به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، دكتر مصطفی قانعی در نشست خبری در وزارت بهداشت اظهار كرد: امسال نیز 19 دارو را برای تولید معرفی كردیم كه 8 شركت برای تولید اعلام امادگی كرده اند و تا حدود سه سال اینده وارد بازار خواهد شد.
رییس انستیتو پاستور ایران با بیان این كه ایران در تولید داروهای بیوتك با آسیا رقابت می كند و در منطقه رقیبی ندارد، اظهار كرد : با تولید این 19 دارو رتبه ایران بین دوم و سوم آسیا قرار می گیرد.
**تولید سانتریفیوژهای مورد نیاز داروهای بیوتك در داخل كشور
قانعی اظهار كرد: در بیوتكنولوژی دو بخش شامل تولید انبوه و خالص سازی داریم كه در بخش تولید انبوه مشكلی نداریم و موفق بودیم اما در خالص سازی مشكل داشتیم.
وی افزود: طبق توافق برجام اگر ایران بخواهد سانتریفیوز بخرد باید به كارگروه مربوطه اعلام كند و توافق همه را جلب كند و از آنجا كه تولید واكسن نیاز به سانتریفیوز دارد، سانتریفیوز توبولار را كه از نوع خارجی كیفیت بهتری دارد، تولید و مورد استفاده قرار دادیم.
قانعی افزود: سانتریفیوز اولترا را نیز تولید كرده ایم كه به زودی در بخش های مورد نیاز نصب خواهد شد.
وی ادامه داد: سانتریفوژ زونال نیز با كمك سازمان انرژی اتمی ساخته شده است كه به این ترتیب مشكلی در این زمینه نداریم .
**ایران تولید كننده بهترین واكسن ب ث ژ دنیا/واكسن هاری انسانی ایرانی به بازار می آید
قانعی از تولید و تجاری سازی واكسن هاری انسانی خبر داد و گفت: بهترین واكسن ب ث ژ دنیا در ایران تولید می شود.
وی در این زمینه توضیح داد: در سال 92 به علت تحریم ها مواد اولیه تولید واكسن ب ث ژ را به ایران نمی دادند ولی با تلاش محققان داخلی توانستیم این مواد را در داخل تولید كنیم و در تولید این واكسن به خودكفایی برسیم.
وی گفت: یكی از ایرادهایی كه برخی به تولیدات واكسن ایران می گرفتند موضوع كیفیت بود، بهترین واكسن ب ث ژ دنیا تولید كشور دانمارك بود اما معاونت بهداشت وزارت بهداشت واكسن ایرانی و دانماركی را مقایسه و رسما اعلام كرد كه واكسن ایرانی بهتر است.
وی با بیان اینكه در مورد واكسن هاری نیز كمبود داشتیم و این دارو به صورت وارداتی تهیه می شد، گفت : انستیتو پاستور ایران پس از انجام تحقیقات لازم این واكسن را تولید و هم اكنون در حال ورود به تجاری سازی این محصول هستیم .
قانعی در مورد واكسن سالك نیز افزود: در چند سال اخیر در مورد سالك هم اقداماتی انجام شده و اكنون در مرحله نهایی تولید آن هستیم .
قانعی گفت: داروی ضد سرطان 'اینترو زیكا' داخل مثانه ای نیز در انستیو پاستور ایران تولید شده است و پس از توزیع آن در تمام كشور صادرات آن را نیز آغاز كرده ایم كه با قیمت 100 یورو به فروش می رسد.
** ایجاد پایگاه های رصد بیماری های نوپدید
رئیس انستیتو پاستور ایران همچنین گفت: این مركز پایگاه هایی برای رصد بیماری های نوپدید ایجاد كرده است تا با بررسی این نوع بیماری ها بویژه در حیوانات از انتقال آنها به انسان جلوگیری كند.
قانعی افزود: به عنوان نمونه پایگاه اكین لو در غرب كشور حیوانات وحشی آن منطقه را مورد بررسی قرار می دهد تا از احتمال انتقال بیماری از آنها به انسان جلوگیری كند.
وی اظهاركرد: علاوه بر این پایگاهی در آمل و همچنین زاهدان ایجاد شده است تا از انتقال بیماری از كشورهای افغانستان و پاكستان به ایران جلوگیری شود، این پایگاه همچنین به این كشورها در كنترل بیماری كمك می كند.
