كرج-ايرنا-مدير كل امور اقتصادي و دارايي استان البرز با اشاره به بخشي از دستاوردهاي دولت تدبير و اميد گفت: پس از توافق برجام و در ماه هاي گذشته 376ميليون دلار سرمايه خارجي در البرز جذب شده است.

به گزارش ايرنا، ابوالفضل فلاح عصر يكشنبه به مناسبت گراميداشت هفته دولت درجمع خبرنگاران افزود: پس از برگزاري نشست هاي مشترك با سرمايه گذاران خارجي اين ميزان سرمايه گذاري در 6 پروژه بزرگ توليدي از جمله داروسازي دراين استان جذب شد.
وي با اشاره به ميزان سرمايه گذاري خارجي در سال هاي 90 تا 94اظهار داشت: در سال هاي 90 و92 ميزان سرمايه گذاري خارجي در البرز صفر بود كه در سال 93 شاهد جهش سرمايه گذاري به ميزان 10 ميليون دلار در البرز بوديم كه اكنون به 376 ميليون دلار رسيده است.
اين مسئول خاطر نشان كرد: اين ميزان سرمايه گذاري در مقايسه با 15سال گذشته بيش از سه برابر افزايش نشان مي دهد.
فلاخ گفت: البرز رتبه چهارم جذب سرمايه گذاري خارجي را درسال 94 پس از استان هاي سيستان و بلوجستان، آذربايجان شرقي و مازندران دركشور كسب كرد.
وي افزود: درسه ماهه اول امسال سه شركت خارجي در البرز مشغول به كار شدند و 15ميليون دلار جذب شد .
فلاح اظهار كرد: ما سه رويكرد براي جذب سرمايه گذاري خارجي بر اساس رهنمود هاي مقام معظم رهبري داريم، نخست اينكه سرمايه گذار خارجي با فناوري وارد استان شود كه همين رويكرد درپيش گرفته ايم .
به گفته وي ،نكات ديگر اينكه بازار صادراتي را براي اين استان بياورد و ديگراينكه سرمايه گذار خارجي مي بايست به صورت مستقيم سود ، زيان و ريسك را بپذيرد.
وي خاطرنشان كرد:اكنون با فعال شدن شركت هاي سرمايه گذاري خارجي براي يك هزراو 300 نفر شغل در استان ايجاد شده است.
مديركل اقتصاد ودارايي البرز اظهار كرد كه اين استان ز به لحاظ دانش مهارتي و جمعيت تحصيل كرده پتانسيل هاي زيادي دارد.
وي با اشاره به اينكه بزرگترين مانع در كشور بحث محيط كسب و كار است، گفت: مقررات دست و پاگير مشكلاتي براي سرمايه گذاري به وجود آورده است.
فلاح در خصوص رفع يا اصلاح قوانين مزاحم اظهار كرد: با اتاق بازرگاني مذاكراتي داشتيم كه بتوانيم قوانين مزاحم را شناسايي كنيم و درسال گذشته نيز حدود 18 قانون و مقررات مخل با كمك اتاق بازرگاني و بخش خصوصي در البرز شناسايي شد كه به هيات مقررات زدايي ارجاع شد.
وي گفت: البرز جزء فعال ترين استان هاي كشور در زمينه شناسايي قوانين و مقررات مخل محسوب مي شود.
فلاح در بخش ديگري از سخنانش به موضوع شفاف سازي و الكترونيكي شدن پرداخت ها در كشور اشاره كرد و افزود: طرح نظارتي خدمات الكترونيكي كه درسطح ملي آغاز شده و در البرز نيز شروع به كرده كه فرايند آن منجر به اين خواهد شد كه پرداخت ها به صورت شفاف و سريع باشد و دارايي دولت هم راحت تر كنترل شود.
وي صدور سند براي اموال غيرمنقول دولتي از ديگر مواردي است به عنوان تكليف به همه دستگاه هاي اجرايي ابلاغ مي شود.
نماينده وزير اقتصاد و دارايي در البرز گفت: موضوع ديگر بحث مطالبات و بدهي هاي دولت است ،دولت بايد از ميزان مطالبات و بدهي هاي خود به پيمانكاران مطلع شود.
وي اظهار داشت : اكنون در استان البرز اداره اموال تمليكي مستقر نيست و اين اموال در تهران به فروش مي رسد كه قول اصلاح ساختار تشكيلي را گرفته ايم و اين جزء مطالبات ما است.
اين مسئول به برنامه هاي آموزشي در زمينه هاي مختلف اشاره كرد و اظهار داشت:سال گذشته برنامه هاي آموزشي در زمينه جذب سرمايه هاي خارجي براي بخش خصوصي در البرز برگزار شد كه چگونگي مستند سازي اموال دولت از برنامه هاي آموزشي در دست اقدام است.
وي يادآور شد: اداره كل اقتصاد و دارايي البرز در حوزه هاي تخصصي ازجمله انضباط مالي، اعتبارات ، خزانه ، توزيع اعتبارات ،ذيحسابي ها، پرداخت به پرسنل دولت، تمركز و تلفيق حساب ها، مطالبات و بدهي ها فعاليت هاي خود را انجام مي دهد.
وي با اشاره به فعال سازي مركز خدمات سرمايه گذاري در البرز گفت: مطالعه فرصت هاي سرمايه گذاري براي ارائه به سرمايه گذاران داخلي و خارجي از اقدامات اين مركز است كه با همكاري ادارات جهاد كشاورزي صنعت معدن تجارت و ميراث فرهنگي و گردشگري استان طي فرآيند چند ماهه توانستيم كتاب مربوط به 67 پروژه را سال گذشته به زبان فارسي و انگليسي تدوين و به سرمايه گذاران معرفي كنيم.
فلاح اظهار داشت : دراين كتاب تمام اطلاعات پروژه ها درج شده كه تا يك ماه آينده اطلاعات اين كتاب به روز رساني خواهد شد.
وي ، راه اندازي سايت اطلاع رساني سرمايه گذاري اقتصادي استان البرز با استفاده از زبان هاي انگليسي و فارسي از ديگر اقدامات برشمرد كه روزانه حدود 450 نفر از اين سايت بازديدمي كنند.
7410/ 6155