يزد - ايرنا - رئيس مجمع نمايندگان استان يزد در مجلس شوراي اسلامي گفت: دولت يازدهم با همه تنگناهاي مالي و فشارهاي داخلي و خارجي، سايه تهديدها را از سر كشور برداشت، آرامش و اميد را در داخل تقويت كرد و توانست كشور را بر مدار تدبير و عقلانيت برگرداند.

به گزارش ايرنا، محمدرضا تابش روز يكشنبه در سومين نشست مشترك مجمع نمايندگان يزد با مديران مجموعه هاي راه و شهرسازي، صنعت و امور زيربنايي و مديران آموزش و پرورش در پژوهشگاه فرهنگيان يزد تصريح كرد: دولت سعي كرده از آنچه به زعم خود و نظر بسياري از كارشناسان، منطبق بر تدبير و تعقل است عدول نكند و در سخت ترين شرايط از كارهاي سطحي و عوام فريبانه بپرهيزد، البته مشكلات و نقدهايي نيز متوجه دولت يازدهم هست كه بايد در جهت رفع آن اقدام شود.
نماينده مردم اردكان عنوان داشت: مسئولان بايد در عمل با كار صادقانه و همت والا بتوانند در جهت تحقق آرمان ها و اهداف انقلاب گام بردارند و رضايت مردم را جلب نمايند.
رئيس مجمع نمايندگان استان برگزاري جلسه با مديران اجرايي و نظارتي را در هم انديشي و درك متقابل مسئولان از مسائل و مشكلات استان و پيگيري موارد براساس اولويت ها موثر دانست.
نماينده مردم مهريز، بافق، ابركوه، خاتم و بهاباد در مجلس نيز در اين جلسه با بيان اينكه گفتن صرف مشكلات دردي را دوا نمي كند اظهار داشت: پيشنهاد مي كنم مديران دستگاه هاي اجرايي، شاخص هايي از وضعيت حوزه مسئوليت خود از گذشته تا به حال را همراه با مشكلات و راهكارهاي لازم ارائه دهند و با بررسي ضعف هاي قانوني در حوزه تحت مسئوليت خود، نمايندگان را براي انجام بهتر قانونگذاري ياري دهند.
'محمدرضا صباغيان' با تشريح مشكلات اعتباري دولت در سال هاي اخير گفت: ورود بخش خصوصي مي تواند حركت لاك پشتي اتمام پروژه هاي نيمه تمام را سرعت بخشد.
وي همچنين با تاكيد بر پيگيري مشكل تاخير پروازها و تداخل كاري بنياد مسكن با بخشداري ها گفت: در خصوص لزوم نوسازي ناوگان حمل و نقل عمومي و واردات خودرو لازم است تا در اين خصوص موضوع اقتصاد مقاومتي مدنظر قرار گيرد و چنانچه ضرورتي در اين كار مشاهده مي شود، دلايل آن براي مردم تشريح شود.
نماينده مردم ميبد و تفت نيز با تبريك هفته دولت و تاكيد بر تلاش برنامه ريزي شده مسئولان در پيگيري مشكلات گفت: يكي از موضوعات روستاها موضوع تهيه و اجراي طرح هادي است كه گاهي اقدامات عمراني روستاها خارج از طرح هاي هادي صورت مي گيرد كه لازم است از اين امور جلوگيري شود.
'كمال دهقاني فيروزآبادي' همچنين در خصوص مشكلات فرودگاه بين المللي شهيد صدوقي يزد گفت: در بسياري از فرودگاه هاي كشور شاهد اقدامات عمراني و احداث ترمينال و بهبود تجهيزات هستيم؛ در اين زمينه در فرودگاه شهيد صدوقي عقب افتادگي هايي وجود دارد كه اميدوآن مي رود با پيگيري هاي انجام گرفته اين خلاء برطرف شود.
