دكتر بابك قطبي روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا با اشاره به اينكه اين مساله در تهران زياد ديده مي شود گفت: اين مساله در استان كردستان بسيار محدود و ناچيز است.
وي با اشاره به اينكه پزشكان سرمايه عظيم جامعه هستند و از علم، تجربه و تحصيلات آنها بايد در جهت سيستم بهداشت، درمان و سلامت جامعه بهره گرفته شود گفت: اين مساله كه چرا پزشكان به كار غير تخصصي اشتغال مي يابند قابل بررسي است.
رئيس نظام پزشكي سنندج اظهار كرد: در عرصه نظام سلامت وجود مجموعه پزشكان عمومي و پزشكان متخصص و فوق تخصص ضروري است.
قطبي با اشاره به اينكه هم اكنون فاصله برخورداري پزشكان عمومي با متخصص زياد است گفت: فاصله ميان درآمد اين دو گروه بايد عادلانه و منطقي باشد.
به گفته وي فاصله زياد ميان اين دو گروه سبب بي انگيزگي و بي رغبتي پزشكان عمومي و در نهايت گرايش اكثريت پزشكان عمومي جهت شركت در امتحانات دستياري مي گردد و در نهايت با كمبود پزشك عمومي به عنوان يكي از اركان مهم سلامت مردم مواجه خواهيم شد.
وي پزشكان عمومي را بدنه اصلي سيستم بهداشت و سلامت كشور دانست و گفت: هم اكنون پزشكان عمومي با دلسوزي در سيستم بهداشت و درمان كردستان خدمات درماني ارائه مي كنند.
قطبي افزود: پزشكان عمومي مهمترين بخش سيستم درماني و بدنه اصلي بهداشت محسوب مي شوند كه در اقصي نقاط كشور و دورترين روستاها به صورت شبانه روزي 24 ساعته خدمات درماني ارائه مي كنند.
رئيس نظام پزشكي استان كردستان با اشاره به اينكه پزشكان عمومي در خط اول تيم درمان در اورژانس ها و تمام بيمارستان ها با بيماران سروكار دارند گفت: نقش پزشكان عمومي در ارائه خدمات مطلوب به بيماران از اهميت ويژه اي برخوردار است.
قطبي با اشاره به اجراي طرح تحول نظام سلامت در كشور گفت: نظام ارجاع از الزامات طرح تحول نظام سلامت است.
افزود: سيستم ارجاع سبب صرفه جويي در هزينه هاي درماني و ارائه خدمات با كيفيت به بيماران مي شود و ارجاع از مراجعه غير ضروري به پزشكان متخصص و فوق تخصص جلوگيري مي كند.
وي يادآورشد: اجراي سيستم ارجاع اين زمينه را فراهم مي كند كه بيمار با يك سرماخوردگي ساده و مراجعه به پزشك خانواده از مراجعه به پزشكان متخصص خودداري كند.
رئيس نظام پزشكي استان كردستان با اشاره به اينكه خوشبختانه مقدمات اجراي سيستم ارجاع تا حدي آغاز شده است گفت: اين طرح به صورت پايلوت در استان هايي مانند استان فارس آغاز شده و اكنون در حال اجراست.
قطبي افزود: اميد است اين سيستم در كردستان اجرايي شود و به كاهش مشكلات حوزه بهداشت كمك كند.
230 پزشك متخصص ، 300 پزشك عمومي، 140 داندنپزشك، 85 دارو ساز و 200 كارشناس مامايي در سنندج خدمات درماني ارائه مي كنند.
7352/1904
تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۴
سنندج- ايرنا-رئيس نظام پزشكي سنندج و شوراي هماهنگي استان با اشاره به اينكه درصد بسيار كمي از پزشكان كردستاني به كاري غير از طبابت مشغولند، پايين بودن درآمد و عدم توجه لازم و شايسته به جايگاه پزشكان عمومي را از دلايل اصلي رو آوردن پزشكان به كارها و مشاغلي غير از طبابت عنوان كرد.