روزنامه امید مردم روز یكشنبه در گزارشی به قلم پیمان فرامرزی نوشت: تنها كلینیك دندانپزشكی كهگیلویه و بویراحمد با عدم استقبال مردم روبروست و انبار قدیمی كلینیك شده، این‌بار انبار یونیت‌های دندانپزشكی است.

در شهریور سال گذشته بود كه یك انبار قدیمی به كلینیك دندانپزشكی تبدیل شد و وزیر جهادكشاورزی با حضور در یاسوج روبان رنگی این كلینیك را قیچی كرد و قرار بود كه مجهزترین كلینیك داندانپزشكی استان با كاربری درمانی و آموزشی شود اما امروز انباری شیك یونیت‌های دندانپزشكی است و مسكنی بر درد دندان مردم مركز استان نشده است.
كلینیك تخصصی آموزشی و درمانی یاسوج در دو طبقه با زیربنای یك هزار و 200 متر مربع و با اعتباری بالغ بر 25 میلیارد ریال در 10 بخش تشخیص، پاتو، رادیولوژی، اندو(درمان ریشه و عصب كشی)، ترمیم، جراحی، پریو، اطفال، پروتز و ارتودنسی، ساخته و مجهز شد و در ابتدای آغاز به كار 50 یونیت دندانپزشكی برای آن در نظر گرفته شده بود كه با 40 یونیت راه‌اندازی شد.
انباری قدیمی اگرچه در مكانی نامناسب احداث و تجهیز شد اما بی نام و نشان باقی ماند و گویی دانشگاه علوم پزشكی یاسوج نیز علاقه‌ای نداشت تا مردم از خدمات این كلینیك استفاده كنند و همچنان كاربری انباری برای آن باقی بماند اما این‌بار با یونیت‌های دندانپزشكی كه برای تامین آنها میلیاردها تومان هزینه شده بود. كلینیك دندانپزشكی یاسوج در حالی در گوشه‌ای از انبار قدیمی برای جذب مردم حتی چشمك هم نمی‌زد و هیچ تابلویی هم نداشت كه در گوشه گوشه این شهر مردم مجبورند برای بیماری‌های دهان و دندان كه بیمه‌ها هم هیچگاه زیربار آن نرفتند هزینه‌های گزافی بپردازند. دانشگاه علوم پزشكی یاسوج سكوت معناداری در زمینه كلینیك دندانپزشكی این شهر را پیشه كرد كه در بین كارشناسان از آن به عنوان چربیدن زور دندانپزشكان دارای مطب خصوصی در شهر تعبیر می‌كنند. به هر حال این دانشگاه برخلاف سایر كلینیك‌های درمانی خود برای كلینیك دندانپزشكی هیچ اقدام تبلیغاتی انجام نداد و حتی تعرفه‌های آن كه قرار بود بسیار كمتر از تعرفه بخش خصوصی باشد را یكبار هم اعلام نكرد. موضوعی كه معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشكی استان به آن اعتراف می‌كند.
مسئولان درد را می‌دانند
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشكی یاسوج ضمن تایید عدم استقبال مردم از تنها كلینیك تخصصی دندانپزشكی استان با بیان اینكه كلینیك دندانپزشكی یاسوج تجهیز و به بخش درمان تحویل داده شده است، می‌گوید: حدود 60 یونیت دندانپزشكی در این كلینیك فعال است.
امام‌بخش قائدی می‌افزاید: این كلینیك تنها كلینیك دندانپزشكی در سطح استان است اما مشكلی كه در رابطه با این كلینیك وجود دارد عدم استقبال و مراجعه مردم است.
وی علت این عدم استقبال مردم را نیز به خوبی می‌داند و در ادامه می‌گوید: به سبب عدم تبلیغات مناسب تاكنون استقبال قابل توجهی از این كلینیك صورت نگرفته است.
هرچند كه درد كلینیك دندانپزشكی یاسوج از سوی مسئولان كشف و شناخته شده است و خود نیز به خوبی می‌دانند كه چرا مردم برای تسكین درد دندان‌هایشان به این كلینیك نمی‌روند اما باز هم اقدامی از سوی آنها برای جذب بیماران و معرفی كلینیك به مردم صورت نمی‌گیرد. معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشكی یاسوج نیز هرچند كه درد این كلینیك را فهمیده بود اما توضیح نداد كه چرا اقدامی برای درمان این درد انجام نداده‌اند.

