سنندج- ايرنا- همزمان با روي كارآمدن دولت تدبير و اميد ارتقاي سلامت جامعه در اولويت اصلي قرار گرفت و حوزه سلامت يكي از حوزه هاي مورد توجه دولت يازدهم شد.

به گزارش ايرنا در راستاي ارتقاي سلامت جامعه و هدف گذاري وزارت بهداشت و درمان، اين طرح به منظور دسترسي عادلانه آحاد جامعه به خدمات سلامت، كاهش فرانشيز پرداختي مردم، عدم تهيه ملزومات توسط مردم، نهادينه شدن نظام ارجاع و پزشك خانواده و بحث خود مراقبتي مردم در سراسر كشور از جمله استان كردستان اجرا شد.
در راستاي اجراي اين طرح در استان كردستان به توسعه كلينيك هاي ويژه با تعرفه دولتي و حضور مشخص در مراكز دولتي، تقويت ناوگان حمل و نقل آمبولانس ها، توسعه بخش زايمان به صورت واحدهاي خصوصي، توسعه مراقبت هاي فعال در حاشيه شهرها و روستاهاي استان و رفع مشكلات و كمبودهاي حوزه دارو اهتمام ويژه اي شده است.
اضافه شدن تجهيزات بيمارستاني، توسعه اورژانس ها و كلينيك ها در شهرهاي استان، حركت اورژانس ها مبتني بر اصول علمي و حضور متخصصين مقيم در بيمارستان هاي استان كردستان از افتخارات طرح تحول نظام سلامت به عنوان بخشي از دستاوردهاي دولت تدبير و اميد در استان كردستان است.
طرح تحول نظام سلامت از 15 ارديبهشت سال 93 همزمان با سراسر كشور در استان كردستان اجرايي شده است.
جدا از دستاوردهاي طرح تحول نظام سلامت، دولت تدبير و اميد در حوزه بهداشت و درمان در استان توفيقات زياد داشته است، رييس دانشگاه علوم پزشكي استان كردستان در اين مورد گفت: در طول سه سال گذشته با روي كار آمدن دولت تدبير و اميد شمار تخت هاي سي سي يو استان از 57 تخت به 127 تخت افزايش يافته است.
دكتر طيب قديمي در گفت و گو با ايرنا افزود: در همين مدت تعداد تخت هاي اي سي يو نيز از 47 تخت به 167 تخت افزايش پيدا كرده است.
وي تعداد تخت هاي مراقبت هاي ويژه نوزادن و كودكان قبل از روي كار آمدن دولت تدبير و اميد را 27 تخت عنوان كرد و افزود: با تلاش هاي دولت تدبير و اميد هم اكنون اين تعداد به 80 تخت افزايش يافته است.
او با اشاره به راه اندازي 35 خانه بهداشت در سطح استان در سه سال گذشته گفت: 10 مركز بهداشتي درماني شهري، 10 مركز بهداشت درماني روستايي، هفت پايگاه اورژانس فوريت هاي پزشكي و 33 دستگاه آمبولانس از جمله تلاش هاي انجام شده در سه سال گذشته است.
قديمي اظهاركرد: همچنين در اين مدت علاوه بر جذب دو دستگاه موتورلانس، دو موتور آمبولانس و هفت پايگاه اورژانس نيز در استان راه اندازي شده است.
وي يادآورشد: از ابتداي دولت تدبير و اميد تاكنون و در راستاي اجراي طرح تحول نظام سلامت 38 پايگاه سلامت در حاشيه شهرها و در شهرهاي زير 20 هزار تا 50 هزار نفر جمعيت راه اندازي شده است.
او احداث 18 آزمايشگاه در مناطق روستايي را از ديگر اقدامات دولت تدبير و اميد در طول سه سال اخير عنوان كرد و با اشاره به احداث بيمارستان سروآباد و آغاز بكار آن در سال 94 گفت: هم اكنون بيمارستان هاي دهگلان، سقز و بانه در حال احداث هستند و به زودي كار ساخت بيمارستان كوثر سنندج نيز به اتمام مي رسد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي كردستان همچنين با اشاره به در حال احداث بودن كلينيك ويژه در شهرستان هاي سنندج، كامياران، مريوان، دهگلان و سقز گفت: در راستاي اجراي طرح تحول نظام سلامت 500 ميليارد تومان تجهيزات براي بيمارستان ها و مراكز بهداشتي استان خريداري شده است.
به گفته وي هم اكنون 450 پزشك متخصص در سطح استان به شهروندان استان خدمات ارايه مي كنند.
قديمي احداث بخش زنان و زايمان بيمارستان بعثت سنندج در سال 93 با هزينه هشت ميليارد ريال در راستاي اجراي طرح تحول نظام سلامت را از ديگر اقدامات انجام شده در دولت يازدهم عنوان كرد.
وي با اشاره به كمك خيران در مراكز درماني بهداشتي در سطح استان گفت: خيران سلامت 800 ميليون تومان به بخش زايمان، 35 ميليون تومان بخش دياليز كامياران، يك ميليارد تومان به پايگاه بهداشتي مريوان و 500 ميليون تومان به پايگاه بهداشتي حسن آباد ياسوكند كمك كرده اند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي كردستان با اشاره دستاوردهاي طرح تحول نظام سلامت در مورد هزينه هاي بيمار در اين طرح افزود: اگر بيمار روستايي باشد سه درصد هزينه ها از او دريافت مي شود و در مناطق شهري نيز شش درصد هزينه ها از او دريافت مي شود.
وي در مورد رايگان شدن هزينه هاي زايمان طبيعي نيز گفت: قبل از اجراي طرح تحول 40 درصد افراد سزارين مي شدند در حالي كه با اجراي طرح تحول نظام سلامت، تعداد سزارين ها به 30 درصد كاهش يافته است.
قديمي يادآورشد: همچنين 500 ميليون تومان در راستاي احداث مركز بهداشتي درماني روستايي خامسان و 200 ميليون تومان همراسرا در بيمارستان اختصاص يافته است.
وي افزود: مركز بهداشتي درماني روستايي ابراهيم آباد ديواندره نيز با 500 ميليون تومان هزينه در اين سه سال احداث شده است.
قديمي افزود: همگام با طرح تحول نظام سلامت، طرح تحول آموزش و پژوهش نيز در دانشگاه علوم پزشكي اتفاق افتاده است.
وي افزود: در طول دولت تدبير و اميد 540 نفر به صورت قراردادي، پيماني و شركتي جذب و بكارگيري و 2 هزار نفر نيز تبديل وضعيت شده اند.
7352/1904