چابهار- ايرنا- 'عبدالرحيم كردي' طي مراسمي با حضور اكبر تركان دبير شورايعالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي به عنوان رئيس هيات مديره و مديرعامل جديد سازمان منطقه آزاد چابهار معرفي و از خدمات سه ساله حامدعلي مباركي مديرعامل سابق قدرداني شد.

به گزارش ايرنا مشاور رئيس جمهوري و دبير شورايعالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي روز دوشنبه در آيين توديع و معارفه مديرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در سرسراي اين سازمان اظهار داشت: چابهار موقعيت عالي در بين كشورهاي حاشيه اقيانوس هند دارد و مي تواند بسياري از كشورها را به هم متصل كند.
اكبر تركان افزود: سازمان منطقه آزاد 23 سال قبل تاسيس شده و از 21 سال قبل كه فعاليت خود را آغاز كرده نقش مهمي در توسعه اين منطقه داشته است.
وي بيان كرد: هر كدام از مناطق آزاد در كشور براساس اهداف و برنامه هاي مشخصي تعريف و راه اندازي شده است كه ماموريت منطقه آزاد چابهار ترانزيت و حمل و نقل است.
وي گفت: به همين منظور معاونت حمل و نقل و ترانزيت در چارت تشكيلاتي سازمان منطقه آزاد چابهار گنجانده شده است تا بتواند فعاليت و برنامه ها را بخوبي پيش ببرد.
دبير شورايعالي مناطق آزاد كشور ادامه داد: پست هاي مديرعاملي در مناطق آزاد سه ساله است و مباركي در طول سه سال مسئوليت مديرعاملي بخوبي توانسته فعاليت مثبت و موثري انجام دهد.
مشاور رئيس جمهوري افزود: پست هاي مديريتي جابجايي دارد و بايد هر شخص در زمان مسئوليت بتواند اهداف و برنامه ها را بخوبي پيش ببرد.
تركان گفت: چابهار بايد در زمينه حمل و نقل دريايي، ريلي، زميني و هوايي موفقيت لازم را كسب كند و اين امر با توسعه زيرساخت ها نظير احداث فرودگاه بين المللي، جاده هاي ترانزيتي، ريل آهن و راه اندازي كشتي هاي مسافري دريايي محقق مي شود.
وي خواستار صدور مجوز براي تردد كاميونهاي افغانستان به چابهار شد و افزود: هر روز از طريق چابهار بايد پرواز به مراكز استانهاي كشور و كابل افغانستان، كراچي پاكستان، مسقط عمان و ساير كشورهاي همسايه دريايي و زميني انجام شود.
وي با بيان اينكه چابهار يك شهر ملي و بين المللي است، خاطرنشان كرد: هر ماه بايد يك اتفاق بين المللي در چابهار رخ دهد و اين شهر بايد هميشه بر روي آنتن باشد.
دبير شورايعالي مناطق آزاد بيان كرد: با نگاه مثبت رهبر معظم انقلاب، دولت تدبير واميد و مسئولان استان سيستان وبلوچستان چابهار در مسير توسعه قرار گرفته است و بزودي فصل جديدي از ترانزيت و حمل ونقل از چابهار به پاكستان با رسمي شدن مرز ريمدان آغاز خواهد شد.
تركان خواستار تسريع در توسعه زيرساخت هاي روستاي تاريخي تيس در محدوده منطقه آزاد چابهار شد و افزود: با گذشت چندين سال هنوز مشكلات روستاي تيس حل نشده است.
وي از خدمات حامدعلي مباركي در دوران مسئوليتش قدرداني كرد و افزود: با توجه به تجارب ارزنده ايشان به عنوان مشاوره در طرح توسعه ساحل مكران منصوب شده است.

امام جمعه اهل سنت چابهار نيز با گراميداشت هفته دولت و تسليت شهادت شهيدان رجايي و باهنر اظهار داشت: دولت توجه ويژه اي به توسعه زيرساخت هاي چابهار دارد و انتصاب مديران بومي در منطقه آزاد نوعي حمايت از نخبگان و تحصيلكردگان بومي اين منطقه است.
مولوي عبدالرحمن ملازهي با قدرداني از تركان دبيرشورايعالي مناطق آزاد در انتصاب نيروي بومي به عنوان مديرعامل منطقه آزاد چابهار افزود: بايد با وحدت و همدلي كارها را پيش ببريم و براي توسعه و آباداني اين منطقه بيش از پيش تلاش و كوشش كنيم.
وي بيان كرد: در اين قبيل مناطق نيروهاي بومي مسائل و مشكلات را بهتر لمس مي كنند و مي توانند موفقيت بيشتري به دست آورند.
وي گفت: مقام معظم رهبري تاكيد فراواني بر محروميت زدايي و تلاش مسئولان براي آباداني نقاطي مانند چابهار دارند و اين امر با دلسوزي مسئولان با سواد و با تجربه محقق خواهد شد.

