عليرضا تخت شاهي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در چند سال اخير بيش از 360 ميليارد ريال و 10.3 ميليون يورو براي احداث تصفيه خانه آب، خط انتقال و تصفيه خانه فاضلاب شهري استان كردستان سرمايه گذاري شده است.
وي گفت: هم اكنون شبكه آب شهري كردستان در 25 شهر اين استان در مجموع داراي 321 هزار و 47 انشعاب آب بوده و 99.9 درصد جمعيت شهري اين استان از آب سالم و بهداشتي بهرمند هستند.
وي اضافه كرد:شركت آب و فاضلاب شهري استان كردستان در سال 1371 با هدف ايجاد و بهره برداري از تاسيسات مربوط به تصفيه، انتقال ، ذخيره و توزيع آب همچنين جمع آوري ، انتقال و تصفيه بهداشتي فاضلاب در محدوده قانوني شهرهاي استان به مركزيت سنندج تاسيس شده است.
وي اظهار كرد: اكنون جمعيتي افزون بر يك ميليون و 59 هزار و 500 نفر در شهرهاي مختلف استان كردستان از خدمات شركت بهره مند بوده و آب مورد نياز اين شهرها از سدها و ديگر منابع آبي استان تامين شده است.
تخت شاهي با اشاره فعاليت هاي صورت گرفته در امور زيربنايي در حوزه آب شهري كردستان گفت: گام هاي موثري در جهت ارائه خدمات مطلوب به شهروندان برداشته شده و با تحول شگرفي كه در شاخه هاي مختلف به منظور تحقق اهداف سازماني ايجاد كرده و اين شركت با اقدامات انجام گرفته در ميان شركتهاي آب و فاضلاب كشور از جايگاه ويژه اي برخوردار است.
وي اضافه كرد: سال گذشته همزمان با سفر رئيس جمهوري به استان كردستان تصفيه خانه آب شماره 2 ، فاز دوم تصفيه خانه فاضلاب و طرح اضطراري تامين آب شهر سنندج از ايستگاه پمپاژ پل شيخ افتتاح و مورد بهره برداري قرار گرفت.
وي اظهار كرد: به منظور تامين آب شهر سنندج و براي افق سال 1410 و تحت پوشش قرار دادن جمعيت 500 هزار نفري اين شهر تصفيه خانه آب شماره 2 شهر سنندج با ظرفيت 100 هزار متر مكعب در شبانه روز در زميني به مساحت 10 هكتار طراحي و اجرا شده است.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري استان كردستان گفت: فرآيند تصفيه اين تصفيه خانه از نوع فيلتراسيون مستقيم بوده و از مدرن ترين فرآيندهاي تصفيه آب است كه آب تصفيه شده، منطبق با استانداردهاي آب شرب كشور است.
وي اضافه كرد: در همين مدت طرح آبرساني شهر سنندج شامل تصفيه خانه شماره 2 با ظرفيت يك هزار و 120 ليتر بر ثانيه كه داراي 60 كيلومتر خط انتقال، شش ايستگاه پمپاژ و 80 هزار متر مكعب مخزن ذخيره به بهره برداري رسيده است.
وي افزود: از قابليت هاي اين طرح انتقال ثقلي آب از شمال شهر به جنوب و جنوب غربي شهر به شكل ثقلي بوده و تاثير بسزايي در كاهش انرژي برق مصرفي داشته و براي اجراي آن از محل منابع عمومي به ميزان 170 ميليارد ريال و ارزي 7/1 ميليون يورو هزينه شده است.
وي با اشاره به ديگر طرح هاي اين حوزه نيز گفت: بهره برداري از بخش مايع تصفيه خانه فاضلاب شهر سنندج عمليات اجراي بخش لجن كه از سال 1385 شروع شده بود با جديت و پيگيري ويژه در شهريور ماه 93 به مرحله بهره برداري آزمايشي رسيد .
