به گزارش پایگاه خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران، بهروز علیشیری در چهاردهمین جلسه ستاد اقتصادی پساتحریم اتاق تهران با محور «تجارت با چین و راهكارهای توسعه آن توسط بخشخصوصی» افزود: همكاریهای مشترك در صادرات خدمات فنی و مهندسی میتواند یكی از راهكارهای توسعه روابط میان دو كشور باشد.
وی اضافه كرد: الگوبرداری از مدل تولید چینی یكی دیگر از راهحلهاست و اكنون راهبرد دولت چین، دسترسی به انرژی است كه در این زمینه باید سیاستهای توسعه روابط خود با این كشور را ترسیم كرد.
** سرمایه گذاری شركت های دولتی چینی به مجوز پكن نیاز دارد
«فریال مستوفی» رییس كمیته سرمایهگذاری خارجی ستادی اقتصادی پساتحریم اتاق تهران، نیز در این نشست گفت: شركتهای دولتی چین بدون مجوز دولت این كشور، اقدام به سرمایهگذاری در ایران نخواهند كرد.
به گفته وی، یك راهكار در توسعه مناسبات دو طرف این است كه شركتهای بخش خصوصی چین كه از توان فنی و مالی خوبی برخوردارند و به مجوز دولت این كشور نیازی ندارند، برای سرمایهگذاری در ایران تشویق و ترغیب شوند.
وی یادآوری كرد چین به انرژی و نفت و گاز ایران نیاز جدی دارد اما شناخت و آگاهی كارآفرینان و سرمایهگذاران چینی از ایران محدود است و در این زمینه باید اقدام های مناسبی را صورت داد.
** اعزام یك هیات بلندپایه تجاری به چین
«مهدی جهانگیری» رییس ستاد اقتصادی پساتحریم اتاق تهران، نیز گفت: سیاست تجاری و اقتصادی ایران مبتنی بر همكاری با كشورهای مطرح صنعتی است و چین نیز در این فهرست قرار دارد.
وی افزود: تدوین بانك اطلاعاتی جامع از شركتهای ایرانی و پروژههای سرمایهگذاری در كشور كه دارای طرحهای مطالعاتی و كلاسه شده است، در دستور كار اتاق تهران قرار دارد تا سرمایهگذاران خارجی بتوانند با اطلاعات كافی نسبت به سرمایهگذاری در جمهوری اسلامی اقدام كنند.
نایبرییس اتاق تهران اعزام یك هیات بلندپایه اقتصادی از سوی این اتاق به چین را یكی از برنامههای آینده ذكر كرد.
به گزارش ایرنا، وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران به عنوان رییس ایرانی كمیسیون همكاری های مشترك اقتصادی دو كشور، مردادماه امسال گفت: میزان مبادلات تجاری دوجانبه تهران- پكن در 30 سال گذشته 100 برابر شده و همكاری های دو طرف از تجارت نفت به بخش زیرساخت ها و سرمایه گذاری گسترش یافته است.
اقتصام** 1559**1961
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۴
تهران- ایرنا- عضو ستاد اقتصادی پسا تحریم اتاق تهران گفت: مناسبات اقتصادی ایران و چین با رقم سه میلیارد دلار در سال آغاز شد و اكنون حجم مبادلات تجاری دو كشور به 40 میلیارد دلار رسیده است.