**راه اندازی 14 آزمایشگاه در انستیتو پاستور ایران
رئیس انستیتو پاستور ایران از كسب مجوز راه اندازی 14 آزمایشگاه نیز خبر داد و گفت: این آزمایشگاه ها برای پیشگیری از ورود بیماری ها به كشور در انستیتو پاستور ایران راه اندازی شده اند.
قانعی افزود: به عنوان نمونه حدود شش ماه پیش به دنبال احتمال ورود بیماری زیكا به كشور آزمایشگاهی به این منظور ایجاد شد كه حجاج و مسافران ورودی از سایر كشورها را بررسی می كند.
**ایجاد مركزی برای بررسی حشرات
قانعی از ایجاد یك مركز ویژه برای بررسی حشرات در انستیتو پاستور ایران خبر داد و گفت: در این مركز حشرات جمع آوری می شوند و روی بیماری هایی كه می توانند به انسان منتقل كنند بررسی های لازم صورت خواهد گرفت.
رئیس انستیتو پاستور ایران افزود: در این راستا توانسته ایم به كشورهای جهان اسلام آموزش های لازم برای تولید واكسن را ارائه دهیم و تاكنون هشت كشور اسلامی در این آموزش ها شركت كرده اند.
وی گفت: امسال میزبان كشورهای دیگری از جهان اسلام هستیم، همچنین آماده ایم كه با كشورهای دوست در سطح بین الملی در این زمینه همكاری كنیم.
**تولید سرم مار و عقرب
رئیس انستیتو پاستور ایران از تولید سرم مار و عقرب به عنوان یكی دیگر از فعالیت های این مركز نام برد و گفت: با توجه به این كه كمبود شدید این سرم احساس می شد، از سه سال گذشته تولید آن را در برنامه های این مركز قرار دادیم.
قانعی افزود: پس از ایجاد زیرساخت های لازم برای تولید سرم مار و عقرب این سرم امسال با كیفیت بالایی تولید و به بازار عرضه شده است.
وی گفت: از آنجا كه نوع مار و عقرب های كشور ما با مار و عقرب های كشورهای منطقه همخوانی دارند، تقاضای زیادی از كشورهای همسایه برای خرید این سرم تاكنون دریافت كرده ایم.
رئیس انستیتو پاستور ایران ادامه داد: انستیتو پاستور ایران علاوه بر توانایی تولید این دارو برای بازار داخلی، آمادگی تولید و صدور آن به كشورهای منطقه را هم دارد.
**تولید 8 واكسن در كشور
قانعی از تولید هشت واكسن در كشور خبر داد و گفت: در برخی كشورها این میزان حدود 17 مورد است در صورت اعلام درخواست از سوی دولت، انستیتو پاستور ایران توانایی تولید سایر واكسن های مورد نیاز را دارد.
وی توضیح داد: دولت تنها مشتری واكسن است كه به تعداد مورد نیاز واكسن ها را خریداری و آنرا صرف افراد سالم می كند بنابر این اگر دولت متقاضی خرید نباشد، واكسن ساز نیز آن را تولید نمی كند، زیرا واكسن چیزی نیست كه بتوان آنرا به عنوان دارو توزیع كرد.
رئیس انستیتو پاستور ایران ادامه داد: هرچه سبد دولت در پوشش واكسن بیشتر شود، انستیتو پاستور ایران نیز تولیدات خود را افزایش داده و مشكلی در این زمینه ندارد.
قانعی اظهاركرد: بازار دارویی حدود هزار میلیارد دلار و بازار واكسن حدود 40 میلیارد دلار است، قیمت واكسن آنقدر پایین است كه صادرات آن برای كسب درآمد نیست بلكه برای حفظ ارزش ها صورت می گیرد.
وی اظهاركرد: به همین دلیل كمبود واكسن در تمام كشورهای دنیا وجود دارد و در صورت حمایت دولت ها تنها می تواند درآمد ناچیزی را كسب كند.
علمی **1834**1354
تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۱
تهران- ایرنا - رییس انستیتو پاستور ایران با بیان این كه 20 داروی بیوتك در ایران تولید می شود، افزود: در این زمینه ایران رتبه بین سوم و چهارم را در منطقه دارد.