سنندج- ايرنا- فضاي باز و حمايت هاي دولت و تدبير و اميد موجب شده است كه عناوين كتاب هاي منتشر شده در سال 94 در استان كردستان نسبت به سال قبل از آن 29 درصد رشد كند.

به گزارش خبرنگار ايرنا كتاب و كتابخواني هميشه يكي از اصلي ترين شاخص هاي فرهنگي بوده است دولت و ارگان هاي مربوط از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و ادارات تابعه آن هميشه تلاش كرده اند اين شاخصه فرهنگي رشد و توسعه يابد.
در استان كردستان نيز اين تلاش نمود داشته است از جمله علاوه بر افزايش عناوين كتاب هاي منتشر شده، تعداد عناوين كتاب هاي ترجمه شده و كتاب هاي تاليف شده نيز هر كدام 4.14 درصد رشد داشته است.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي كردستان با اشاره به مهمترين دستاوردهاي حوزه فرهنگي در سه سال گذشته گفت: با وجود اينكه تعداد كتابخانه هاي عمومي 2.2 درصد افزايش داشته است اما شاهد كاهش اعضاي اين كتابخانه ها بوده ايم.
حجت الاسلام رحيم جعفري با اشاره به آمار مقايسه اي وضعيت نشر كتاب در استان كردستان در مقايسه با منطقه غرب كشور شامل استان هاي آذربايجان غربي، كرمانشاه، ايلام، همدان، لرستان و كردستان افزود: اين استان رتبه چهار را در تعداد عناوين چاپ شده دارد.
حجت الاسلام جعفري ادامه داد: تعداد كانون هاي فرهنگي هنري مساجد كه در كتابخواني نيز موثر هستند 287 كانون است.
وي بيان كرد: در حوزه نشريات نيز تعداد نشريات محلي در حال انتشار در استان كردستان اكنون به 55 نشريه رسيده است.
وي ادامه داد: تشويق متقاضيان نشر مطبوعات با اعمال حمايت هاي قانوني و مالي از آنان به طور مرتب از سوي اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي صورت گرفته است.
حجت الاسلاك جعفري با اشاره به وضعيت موسيقي در استان كردستان گفت: كردستان در زمينه اجراي كنسرت هاي موسيقي رتبه شش را در كشور دارد و در زمينه توليدات حوزه موسيقي نيز استان كردستان در رتبه 18 كشوري قرار دارد.
وي يادآور شد: كردستان در سطح منطقه ( در ميان استان هاي كردستان، همدان، كرمانشاه، ايلام، لرستان و آذربايجان غربي) از نظر برگزاري كنسرت رتبه يك و در سطح توليدات موسيقي رتبه سوم را دارد.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي كردستان گفت: تسهيل در صدور مجوز كنسرت هاي موسيقي تا سقف هزار و 200 نفر، توجه به شركت هاي تهيه و توزيع آثار موسيقايي، حمايت از توليدات موسيقي كُردي، طراحي و برگزاري جشنواره آواهاي محلي زرينه، احياي جشنواره موسيقي كُردي و راه اندازي مكتبخانه موسيقي مقامي و نواحي از ديگر فعاليت هاي اداره در حوزه موسيقي بوده است.
وي به حوزه سينما و نمايش اشاره كرد و گفت: توجه به شبكه نمايش خانگي، حمايت از توليدات فيلمسازان استان، طراحي و برگزاري جشنواره فيلم كُردي و تقويت جشنواره فيلم ژيار از جمله فعاليت ها در اين زمينه بوده است.
حجت الاسلام جعفري در زمينه تئاتر نيز با اشاره به اينكه 22 گروه نمايشي داراي پروانه فعاليت در كردستان وجود دارد، اظهار كرد: به جايگاه جشنواره هاي تئاتر خياباني مريوان و تئاتر كُردي سقز توجه ويژه اي در اين مدت شده است.
وي ادامه داد: اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان در مدت فعاليت دولت تدبير و اميد از توليد تئاتر براي اجراهاي عمومي در سطح شهر و روستا حمايت كرده است.
وي اظهار كرد: ساخت سالن هاي كوچك تئاتر در سطح استان، تجهيز سالن هاي موجود به امكانات سخت افزاري مورد نياز تئاتر و تشويق شهرداري هاي سطح استان به حمايت از هنر تئاتر از ديگر اقدامات در اين حوزه بوده است.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي در زمينه هنرهاي تجسمي نيز اظهار كرد: از برپايي نمايشگاه هاي هنري داخل و خارج از استان و از توليدات هنري حوزه تجسمي حمايت شده است.
وي ادامه داد: تشويق به انسجام بخشي در ايجاد تشكل هاي صنفي تجسمي، تقويت جشنواره هاي هنرهاي تجسمي غرب كشور، دوسالانه خوشنويسي كُردي و نمادهاي شهري و استفاده از پتانسيل و خلاقيت هنرمندان تجسمي در زيباسازي اماكن و معابر شهري و روستايي از ديگر اقدامات اين حوزه بوده است.
6108/1904