تهران - ایرنا - سخنگوی دستگاه قضا درباره دستگیری عامل نفوذی در تیم مذاكره كننده هسته ای گفت:اصل دستگیری درست است و وی تحت تعقیب و با قرار وثیقه آزاد شده ولی این اتهام برای او هنوز ثابت نشده است.

به گزارش خبرنگار حقوقی و قضائی ایرنا، غلامحسین محسنی اژه ای روز یكشنبه در یكصد و یكمین نشست خبری خود همچنین درباره اجرای حكم شیخ استخاره گفت: پرونده وی در دادسرای ویژه روحانیت می باشد و از جزئیات آن اطلاعی ندارم حكم این فرد اجرا نشده و در زندان است.
سخنگوی قوه قضاییه در مورد ثبت مالكیت خودرو در دفاتر اسناد رسمی و اختلاف به وجود آمده در این مورد با نیروی انتظامی گفت: مواردی كه اختلاف برداشت در قانون می شود باید توسط قانونگذار تفسیر شود.
وی افزود: اختلافی بین نیروی انتظامی و سازمان ثبت وجود دارد كه براساس اظهارات نیروی انتظامی زمانی كه پلاك خودرو ثبت می شود كفایت می كند اما سازمان ثبت هم می گوید خودرو باید در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود.
معاون اول رئیس قوه قضاییه ادامه داد: كار نیروی انتظامی در ثبت پلاك، یك كار اولیه و مقدماتی است و در پاره ای از موارد اگر مردم در دفاتر اسناد رسمی خودروی خود را ثبت نكنند با مشكلاتی مواجه می شوند.

** كشف 52 كانتینری در بندرعباس
سخنگوی قوه قضاییه در مورد كشف 52 كانتینری كه در بندرعباس توسط تعزیرات صورت گرفته گفت: این پرونده در تعزیرات حكومتی بوده و حكم آن صادر شده و جزای نقدی هم معادل كالاها مشخص شده است ولی نمی دانم این حكم قطعی شده یا خیر به هر صورت در دادگاه بدوی حكم آن صادر شده است.

** شروط برگزاری كنسرت
سخنگوی قوه قضاییه در مورد شروط برگزاری كنسرت كه توسط دادستان تهران مشخص شده گفت: با هنر و استفاده از هنر مخالف نیستیم و آن را تشویق می كنیم. صدور مجوز با وزارت ارشاد است ولی صدور مجوز مانع از ارتكاب جرایم نمی تواند باشد مثلا سازنده ای مجوز ساخت دارد اما در آن تخلفاتی انجام می دهد.
محسنی اژه ای ادامه داد: اگر كنسرتی برگزار شد و در زمان اجرا یا پس از اجرا مسائل خلاف عفت عمومی به وجود آمد نیروی انتظامی وظیفه دارد دخالت كند.
وی افزود: جلوگیری از اجرای كنسرت قبل از اجرا به دو صورت می باشد؛ اگر در اجرای كنسرت هیچ دستگاهی گزارشی مبنی بر وقوع اقدامات خلاف عفت عمومی و امنیتی نداشت آن كنسرت برگزار می شود اما در صورتی كه طبق گزارش سیستم اطلاعاتی و یا هر دستگاه رسمی، گزارشی مبنی بر اقدامات خلاف عفت عمومی و امنیتی شود وظیفه دستگاه قضایی و نیروی انتظامی برای جلوگیری از كنسرت به وجود می آید كه اگر انجام ندهند بازخواست می شوند.
محسنی اژه ای ادامه داد: در صورتی كه اجرای كنسرت با گزارش دستگاه رسمی، امكان اقدامات خلاف عفت عمومی وجود داشته باشد مسئول دستگاه یا فردی از قبیل استاندار، فرماندار و یا مسئول وزارت ارشاد متولی شود و تعهد دهد كه با توجه به این گزارشات، اجرای درست كنسرت را قبول كند نیروی انتظامی از اجرای كنسرت جلوگیری نمی كند.
محسنی اژه ای در مورد پرونده هلال احمر به نام شخص یاسین رامین گفت: این پرونده در حال بررسی است و وی با قرار وثیقه سنگین تحت نظر و بازداشت است اما نتیجه آن قابل پیش بینی است.

** امام خمینی (ره) كوچكترین تخلفی از موازین شرعی نمی كردند
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر پخش فایل صوتی متنسب به آیت الله منتظری و نامه مطهری به وزیر دادگستری گفت: امام بزرگوار ما آنچنان مقید به موازین بود كه دوست و دشمن می دانند كه امام كوچكترین تخلفی از موازین شرعی نمی كردند و آنچه كه انجام دادند قطعا صحیح بوده است.
اژه ای گفت: همه فقها بدون استثناء قبول دارند اگر یك گروه باقی علیه حكومت رسمی قیام كرد و مركزیت آن باقی بود و اینها تجاوزات و اقداماتی علیه حكومت انجام دهند؛ تكلیف آنها مشخص است و باید مجازات شود.
وی به موضوع قتل هایی كه گروه مهدی هاشمی در سال 65 انجام داده بود اشاره كرد و گفت: در آن زمان یك پدر و پسر (حشمت و فرزندش) با هم كشته شدند و جسد آنها را در گودالی خاك كردند آن موقع كه پرونده تشكیل شد من كار قضایی آن را انجام دادم .
وی خاطرنشان كرد: پس از اعتراضات محل جنازه ها را به ما اعلام كردند، جنازه ها را درآوردیم و هنوز كامل از هم نپاشیده بود. و فردی كه در فایل صوتی در خصوص این موضوع در آن زمان صحبت كرده بود به شدت معترض بود كه چرا این را نشان می دهید كه در این نوار معلوم نیست تحریف شده باشد یا نه؟
محسنی اژه ای ادامه داد: قضیه ای كه امروز مطرح شده قضیه ای است كه بدون تردید جریان استكباری است در مقام تطهیر جنایتكاران دیروز و امروز است و برای افراد مطلع نیاید ابهامی وجود داشته باشد.