رئيس شوراي شهرستان چابهار نيز گفت: با نگاه عدالت محورانه و توسعه اي مسئولان، چابهار در چند سال اخير توانسته به جايگاه واقعي خود نزديكتر شود.
معين الدين سعيدي با بيان اين كه بايد «انسان» محور توسعه باشد، افزود: تلاش هاي لازم براي توسعه زيرساخت هاي آب، راه، برق، آموزشي، بهداشت و غيره چابهار بايد انجام شود و اين شهرستان بين المللي مشكل آب آشاميدني، فضاي آموزشي و بهداشت نداشته باشد.
وي با قدرداني از تلاش هاي دولت براي طرح توسعه بنادر، اجراي خط آهن و طرح هاي بزرگ و كوچك ديگر خاطرنشان كرد: محروميت هاي چابهار نيز مدنظر مسئولان كشوري باشد و براي آباداني اين شهرستان تلاش بيشتري كنند.
وي توجه بيشتر به زيرساخت هاي روستاي تيس، محروميت زدايي منطقه آزاد و كمك بيشتر به مناطق همجوار، حل مشكل حاشيه نشيني، تردد خودروهاي منطقه آزاد به سراسر استان سيستان وبلوچستان، احداث آب شيرين كن براي آبرساني به 77 درصد مردم بي آب چابهار شد.

مديرعامل سابق سازمان منطقه چابهار نيز با قدرداني از توجه ويژه دبير شورايعالي مناطق آزاد، گزارشي از فعاليت هاي سه سال گذشته را ارائه كرد.
حامدعلي مباركي گفت: فعاليت مجدد دانشگاه بين المللي چابهار، كمك مالي و حمايت هاي لازم براي توسعه مناطق همجوار، توسعه فرودگاه كنارك، به سرانجام رساندن بسياري از طرح هاي عمراني و كارگاههاي توليدي، تعامل خوب با پرسنل منطقه آزاد و همفكري و حمايت از سرمايه گذاران از جمله فعاليت هاي سه ساله گذشته بوده است.
مديرعامل جديد سازمان منطقه آزاد چابهار نيز از حسن توجه دبير شورايعالي مناطق آزاد، روحانيان و فرماندار چابهار قدرداني و اظهار اميدواري كرد با تعامل و همراهي مديران و كادر اداري منطقه آزاد و سرمايه گذاران بتوان موفقيت لازم را به دست آورد.
عبدالرحيم كردي اظهار داشت: چابهار موقعيت راهبردي مناسبي در جهان دارد و مي تواند در آينده اي نزديك به توسعه و آباداني خوبي دست پيدا كند.
وي بيان كرد لازم است برنامه ريزي مشخصي براي كاركرد حداكثري نهادهاي موثر، ذينفعان و ذي نفوذان صورت پذيرفته و از توان و تجربه و تخصص مشاوران بين المللي براي بازنگري و توفيق سند راهبردي، ماموريت ها، برنامه ها و پروژه هاي زيرساختي بهره گيري شود.
وي گفت: با بهره گيري از شيوه هاي نوين تامين مالي، مشاركت عمومي، خصوصي و ظرفيت هاي سرمايه گذار خارجي توسعه زيرساخت ها در دستور كار قرار مي گيرد كه يقيناً روان سازي، شفاف سازي و سرعت بخشيدن بر فرآيندها و تكاليف همه صنايع به تنظيم پيوست هاي اجتماعي و زيست محيطي براي طراوت و شادابي فضا بايد مورد توجه جدي باشد.
مديرعامل جديد سازمان منطقه آزاد چابهار افزود: بنگاههاي قوي با دانش و فناوري هاي بالاي نيروي متخصص و كارآمد و با توجه به دانش فني مناسب در مقايسه با سطح بين المللي براي فهم ادغام سرمايه گذاريها موثر هستند كه لازم است براي استواري بنگاهها، صنعتگران، تجار و شركتهاي بزرگ داخلي برنامه ريزي و تلاش جدي صورت دهند.
كردي ادامه داد: دانشگاه هاي بين المللي و علمي كاربردي با زيرساخت هاي مناسب دو بازوي بسيار قوي براي تربيت نيروي انساني كارآمد و كاربردي براي صنايع مستقر و جذب دانش هستند.
وي بيان كرد: ضرورت دارد با بازاريابي مناسب در بخش صنعت، تجربه موفق بين المللي و تربيت نيروي متخصص براي صنايع مشخص را در اين دانشگاهها عملياتي كنيم.
وي از ديگر برنامه هاي خود را تقويت سيستم مالي و بانكي براي برقراري ارتباط و ورود و خروج سرمايه و انجام مبادلات عنوان كرد و گفت: لازم است با همراهي و تدبير همكاران دبيرخانه از طريق بانك مركزي براي حضور بانكهاي فرا مرزي و موسسات مالي و اعتباري تلاش جدي شود.
به گزارش ايرنا، عبدالرحيم كردي متولد سال 1357 با مدرك دكترا اقتصاد پيش از اين در قسمت هاي مختلف عمراني و مشاوره اي شهرداري هاي زاهدان و چابهار، شركت مسكن سازان شرق و معاون اقتصادي وعضو هيات مديره سازمان منطقه آزاد چابهار مشغول خدمت بوده است.
شهرستان چابهار از توابع استان سيستان و بلوچستان با 260 هزار نفر جمعيت از شمال به شهرستانهاي نيكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به درياي عمان(مكران) و از غرب به بندر كنارك متصل است.
بندر زيباي چابهار بعنوان سرزمين موج و مرجان واقع در قلب مَكُّرانِ بلوچستان در فاصله 645 كيلومتري جنوب زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان از 2 شهر به نام هاي چابهار و نگور، سه بخش مركزي، دشتياري و پلان، شش دهستان و 549 آبادي داراي سكنه تشكيل شده است.
3043 / 6081