تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۴

بناها و بافت هاي تاريخي به عنوان ميراث باقي مانده از نياكان و پدران ما نمادي از فرهنگ و تمدن ايران زمين هستند كه براي حفظ ارزش هاي تاريخي در آينده مستلزم، حفاظت، مرمت و احياي آنها هستيم.

حراست و حفاظت از بناهاي تاريخي ايران زمين براي معرفي به نسل هاي آينده امري ضروري است و حال آنكه اين بناهاي تاريخي با نيم نگاهي به گذشته باشكوه نه چندان دور و نيم نگاهي به آينده نامعلوم سرنوشت مباركي براي هويت فرهنگي جامعه نمي توان متصور شد .
در عصري كه كشورهاي بدون شناسنامه تاريخي با جمع كردن ميراث كشورهاي ديگر براي خود بدنبال هويت سازي هستند؛ مجموعه هاي ارزشمند تاريخ كهن ايران باستان و آثار فاخر قديمي به عنوان بخشي از هويت جامعه ما از نبود و كمبود اعتبار زخم خورده و در حال نابودي هستند.
با وجود اينكه در بيشتر نقاط كشور براي ثبت آثار و مكان هاي قديمي گام برداشته مي شود و حتي در بسياري از موارد با توجيهاتي آثار نه چندان مطرح از قبيل مدارس يا ژاندارمري ها را با قدمت چند دهه اي در فهرست آثار ملي قرار مي دهند، تلاش قابل توجهي براي حفاظت از بناهاي تاريخي صورت نمي گيرد.
مسوولان مربوطه بايد در معرفي صحيح اهميت آثار به جاي مانده از ميراث نياكان و بزرگان به عنوان ميراث فرهنگي كشور بكوشند و ارزش نگاهباني هر اثري را نمايان سازند كه بدون آنها اصالت و ريشه شان پنهان و ناپيدا خواهد بود.
چنانچه ملتي از گذشته خود اطلاعي نداشته باشد و يا نسبت به آن بي تفاوت باشد به يقين نسبت به هويت فرهنگي كه بايد حفظ شود توجه و دلبستگي لازم را ندارد كه عواقب اين اقدام ديرهنگام باعث مي شود از هم پاشيدگي فرهنگي رخ دهد.
ايران اسلامي با توجه به فرهنگ و تمدن اصيل بناهاي تاريخي منحصر به فردي دارد كه شهرستان كنگاور در اين بين با توجه به دارا بودن 116 اثر ثبت شده ملي به عنوان يكي از مراكز مهم تمدني در كشور از آن ياد مي شود.
كنگاور به علت بي توجهي هاي چند دهه گذشته بخصوص دهه اخير، سبب شده تا بناهاي تاريخي شهرستان بيشتر در معرض خطر نابودي قرار بگيرند و بطوريكه خانه ساري اصلاني در معرض تخريب قرار دارد و به بازسازي و مرمت فوري نياز دارد.
خانه تاريخي ساري اصلاني از جاذبه هاي كرمانشاه و كنگاور است كه در بين برج هاي سيماني و نافرم گمشده و بازديد از آن چندان آسان نيست، خانه ساري اصلاني با اينكه ثبت ملي شده ولي سالهاست، رها شده ؛ اين بنا از نظر سلامت در وضعيت مطلوبي نيست و اگر بزودي چاره اي جهت حفظ و مرمت آن انديشيده نشود شاهد از دست رفتن آخرين بازمانده خانه هاي تاريخي و سنتي در كنگاور خواهيم بود.
كمبود اعتبار كه هميشه پاي ثابت بيشتر كاستي ها در اجرا و يا نگهداري پروژه ها اعلام مي شود دامنگير آثار تاريخي كنگاور نيز شده است بطوري كه مسوولان اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آن را اصلي ترين مشكل براي بازسازي و مرمت اين بناها ذكر مي كنند.
با وجود مشكل هميشگي كمبود اعتبار و منابع مالي مي توان با استفاده از ظرفيت و توان بخش خصوصي به نوعي جبران كرد و آن هم مردمي كه علاقه مند به تاريخ و فرهنگ غني ايران زمين هستند.
*خبرنگار ايرنا در كرمانشاه