* توهین به ریاست جمهوری و مقامات قابل تعقیب است
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی كه برخی در تریبون رسمی به رئیس جمهوری تعمت می زنند آیا قوه قضاییه برای جلوگیری از تهمت و تخریب دولت مردان ورود می كند، گفت:‌ توهین به مقامات از حیث اینكه آن مقام را دارا هستند نیازی به شكایت شاكی خصوصی نیست و مدعی العموم می تواند ورود كند.
وی خاطرنشان كرد: فردی كه به اصطلاح مطرح شد و توهین كرده چون در صلاحیت دادسرای ویژه روحانیت است، دادسرای تهران صلاحیت رسیدگی ندارد و الان اطلاع ندارم كه در دادسرای ویژه روحانیت اقدام كرده یا از سوی دولت شكایتی كرده باشند،‌اگر شكایت كردند اطلاعی ندارم.
سخنگوی دستگاه قضا در عین حال تاكید كرد توهین به ریاست جمهوری و مقامات قابل تعقیب از ناحیه مدعی العموم است.

** گزارش رسمی بازرسی كل كشوردر خصوص واگذاری املاك نجومی شهرداری تهران دریافت نشده است
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری كه آیا سازمان بازرسی كل كشور گزارشی در خصوص واگذاری املاك نجومی از سوی شهرداری ارسال شده است گفت: زمانی كه گزارشی به بازرسی كل كشور ارسال شود در جاهایی كه حوزه صلاحیتش است ورود می كرد البته بر اساس گزارش های سالانه این سازمان به بخشی از دستگاههای اجرایی ورود می كند، گزارش ها را طبقه بندی كرده و اگر تخلفی احراز كرده باشد برای آن دستگاهی كه تخلف كرده آن گزارش را ارسال می كند.
وی با بیان اینكه اگر جرمی واقع شده باشد نیز به قوه قضاییه داده می شود ادامه داد: این مطلب كه شما سوال كردید هنوز گزارش رسمی سازمان بازرسی كل كشور نیست و این سازمان نظر قطعی نداده و گزارش هایی كه به سازمان بازرسی كل كشور در این زمینه اگر ارسال شود به شهرداری می دهد كه هنوز جواب آن برنگشته است.

**هنوز گزارشی از سوی وزیر نفت در خصوص قراردادهای نقتی به قوه قضاییه نرسیده است
معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سوال خبرنگاری كه وزیر نقت اعلام كرده در قراردادهای نفتی افراد خاصی مشخص شده اند آیا گزارشی از وضعیت این پرونده به دستگاه قضا رسیده است، اظهار داشت: هنوز مطلبی در مورد این مساله كه شما مطرح كردید از طرف وزیر نفت به قوه قضاییه نرسیده است.
وی خاطرنشان كرد اگر مسئولی اطلاعاتی دارد باید آنها را به مراجع ذی ربط ارائه دهد و اگر وزیر نفت اطلاعاتی دارد كه خلاف قانون صورت گرفته باید به مراجع ذی ربط اطلاع دهد تا اگر نیاز به تحقیق باشد سازمان های بازرسی كشور ، ‌سیستم اطلاعاتی، ‌قوه قضاییه و ناجا در این زمینه تحقیق كنند، این در صورتی است كه جرمی یا خلافی صورت گرفته و اگر كسی مدعی باشد باید مطرح كند.

** من عضو هیچ كمیته ای برای بررسی موضوع حصر نیستنم
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال خبرنگاری كه آیا واقعیت دارد كه كمیته ای كه شما در آن عضو هستید برای بررسی موضوع حصر تشكیل شده و چهار راهكار آزادی فوری ،‌آزادی تدریجی ،‌ ادامه حصر و محاكمه در آن ارائه شده است مدعی شد: اصل این موضوع غلط است، ‌چنین كمیته ای وحود ندارد و من عضو هیچ كمیته ای نیستم .
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری كه دادستان تهران برای پوشش حجاب پرستاران تحقیقاتی را انجام می دهد و آیا دادستان می تواند در این زمینه ورود كند، گفت: از دادستان تهران سوال كردم و این موضوع را تكذیب كردند و گفتند این مساله را به این شكلی كه مطرح كرده اند، نیست.
وی گفت: جلسه ای در رابطه با مساله حجاب و عفاف برگزار شد كه بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی دستگاه های مختلف و وظیفه های گوناگونی در این زمینه دارند.
معاون اول قوه قضاییه اظهار داشت یكی از موضوعات مطرح شده این بوده كه برخی از بیمارستان های خصوصی هزینه های گزافی برای آرایش بانوان در نظر می گیرند و كسی از دادستان تهران می خواهد كه به این موضوع ورود كند كه وی می گوید به ما ربطی ندارد و باید از طرف وزارت خانه مربوطه اقدام شود.
وی ادامه داد اما در برخی سایت ها مطرح شد كه دادستانی گشتی برای بیمارستان ها در نظر گرفته كه وی اعلام كرد این موضوع صحت ندارد.
محسنی اژه ای در عین حال با بیان اینكه موضوع حجاب یك وظیفه شرعی و قانونی است گفت: حجاب مختص زن و مرد است. همه موظف به رعایت آن هستند البته حجاب زن و مرد یكسان نیست اما چیزی بالاتر از حجاب ،‌عفاف است كه باید رعایت شود.
اجتمام **9136 **1193 ** 1569