كلینیك دندانپزشكی یاسوج كجاست؟
مردم شهر یاسوج كه در همسایگی كلینیك تخصصی دندانپزشكی قرار دارند اغلب از وجود چنین كلینیكی اظهار بی اطلاعی می‌كنند و می‌پرسند«كدام كلینیك؟» یكی از مغازه‌داران در بلوار مطهری یاسوج – خیابانی كه كلینیك در آن واقع شده است- در حالی كه از وجود چنین كلینیكی اظهار بی اطلاعی می‌كند، می‌گوید: اگر كلینیك دندانپزشكی احداث شده مگر نباید به مردم اطلاع رسانی شود تا از وجود آن آگاه باشند. هوشنگ مرادی می‌افزاید: به جرأت می‌توانم بگویم اغلب مردم شهر یاسوج از وجود كلینیك دندانپزشكی بی اطلاع هستند وگرنه با توجه به وضعیت مالی مردم در این شهر استقبال از كلینیك‌های دولتی بالاست. وی در واكنش به سخنان مسئولان دانشگاه علوم پزشكی كه معتقدند استقبال مردم ضعیف است، می‌گوید: مسئولان دانشگاه كم كاری خود را پای مردم نیاندازند اگر مردم متوجه شوند كه دندان پزشكی با تعرفه دولتی و كمتر از مطب‌های خصوصی وجود دارد، قطعا استقبال می‎كنند. یكی دیگر از شهروندان یاسوجی نیز با بیان اینكه تاكنون نشنیده‌ام كه در یاسوج كلینیك دولتی دندانپزشكی وجود دارد، می‌گوید: برای ترمیم تعدادی از دندان‌هایم در سطح شهر هزینه‌های بالایی را پرداخت كردم اگر چنین كلینیكی وجود داشت، چرا تاكنون صدای آن را در نیاورده‌اند. مینا كریمی می‌افزاید: این عدم اطلاع رسانی به علت این است كه استقبال مردم از مطب‌های خصوصی كم نشود و حالا گناه را پای مردم می‌اندازند كه استقبال نكردند و احتمالا بعد از مدتی بساط كلینیك به علت عدم استقبال مردم جمع می‌شود. وی تصریح می‌كند: هزینه دندانپزشكی بالاست و همه مردم دنبال جایی می‌گردند كه قیمت‌های آن مناسب باشد و اگر چنین مكانی وجود داشته و علوم پزشكی آن را اطلاع رسانی نكرده، مردم مسئولان این دانشگاه را نمی‌بخشند.

مردم به دنبال كیفیت بالا و هزینه پایین
یك كارشناس اقتصاد سلامت با بیان اینكه هزینه خدمات دندانپزشكی در كشور بالاست و سالهاست كه محل مناقشه بیمه‌ها و متولیان سلامت جامعه است، می‌گوید: بسیاری از مردم توان تامین هزینه‌های دندانپزشكی را ندارند و همین موجب كم توجهی آنها به سلامت دندان‌هایشان شده است.
فؤاد فرجی افزود: بسیاری از اقشار جامعه در زمینه خدمات دندانپزشكی تنها به دنبال كشیدن دندان هستند كه كم هزینه تر از ترمیم و عصب كشی است و برخی از اقشار هم حتی خواب خدمات زیبایی دندانپزشكی را نمی‌بینند. وی با بیان اینكه در این شرایط دولت باید به دنبال همگانی و ارزان كردن خدمات دندانپزشكی از طریق سازوكارهای مختلف باشد تا همه اقشار بتوانند از آن بهره‌مند شوند، بیان كرد: یكی از این سازوكارها كلینیك‌های دولتی دندانپزشكی است كه در آن خدمات با كیفیت با هزینه پایین‌تر از بخش خصوصی ارائه شود. این كارشناس اقتصاد سلامت عدم استقبال از كلینیك تخصصی دندانپزشكی یاسوج را موجب تعجب می‌داند و می‌گوید: قاعدتا باید عكس این موضوع باشد و اغلب در كلینیك‌های دولتی، استقبال گسترده مردم مشكلاتی را ایجاد می‌كند.
فرجی اظهار كرد: مردم باید از خدمات، تعرفه‌ها و دندانپزشكان مستقر در كلینیك مطلع شوند و اگر اطلاع رسانی صورت نگرفته، مردم از كجا بدانند كه باید استقبال كنند لذا در این موضوع جامعه مقصر نیست.
وی در پاسخ به این سوال كه آیا ممكن است كه این عدم اطلاع رسانی به علت فشار دندانپزشكان خصوصی باشد، گفت: در كلان شهرها اغلب چنین اتفاقی نمی‌افتد چون به علت وجود جمعیت بالا و پایین بودن حجم خدمات دولتی در زمینه دندانپزشكی كل نیاز جامعه مرتفع نمی‌شود اما در شهرهای كوچك احتمال دارد كه چنین موضوعاتی نیز مطرح باشد.

6110