به گزارش ایرنا، استوارت جونز دوشنبه شب در گفت وگو با العراقیه، شبكه رسمی عراق، در پاسخ به این سوال كه 'آمریكا همچنان متهم است به اینكه زمان حمله داعش در كنار عراق نایستاد'، گفت كه اینها ادعاست و حقیقت ندارد و صحیح نیست!.
جونز سپس با بیان اینكه 'آمریكا و عراق هدف مشترك در جنگ علیه تروریسم دارند و از وجود داعش هر دو كشور رنج می برند'، ادعا كرد كه آمریكا در قالب ائتلاف بین المللی 45 هزار داعشی را كشته و پیروزی های مهمی را علیه داعش با كمك به عراقی ها رقم زده است!.
این درحالی است كه با مروری بر آرشیو سایت های خبری و یا جستجو در گوگل می توان تمامی مواضع آمریكایی ها را در ژوئن 2014، زمانی كه داعش به دروازه های بغداد رسیده بود، مشاهده كرد كه به صراحت برای كمك به عراقی ها شرط گذاشتند كه 'نوری المالكی نخست وزیر وقت با بالاترین آرای پارلمانی از قدرت كنار برود'.
جالب اینكه بعد از كناره گیری داوطلبانه المالكی، آمریكایی ها همچنان در كمك به عراقی ها تعلل كردند و اولین اقدام آنها زمانی صورت گرفت كه داعش به جانب اربیل مركز كردستان عراق حمله ور شده بود.
سفیر آمریكا در ادامه این گفت وگو، درباره گزارش هایی در خصوص قصد آمریكا برای استفاده از پایگاه القیاره در جنوب موصل نیز مدعی شد كه آمریكا نمی خواهد در هیچ جای عراق پایگاه داشته باشد و پایگاهی ندارد و نیروهای آمریكایی تنها در كنار نیروهای عراقی در تسلیح و تامین نیازهای ارتش عراق كمك می كنند.
وی مدعی شد كه آمریكا تمایلی برای داشتن پایگاه در عراق ندارد، چرا كه برای هر دو كشور مشكل ساز خواهد بود.
این اظهارات استوارت جونز درحالی است كه دو پایگاه الحبانیه واقع در حد واسط شهرهای الرمادی و فلوجه و نیز پایگاه عین الاسد در غرب الانبار دستكم از ابتدای یورش داعش در اختیار نظامیان آمریكایی بوده است و در عین حال براساس اظهارات رسمی مقام های آمریكایی، هم اكنون بیش از 10 هزار نظامی آمریكا در عراق بسر می برند كه قطعا نمی توان این تعداد نظامی را با ادوات و تجهیزاتشان در هتل های بغداد جا داد.
سفیر آمریكا در عین حال گفت: در القیاره پایگاه نداریم و شاید در آینده نیروهای آمریكایی در این پایگاه مستقر شوند.
جونز درباره گزارش های دیگری مبنی بر قصد آمریكا برای جایگزین كردن پایگاه القیاره به جای اینجرلیك تركیه گفت: این یك شایعه است و برای اینجرلیك هیچ جایگزینی وجود ندارد؛ وی در توضیح بیشتر درباره موضوع گفت كه مشاركت ما با ترك ها مهم است.
جونز درباره زمان پایان جنگ علیه داعش در عراق كه مقام های عراقی بویژه حیدرالعبادی نخست وزیر این كشور تاكید كرده اند كه 'تا پایان 2016 پایان خواهد یافت'، گفت: امیدواریم در این سال كار داعش در عراق تمام شود و دولت عراق هم امسال را سال پایان داعش اعلام كرده، اما از نگاه ما نمی توان برای پایان این جنگ زمان تعیین كرد.
سفیر آمریكا در عراق، درباره نقش واشنگتن در رفع مشكلات میان بغداد و اربیل، ابتدا گفت كه آمریكا به وحدت ارضی عراق اهمیت می دهد و حمایت هایی كه از اربیل كرده بخاطر مشكلات مالی سخت این منطقه بوده است و بعد اضافه كرد 'روابط آمریكا با كردها تاریخی و با بغداد خوب است'.
جونز همچنین درباره حضور الحشدالشعبی در عملیات آتی موصل هم گفت كه 'این موضوع مربوط به تصمیم دولت عراق است و ما دخالت نمی كنیم'، اما بدون مكث گفت كه نظر ما این است كه نیروهای الحشدالشعبی تحت امر نیروهای امنیتی عراق باشند تا هنگام عملیات هوایی از دشمن تشخیص داده شوند.
وی البته یك دخالت دیگر هم در این خصوص كرد و گفت كه نیروهای الحشدالشعبی نباید ماموریت بازرسی و بازجویی در طول عملیات داشته باشند.
سفیر آمریكا در عین حال قدرت نیروهای الحشدالشعبی را نادیده نگرفت و گفت: این نیروها نقش برجسته ای در آزادی مناطق اشغالی داشته و با قدرت در نبردها علیه داعش حضور داشته اند.
خاورم*4*1770*1275
تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۲
بغداد-ایرنا- سفیر آمریكا در عراق دوشنبه شب در یك گفت وگوی تلویزیونی، بی تفاوتی واشنگتن در روزهای هجوم داعش در ژوئن 2014 و محاصره بغداد را تكذیب كرد و درباره وجود پایگاه نظامی در عراق گفت كه كشورش هیچ پایگاه نظامی در عراق ندارد و تمایلی هم به داشتن پایگاه ندارد!.