نماينده مردم يزد و اشكذر نيز با بيان اينكه رابطه و تعامل بنياد مسكن و دهياري ها مبهم و گاه با تداخل همراه است، افزود: در روستاها بايد مبناي كار و انجام هر هزينه اي براساس طرح هادي صورت گيرد و قبل از تدوين و طراحي اين طرح ها، بخوبي نيازها و مشكلات روستا بررسي شود تا طرح هاي هادي روستايي از كيفيت و اثربخشي مطلوبي برخوردار شود.
'سيد ابوالفضل موسوي بيوكي' همچنين اظهار داشت: هر چند در استان يزد چالش هاي اساسي همچون كمبود آب داريم ولي با توجه به موقعيت و منابع خدادادي، داراي قابليت هاي بسياري نيز هستيم كه بايد با ابزار مديريتي از آن حداكثر استفاده را ببريم.
همچنين رئيس مجمع نمايندگان استان يزد در پايان نشست با مديرانن حوزه راه و شهرسازي با جمع بندي مباحث، استفاده از اختيارات دستگاه هاي اجرايي براي بهبود هويت شهري يزد، ساماندهي مسكن شهري و بافت هاي تاريخي با حفظ اصالت و هويت ايراني-اسلامي، برنامه ريزي و تمركز بر احداث آزادراه ها در استان، برقراري پروازهاي خارجي با كمك ايرلاين هاي داخلي و خارجي، تاسيس شركت حمل ونقل هوايي در استان، تكميل مجتمع هاي بين راهي اولويت دار، ورود به بحث مسكن هاي ارزان و مسكن كارگري و غيره را از مواردي برشمرد كه بايد با كمك مسئولان استان و پيگيري از طريق وزارتخانه هاي مربوطه انجام پذيرد.
گفتني است در ابتداي اين جلسه، مديركل راه و شهرسازي استان، مديركل راه آهن استان، سرپرست فرودگاه شهيد صدوقي يزد، مديركل حمل و نقل و پايانه هاي استان و مديركل بنياد مسكن انقلاب اسلامي اقدامات، برنامه ها، مشكلات و راهكارهاي لازم در خصوص مباحث مطرح شده را تبيين كردند.
از جمله موارد ذكر شده از سوي مديران استان ارائه اهداف پنج گانه و برنامه هاي راه و شهرسازي استان دربحث اقتصاد مقاومتي، پيگيري پروژه هاي مهم استان از جمله آزادراه شمال - جنوب و شرق - غرب استان، طراحي قطاربين شهري عقدا - مهريز، تلاش براي ورود بخش خصوصي به پروژه هاي راهسازي، ارتقاء راه اهن يزد با 30 درصد بارگيري كشور و مديريت و جابجايي 13هزار مسافر در روز، پيگيري و تكميل دوخطه شدن خط بافق - زرين، دوخطه شدن مسير بافق - چادرملو - اردكان، طراحي و انجام مقدمات لازم براي احداث برج جديد مراقبت و باند دوم فرودگاه يزد، نصب 53 دوربين كنترل سرعت در سطح جاده هاي استان، كاهش 5 درصدي تلفات جاده اي استان در سال گذشته، تهيه مطالعه يا اجراي طرح هادي براي تمام روستاهاي استان، صدور 5 هزار جلد سند براي روستاهاي استان و مشكلات بنياد مسكن در تامين زيرساخت هاي مورد نياز مسكن روستايي مطرح شد.

************
رئيس مجمع نمايندگان استان همچنين در نشست با مديران بخش صنعت و امور زيربنايي استان گفت: با توجه به محدوديت ها و چالش هاي متعدد پيش روي توسعه استان يزد، بايد طرحي نو در تداوم پيشرفت استان در نظر گرفت كه در اين راستا توجه ويژه اي به صنايع هاي تك، سبز و فناورانه شود و مكانيزمي براي ارتباط مستمر مجمع نمايندگان با نخبگان و متخصصان فراهم شود.
'محمدرضا تابش' گفت: قانون توزيع عوارض ماليات بر ارزش افزوده در حال تغيير است و استان هاي صنعتي و معدني همچون يزد بيشترين آسيب را از اين ناحيه مي بينند كه لازم است مسئولان استان با بررسي كامل، پيشنهادات كارشناسي خود را به مجمع نمايندگان ارائه دهند تا استان در اين زمينه كمترين چالش را داشته باشد.
