به گزارش ايرنا قائم مقام اتحاديه مركزي تعاوني هاي توليد كشور در آيين بهره برداري از كارخانه بسته بندي كشمش شركت تعاوني باغداران ملاير گفت: بنا داريم در شبكه تعاوني هاي توليد در استان ها روي محصولات خاصي چون كشمش، زعفران و پسته كار كنيم و اقدامات موثري در زمينه صادرات و توليد بذر در حال انجام است.
علي بحريني با اشاره به گستردگي شبكه تعاوني هاي توليد اظهار كرد: هم اكنون در سطح كشور يك هزارو 370 تعاوني توليد فعاليت مي كنند كه از اين تعداد 66 اتحاديه استاني و شهرستاني است و نزديك به 2.3 دهم ميليون هكتار از اراضي كل كشور زير پوشش اين تعاوني ها است.
وي ادامه داد: در اوج تشكيل تعاوني هاي توليد در كشور در دهه 70، استان همدان در تشكيل تعاوني ها در سطح كشور پيشقدم بود و مسئولان هميشه همراه اين تعاوني ها بودند.
وي با بيان اينكه بنا داريم در دو طرح اساسي كمك موثري به تعاوني توليد استان همدان داشته باشيم، افزود: يكماه گذشته به دنبال برگزاري يك كارگاه آموزشي در استان همدان، رئيس موسسه پژوهشكده بذر كشور صربستان با بازديد از كارخانه پروسس بذر اتحاديه تعاوني هاي استان همدان، روند توليد را خوب ارزيابي كرد.
بحريني گفت: رئيس اين موسسه حدود 500 رقم بذر ذرت و 300 بذر آفتابگردان معرفي كرد كه استان همدان پيشقدم براي تحويل و توزيع اين بذر در بين تعاوني هاي استان شد.
وي با بيان اينكه با كمبود بذر در سطح كشور مواجه هستيم افزود: با توجه به امضاي تفاهم نامه در پروسس بذر با كشور صربستان، قرار است استان همدان را به صورت پايلوت قرار دهيم.
بحريني ادامه داد: همچنين با پيش نويس قرارداد، قرار است پنج هزار تن كشمش شبكه تعاوني هاي توليد كشور را صادر كنيم كه در اين زمينه برنامه هاي خوبي براي اين محصول خاص در دست اجرا داريم.
مدير تعاون روستايي استان همدان نيز افزود: در بخش كشاورزي 70 طرح در ايام هفته دولت در سطح استان به بهره برداري مي رسد كه اين واحد يك نمونه از طرح هاي مورد نظر است.
رضا عباسي با بيان اينكه ملاير قطب توليد انگور و كشمش كشور است، افزود: با فعاليت واحدهاي تصفيه و بسته بندي كشمش در اين شهرستان، ساليانه بيش از 40 هزار تن كشمش و بيش از 250 هزار تن انگور توليد مي شود.
وي ادامه داد: با توجه به استعداد صادراتي محصول كشمش ملاير مي توانيم اقدامات بسيار خوبي براي فرآوري و بازار پسندي آن داشته باشيم تا زحمات فعالان اين صنعت به نحو مطلوب با برگشت ارزش افزوده آن جبران شود.
عباسي بيان كرد: اين واحد صنعتي در زميني به مساحت هشت هزار متر مربع و دو هزار مترمربع تاسيسات با اعتباري بالغ بر 12 ميليارد ريال احداث شد كه اميدواريم با حمايت مسئولان در آينده سوخت اين واحد از گازوييل به گاز تبديل شود.
وي يادآور شد: با استعدادي كه امسال محصول انگور ملاير از نظر توليد و كيفيت دارد، پيش بيني مي شود توليد محصول كشمش بيش از سال هاي گذشته باشد كه قابليت صادرات كشمش ملاير تا 40 هزار تن تخمين زده مي شود.
عباسي بازاريابي و بازاررساني محصول را عمده ترين مشكل كشاورزان و باغداران عنوان كرد و افزود: اميدواريم امسال بتوانيم با برنامه ريزي هاي انجام شده به صورت مستقيم حجم قابل توجهي صادرات داشته و بستر را با كمك تشكل هاي تخصصي اين بخش در ملاير فراهم كنيم تا باغداران با دغدغه كمتر به توليد بپردازند.
وي تاكيد كرد: با توجه به اينكه كشمش به نام ملاير توليد و صادر مي شود، بايد با برنامه ريزي هاي لازم و حمايت و كمك كشاورزان و باغداران براي افزايش كيفيت اين محصول خاص تلاش كنيم.
در حال حاضر حدود 67 واحد تصفيه و بسته بندي كشمش در ملاير فعال است كه اين شهرستان ساليانه قادر به توليد بيش از 250 هزار تن انگور و بيش از 40 هزار تن كشمش است كه 30 هزار تن از اين ميزان كشمش توليدي به خارج از كشور صادر مي شود.
بيش از 10 هزار هكتار از باغات شهرستان ملاير زير كشت انگور است.
شهرستان ملاير با دارا بودن جمعيتي بالغ بر 300 هزار نفر در جنوب شرقي استان و 75 كيلومتري شهر همدان واقع شده است.
7528/2087
تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۸
ملاير- ايرنا- همزمان با ششمين روز از هفته دولت، يك واحد تصفيه و بسته بندي كشمش روز يكشنبه با حضور جمعي از مسئولان در ملاير بهره برداري شد.