي با همكاري ساير نهادهاي مرتبط دريايي يكي از برنامه هاي اصلي معاونت محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست است كه در اين راستا با جديت فعاليت مي شود.
وي اظهار كرد: بر اين اساس و با تلاش فراوان، عنوان گارد ساحلي را در برنامه ششم توسعه ذيل سند توسعه دريايي گنجانديم و به اين ترتيب توانستيم همكاري بين يگان هاي دريايي و نهادهاي مرتبط را پايه ريزي كنيم.
فرشچي ادامه داد: البته با عنوان گارد ساحلي موافقت نشد بنابراين آن را به ايجاد يك سياستگذاري و هماهنگي ملي ميان نهادهاي مرتبط و يگان هاي دريايي تعديل كرديم.
وي اظهار كرد: برخي با ايجاد اين سازوكار مخالف هستند و معتقدند هر نهادي مثلا يگان هاي دريايي، سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي، وزارت نيرو و سازمان شيلات بايد وظيفه خود را به صورت مجزا انجام دهند و نيازي به ايجاد چنين سازوكاري نيست.
فرشچي افزود: مساله مهم اين است كه امروزه نيروي انساني، تجهيزات و بودجه كمي در اختيار داريم بنابراين مي توان با استفاده از تجربه كشورهاي ديگر، با ايجاد هم افزايي بين نهادهاي مختلف در قالب يك سياست ملي، در تمام اين موارد صرفه جويي كرد.
معاون محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: تجربه كشورهاي ديگر در شكل گيري گارد ساحلي نشان مي دهد كه اين ارگان به راحتي تشكيل نشده است و عده اي با تشكيل آن مخالف بودند اما در نهايت به اين نتيجه رسيدند كه مي توانند امنيت مرزها، آبزيان و محيط زيست را در قالب يك برنامه جامع حفظ كنند بنابراين چنين سازوكاري ايجاد كردند و ما هم دنبال همين تفكر هستيم.
وي درباره زمان ايجاد اين سازوكار و اجرايي شدن آن در كشور اظهار كرد: ابتدا بايد اجراي برنامه ششم توسعه آغاز شود و بعد از آن زمينه را ايجاد كنيم؛ بنابراين به نظر مي رسد دو تا سه سالي زمان نياز دارد مگر اينكه نياز به تشكيل سريعتر آن احساس شود تا بتوان يك ساله اين سازوكار را ايجاد كرد كه بستگي به ميزان انگيزه و همكاري نهادهاي ديگر دارد.
فرشچي گفت: در تمام دنيا مانند كشور تركيه، گارد ساحلي ابتدا با هدف امنيت مرزهاي دريايي ايجاد شد، اما بعدها متوجه شدند كه بايد براي مديريت و حفاظت از آبزيان و محيط زيست دريايي سازوكار جداگانه اي اتخاذ شود بر اين اساس به فكر ادغام اين وظايف افتادند و يك سازوكار مشترك با عنوان گارد ساحلي ايجاد كردند.
معاون محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست افزود: اكنون ما اين روند را در قالب ايجاد يك سازوكار ملي دنبال مي كنيم.
علمي 9014**1834
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۲
تهران- ايرنا- معاون محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: براي حفاظت از مرزهاي ساحلي، آبزيان و به طور كلي محيط زيست دريايي كشور، ايجاد يك سازوكار ملي الزامي است.