نماينده مردم اردكان همچنين با تاكيد بر هزينه عوارض واحدهاي صنعتي مستقر در استان در منطقه محل استقرار گفت: واحدهاي توليدي و صنايع از منابع خدادادي منطقه بهره مي برند و مشكلاتي نيز در زمينه آب و محيط زيست ايجاد مي كنند كه قطعا بايد در پروژه هاي رفاهي و عمران شهري مشاركت داشته باشند.
تابش همچنين دريافت نظرات كارشناسي تشكل هاي تخصصي در زمينه رفع مشكلات توليد و قانون صنفي عام را خواستار شد و در ادامه با تاكيد بر اهميت توسعه زيرساخت ها بخصوص در بخش آي تي و افزايش سرعت اينترنت در استان، مشخص شدن ظرفيت هاي حوزه هاي انتخابيه براي توسعه واحدهاي توليدي سبز و بنگاه هاي زودبازده اقتصادي را مورد تاكيد قرار داد.
نماينده مردم يزد و اشكذر نيز در اين نشست با اشاره به سرمايه گذاري هاي كلان صورت گرفته در استان گفت: بايد مسئولان استان ارزيابي دقيقي از ميزان اين سرمايه گذاري ها داشته باشند تا بتوان در حوزه هايي مثل ورود صنايع به مباحث محيط زيست و مشاركت در پروژه هاي شهري، دست مديران باز باشد.
سيد ابوالفضل موسوي بيوكي اظهار داشت: يزد در كلان كشور به جايگاه واقعي خود نرسيده و بايد سعي همه مديران بر استفاده از قابليت هاي شاخص استان باشد و از اتلاف و اصراف منابع جلوگيري شود تا مردم نتايج پيگيري ها و كارها را از نزديك لمس كنند.
نماينده ميبد و تفت با مهم دانستن اجراي طرح آمايش سرزمين گفت: بايد بررسي شود كه استان يزد در بحث اجراي طرح آمايش سرزمين در كجا قرار دارد و آيا توانسته از مزيت هاي نسبي خود استفاده كند.
'كمال دهقاني فيروزآبادي' عنوان كرد: در صادرات كالاهاي توليد شده موفقيت مستمري بدست نياورده ايم و اين مي تواند به دلايل مختلف از جمله فقدان برندسازي، كيفيت بعضا پايين محصولات و عدم تمركز بر بازارهاي هدف باشد.
وي همچنين با تشكر از گزارش مديران بر حفظ و توجه بيشتر به مباحث محيط زيست و اعمال موارد قانوني در اين زمينه تاكيد كرد.
نماينده مردم مهريز، بافق، ابركوه، خاتم و بهاباد در مجلس نيز اظهار كرد: بيان مشكلات در جلسات بسيار پررنگ است و اين مشكلي است كه در صحن علني مجلس نيز مشاهده مي شود كه به نظرم بايد بيشتر بر روي پيشنهادات براي حل مشكلات تمركز شود زيرا همه تا حدي با تنگناها و چالش ها آشنا هستيم.
محمدرضا صباغيان رفع مشكلاتي همچون واگذاري نشدن تلفن ثابت در برخي مناطق، انجام نشدن كار در زمين هاي تملك شده براي بهره برداري و ضابطه مند شدن دريافت هزينه انشعاب و هزينه مصرف گاز را خواستار شد.
مديران كل دستگاه هاي اجرايي استان يزد در حوزه صنعت و امور زيربنايي نيز با ارائه گزارش، افتتاح 45 جايگاه CNG در استان، رتبه اول استان يزد در تبديل سوخت، توجه به بحث فرسودگي مخازن گاز خودروها در آينده، قرار گرفتن استان يزد در جايگاه چهارمين استان صنعتي و دومين استان معدني كشور، محدوديت هاي همكاري بانك ها در تامين تسهيلات واحدهاي صنعتي، پيگيري توزيع مناسب پهناي باند در استان، قرار گرفتن يزد در جايگاه چهارم ديجيتالي شدن استانها، توجه به كسب و كار آي تي در راستاي توسعه شركت هاي دانش بنيان، ثبت ركورد ايجاد شبكه توزيع گاز در سال گذشته را از مباحث و اقدام اين حوزه ها عنوان كردند.
