محمدعلي سفيديان روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: مبارزه با ملخ كوهان دار، بسته به شرايط اقليمي، انجام مي شود، هرچه گرما و خشكسالي بيشتر باشد، اين نوع آفت نيز بيشتر مي شود و به ويژه، در مناطق كويري و بياباني اين نوع آفت مي تواند خطرناك باشد.
وي گفت: ملخ كوهان دار از استان هاي اطراف وارد سمنان مي شود و طي سال هاي گذشته با وجود اعتبارات و امكانات كم، كانون هاي بحران شناسايي شده و مبارزات لازم با اين نوع آفات انجام مي شود.
معاون حفاظت و امور اراضي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان سمنان اظهار كرد: امسال اين آفت از ورامين به سمنان وارد شده بود.
وي از مبارزه شيميايي با ملخ كوهان دار در بيش از 500 هكتار از اراضي شهرستان گرمسار با همكاري سازمان جهاد كشاورزي سمنان در سال 95 خبر داد و افزود: بيش از 500 هكتار از اراضي استان به صورت جزيي نياز به مبارزه شيميايي با ملخ كوهان دارد.
سفيديان با تاكيد بر ضرورت مبارزه با ملخ كوهان دار، اظهار كرد: در صورتي كه اقدامات و مبارزات به موقع انجام نشود، منطقه دچار طغيان آفت و بحران مي شود.
ملخ كوهاندار تاغ با نام علمي Dericorys albidula از خانواده ملخ هاي شاخك كوتاه است و داراي مراحل زندگي تخم، پوره، و حشره كامل است.
** ارس واش از آفت هاي گياهان استان سمنان
معاون حفاظت و امور اراضي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان سمنان گفت: آفت ارس واش بيشتر در مناطق شمالي و جنگل هاي ارس وجود دارد و يكي از تهديدات گياهان و درختان استان سمنان است.
سفيديان تنها راه مبارزه با ارس واش در كشور را روش مكانيكي قطع سرشاخه هاي آلوده عنوان كرد و گفت: براي از بين بردن اين آفت روش شيميايي پاسخ گو نيست.
وي يادآور شد: شهرستان هاي شاهرود دامغان و مهديشهر، بيشترين مناطق آلوده به آفت ارس واش هستند.
وي تصريح كرد: در 50 هكتار از اراضي دامغان، در 100 هكتار از اراضي مهديشهر و 100 هكتار از شاهرود مبارزه با ارس واش انجام شده است.
وي از دستگاه هايي مانند حفاظت محيط زيست استان خواست براي مبارزه با آفات منابع طبيعي اقدام جدي تري داشته باشند و گفت: بيشتر مناطقي كه در آن درختان ارس وجود دارد، در حوزه حفاظت شده محيط زيست سمنان قرار دارد.
وي اظهار كرد: حوزه حفاظت و امور اراضي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري در سال 94، چهار ميليارد و 700 ميليون ريال اعتبار داشت كه 54 درصد آن به ميزان 2 ميليارد و 540 ميليون ريال تخصيص پيدا كرد.
معاون حفاظت و امور اراضي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان سمنان تصريح كرد: از اين مقدار اعتبار تخصيص يافته، يك ميليارد و 200 ميليون ريال براي كمربند حفاظتي و بقيه اين اعتبار براي مبارزه و تامين سوخت جايگزين استفاده شده است.
استان سمنان 9.7 ميليون هكتار وسعت دارد كه 55 درصد از آن نواحي بياباني است.
7341/6103
تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۰
سمنان- ايرنا- معاون حفاظت و امور اراضي اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان گفت: ملخ كوهان دار در مناطق بياباني و آفت ارس واش در مناطق جنگلي، 2 تهديد اصلي براي منابع طبيعي استان سمنان است.