وي اضافه كرد: فرآيند اين تصفيه خانه، تصفيه هضم بي هوازي لجن بوده و براي احداث اين فاز از تصفيه خانه 150 ميليارد ريال و 3/2 ميليون يورو اعتبار هزينه شده است .
وي اظهار كرد: در اين فرآيند روزانه بالغ بر هشت هزار متر مكعب گاز از فرآيند تثبيت لجن حاصل مي شود كه علاوه بر تامين نياز سيستم امكان توليد 3/1 مگاوات ساعت برق از گاز حاصله وجود دارد و همچنين روزانه 20 تن كمپوست از جامدات خروجي توليد و در بخش كشاورزي مورد استفاده قرار مي گيرد.
وي در خصوص سومين پروژه طرح اضطراري تامين آب شهر سنندج از محل ايستگاه پمپاژ پل شيخ نيز گفت: با توجه به وقوع خشكسالي هاي اخير و به تبع آن كاهش قابل توجه حجم آب ذخيره شده در سد قشلاق، طرح اضطراري پمپاژ آب از سطح درياچه و بازسازي ايستگاه قديمي پل سنندج در دستور كار قرار گرفت و با صرف هزينه اي بالغ بر 40 ميليارد ريال و به منظور تامين يك هزار و 760 ليتر در ثانيه بازسازي و توسعه داده شد.
***11 پروژه و 133 كيلومتر اصلاح و توسعه شبكه فاضلاب در كردستان
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري استان كردستان گفت: هم اكنون 13پروژه در بخش فاضلاب در شهرهاي مختلف در دست احداث بوده و 133 كيلومتر شبكه فاضلاب شهري توسعه و اصلاح شده است.
عليرضا تخت شاهي افزود: بزرگترين پروژه فاضلاب استان در شهر سقز با 93 درصد پيشرفت فيزيكي در دست احداث بوده كه قابليت تصفيه 32 هزار مترمكعب فاضلاب را در طول شبانه روز دارد.
وي اضافه كرد: اين تصفيه خانه فاضلاب داراي 301 كيلومتر شبكه جمع آوري فاضلاب و هفت كيلومتر خط انتقال است و سامانه تصفيه آن به صورت لجن فعال است.
وي اظهار كرد: تصفيه خانه فاضلاب شهر قروه نيز با ظرفيت 16 هزار مترمكعب در طول شبانه روز به بهره برداري رسيده و تصفيه خانه شهرهاي مريوان و بانه نيز به ترتيب داراي 98 و 95 درصد پيشرفت فيزيكي هستند.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب شهري استان كردستان گفت: تصفيه خانه فاضلاب شهر سروآباد با ظرفيت دو هزار مترمكعب در شبانه روز و تصفيه خانه شهر دهگلان با ظرفيت پنج هزار مترمكعب در شبانه روز به ترتيب با 56 و 51 درصد داراي كمترين پيشرفت فيزيكي هستند.
وي اضافه كرد: فاصلاب شهري كردستان نيز در شهرهاي مختلف استان داراي 294 هزار انشعاب فاضلاب بوده و 91.25 درصد جمعيت شهري استان را پوشش مي دهد.
تخت شاهي گفت: شبكه و خط انتقال آب شهري اين استان در مجموه بيش از چهار هزار و 946 كيلومتر بوده و 17 آزمايشگاه مجهز آب در شهرهاي مختلف استان وجود دارد.
وي در خصوص شبكه فاضلاب شهري نيز افزود: طول شبكه فاضلاب شهري يك هزار و 737 كيومتر بوده و هشت آزمايشگاه مجهز نيز در اين بخش فعاليت مي كند.
3020
تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۱
سنندج- ايرنا- سرپرست شركت آب و فاضلاب شهري استان كردستان گفت: 360 ميليارد ريال سرمايه گذاري در آب و فاضلاب شهري اين استان انجام شده و 99.9 درصد از جمعيت شهري كردستان از آب شرب سالم و بهداشتي بهره مند هستند.