تهران- ايرنا- يك منتقد سينما و تلويزيون معتقد است سريال چرخ فلك با وجود داشتن سه كارگردان از كليت در ساختار برخوردار است و تمايز كارگرداني به چشم نمي آيد.

محمد تقي فهيم در گفت وگويي روز دوشنبه با خبرنگار صداوسيماي ايرنا افزود: از وقتي تلويزيون به سمت ساخت سريال هاي پرشمار رفت، كمتر كارهاي اپيزوديك ساخته شد. اما سريال «چرخ فلك» به عنوان يك سريال اپيزوديك در دايره كارهاي اپيزوديك متداول محدود نمي شود.
اين منتقد سينما و تلويزيون اظهار كرد: داستان اين سريال در هر اپيزود به طرح داستان اوليه باز مي گردد و مخاطب خيلي هم از نخ تسبيح اوليه دور نمي شود. چرخ فلك اثري مضموني و محتوايي بر مدار اتفاقات روز جامعه است و به نوعي جامعه را آسيب شناسي و معضلاتي مانند فاصه طبقاتي، اختلاس ها، سو استفاده هاي مالي و عاطفي از مردم را طرح مي كند.
وي افزود: بيشتر از اينكه در نوع ارائه كار دقت شود آكنده از محتواي بالنده و ارزشمند است؛ به ويژه در اپيزودهايي كه عزيزالله حميدنژاد ساخته است كه همواره هدفمند به سراغ ساخت سريال ها و آثار نمايشي مي رود. چرخ فلك حاصل اين تفكر است و اگر قرار باشد كار اجتماعي بسازيم بايد در راستاي خواست مردم و مسائل مبتلا به آنها حركت كنيم.

***چرخ فلك به سانتي مانتاليسم مبتلا است
فهيم گفت: اين سريال در پرداخت محتويات به سمت كمي سانتي مانتاليسم بيخودي رفته و به نوعي خواسته حظ بصري مخاطب را از طريق نشان دادن جلوه هاي زيباي جامعه حفظ كند كه كمي اغراق آميز است.
وي افزود: در مجموع چرخ فلك كه به عدالت اجتماعي توجه ويژه اي كرده؛ قابل تحمل و تامل است و در اين قالب ها بايد سريال بيشتر ساخته شود؛ البته با رويكردهاي جذاب و محتواي جديد.
عضو انجمن منتقدان و نويسندگان سينمايي گفت: در جامعه ما فاصله طبقاتي بزرگ و عميق شده، اختلاس ها و سواستفاده هاي مالي و افزايش مشكلات اخلاقي مردم را اذيت مي كند و چرخ فلك خود را در طرح اين مضامين متعهد مي داند.
وي در مورد انتخاب كارگردان ها در اين سريال افزود: كارگردان هايي كه انتخاب شده اند در همين راستا هستند؛ البته مي توانستند جسورانه تر به موضوع بپردازند و در اينصورت موفق تر بودند.
فهيم در مورد تعداد زياد بازيگران در اين سريال كه به 100 نفر مي رسد و يكدست نبودن بازي ها نيز گفت: طبيعتا يك كارگردان قديمي مانند عزيز الله حميدنژاد و كارگردان جواني مانند احسان عبدي پور كه به نسل هاي مختلفي تعلق دارند با شيوه هاي فيلمسازي مختلفي كار مي كنند.
فهيم تاكيد كرد: اما در كليت كار خوب به هم گره مي خورند؛ در نوع ميزانسن ها و دكوپاژها يكدستي نيست ولي در كليت طراحي طوري است كه خوب به هم پيوند مي خورند و اين تمايز خيلي به چشم نمي آيد.
وي ادامه داد: يكدست نبودن در دستمايه قرار دادن محتواست؛ زيرا يك كارگردان به محتوا نزديك تر و ديگري دورتر است.
فهيم با اشاره به اپيزود «سيد رضي» از سريال چرخ فلك كه اين روزها روي آنتن شبكه يك مي رود تصريح كرد: نكته تازه اي در اين اپيزود نيست؛ اما نوع نزديك شدن به اين موضوع و رفتن به روحيات و درون آدم ها و تصوير كشيدن خلوت آنها خاص تر است.
وي يادآور شد: در اپيزودهاي بقيه كارگردان ها دوربين تا اين حد به كارگردان نزديك نمي شود ولي در اين اپيزود مكث روي آدم ها و پي بردن به دنياي آنها به مخاطب براي ارتباط بيشتر با كار كمك مي كند.
اين منتقد سينما و تلويزيون به بازي مهران احمدي بازيگر نقش اول اين اپيزود اشاره كرد و گفت: كاراكتر او كنجكاو برانگيزتر است؛ البته همه بازيگران سرآمدي و كاركشته هستند؛ اما پرداخت آدم ها و كاراكتر تمايز ايجاد مي كند و هنرپيشه تنها 20 درصد از پرداخت نقش تاثير دارد و مهران احمدي با قوت توانسته اين نقش را ايفا كند.
به گزارش ايرنا سريال چرخ فلك 12 داستان دارد كه 28 قسمت را پوشش مي‌دهد و برخي داستان‌ها دو قسمتي و بعضي داستان‌ها سه قسمتي هستند.
بيشتر اپيزود‌ها و قصه‌ها توسط حميدنژاد كارگرداني شده است، سه اپيزود آن را بهرام عظيم‌پور و سه اپيزود ديگر را احسان عبدي‌پور ساخته اند.
موضوع اصلي سريال يك مفهوم اخلاقي است كه در هر يك از داستان‌ها تكرار مي‌شود و بيشتر بازيگران در ابتداي هر قصه آدم فرعي هستند كه در قصه بعدي به بازيگر اصلي بدل مي‌شوند.
در چرخ فلك تقريبا 100 بازيگر اصلي و فرعي از جمله آشا محرابي، حميدرضا آذرنگ، مهران احمدي، سياوش طهمورث، مهوش صبركن، انديشه فولادوند، بهناز جعفري، شيدا خليق، فرشته سرابندي و ...در آن ايفاي نقش مي كنند.
عليرضا طالب‌زاده نويسنده اين سريال 28 قسمتي است كه پخش آن از 26 تير آغاز شده و از شنبه تا سه شنبه حوالي ساعت 22:15 روي آنتن شبكه يك سيما مي رود.
فراهنگ**9157**1823