مديران بخش صنعت، مخابرات، گاز، شركت شهرك هاي صنعتي، ارتباطات و فناوري اطلاعات، پخش فراورده هاي نفتي، رئيس خانه صنعت و معدن استان و رئيس نظام صنفي رايانه استان در اين نشست به مطالبات و مباحث مطرح شده از سوي نمايندگان استان پاسخ دادند و پيشنهاداتي براي تصميم سازي از سوي طرفيت مطرح شد.
**************
سومين نشست مجمع نمايندگان يزد با مديران آموزش و پرورش استان يزد برگزار شد و در آن اهم مشكلات فرهنگيان در سطح كشور و استان مورد بحث قرار گرفت.
تابش رييس مجمع نمايندگان استان يزد در اين جلسه با تقدير از فرهنگيان استان بر حمايت مجمع نمايندگان استان براي پيگيري مشكلات فرهنگيان گفت: كليد پيشرفت هر كشور در گرو نيروي انساني كارآمد و متعهد است و آموزش و پرورش نقش محوري در پرورش نيروي انساني ايفا مي كند.
نماينده مردم ميبد و تفت نيز در سخنان كوتاهي با تقدير از زحمات فرهنگيان و خيران مدرسه ساز، توجه بيشتر دولت به اين قشر را خواستار شد.
نماينده مردم مهريز، بافق، ابركوه، خاتم و بهاباد در مجلس نيز عضويت در مجموعه بزرگ فرهنگيان را افتخار خود دانست و گفت: سال ها خدمت در كسوت معلمي باعث شده تا مشكلات اين قشر را از نزديك لمس كنم و تلاش خواهم كرد به سهم خويش در حل مشكلات معلمان پيگيري كنم.
محمدرضا صباغيان با اشاره به برخي مشكلات و بزه هاي اجتماعي، تلاش مجموعه تعليم و تربيت براي كاهش اين معضلات را خواستار شدو بر شكل گيري تشكلي منسجم و قدرتمند از اين قشر براي پيگيري مسائل و درخواست هاي فرهنگيان تاكيد كرد.
نماينده مردم يزد و اشكذر نيز بر تامين زيرساخت هاي لازم براي افزايش كيفيت تعليم و تربيت تاكيد كرد و گفت: كار در حوزه آموزش و پرورش بسيار سخت است و اميدوارم با تلاش نيروهاي پرتلاش و خدوم اين نهاد و همراهي مسئولان، مشكلات اين قشر رفع شود.
'سيد ابوالفضل موسوي بيوكي' گزارش هاي ارائه شده در زمينه بزه هاي اجتماعي و افسردگي در جامعه را بسيار نگران كننده توصيف كرد و رسيدگي به اين مشكلات را خواستار شد.
واريزي نشدن چند ماهه مطالبات فرهنگيان، درخواست كمك براي ورود صندوق بازنشستگي فرهنگي يزد به مسائل رفاهي و ايجاد درآمد پايدار، جلوگيري از دلسردي خيرين در احداث بناهاي آموزشي، پيگيري آسيب هاي اجتماعي در مدارس بخصوص ورود اتباع بيگانه و مهاجران، تجهيز مدارس و تامين اعتبارات مورد نياز مهمترين مواردي بود كه از سوي مديركل و معاونان آموزش و پرورش استان، رئيس صندوق بازنشستگي فرهنگيان استان و تعدادي از پيشكسوتان فرهنگي يزد، در اين نشست مطرح شد.
سومين نشست مشترك مجمع نمايندگان يزد با مديران مجموعه هاي راه و شهرسازي، صنعت و امور زيربنايي و مديران آموزش و پرورش برگزار شد.
/6014/