محمود دلپسند روز پنجشنبه در نشست كارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان خراسان شمالی اظهار كرد: بایستی 238 واحد كوچك و 26 واحد متوسط را فعال و 53 واحد نیمه فعال را راه اندازی كنیم.
وی اظهار كرد: در مجموع باید دست كم 317 واحد تولیدی در این استان را فعال و مشكلات سر راه آنان را كاهش دهیم تا به تولید استان رونق دهیم كه چهار هزار و 220 میلیارد ریال اعتبار نیز در قالب تسهیلات برای این واحد ها در نظر گرفته شده است كه این میزان را تعهد كمك داریم.
وی افزود: از مجموع این تعهد تاكنون تنها 10 درصد اجرائی شده كه این روند كند است.
وی با بیان اینكه شروع روند ارائه تسهیلات و رفع موانع تولید در این استان خوب است افزود: باید با همكاری و هماهنگی در راستای تسهیل تلاش مضاعف داشته باشیم تا بتوانیم به تعهد عمل كنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینكه ابهامات در این راستا را باید برطرف كنیم افزود: مشكلات در بخش نامه ها، دستور العمل ها و سایر موارد را به دست آورید تا برای برطرف شدن آن ها به مسئولان بالادستی ارائه شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: برای رفع موانع تولید به صورت حضوری از تمامی بانك ها گزارش می خواهیم و آنان نیز تمامی اقدامات خود را از جمله ارائه تسهیلات و حتی انصراف متقاضیان را نیز گزارش دهند.
وی با بیان اینكه همه دست به دست هم دهیم تا زمینه ارتقای معیشت مردم را فراهم كنیم افزود: تمامی مسائل و مشكلات در این راستا نیز احصا شود از جمله ضعف ها، محدودیت ها، اختیارات، دستور العمل ها، بخش نامه ها و حتی پیشنهادهای ارائه شود.
وی از همكاری بانك ها نیز قدردانی كرد و گفت: روند همكاری رو به رشد بوده است اما نیازها، انتظارات، درخواست ها بیش از این است و بانك ها باید به صورت مضاعف فعالیت داشته باشند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شملی نیز در این آیین از روند كند بانك ها در ارائه تسهیلات گلایه كرد و گفت: مشكلات واحدهای تولیدی در راستای تولید و اشتغال باید برطرف شود.
یحیی نیكدل همچنین خواستار تسهیل در استعلامات نیز شد و افزود: با وجود اینكه تسهیلات سرمایه گردش یك ساله است اما بانك ها از واحدهای تولیدی می خواهند كه به صورت اقساطی هر سه ماه پرداخت داشته باشند كه این امر موجب نارضایتی تولید كننده ها شده است.
وی بیشترین مشكل را بدهی معوقات بانكی، تامین اجتماعی و سایر موارد دانست و افزود: نباید این موانع باعث كندی مسیر ارائه تسهیلات شود.
در این نشست روسای شعب بانك های خراسان شمالی و سایر مسئولان در حوزه اقتصادی به مسائل و مشكلات در حوزه خود پرداختند.
در خراسان شمالی 410 واحد تولیدی و صنعتی با 13 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری و 10 هزار كارگر فعال است كه طبق آمار 20 درصد از كارگران بیمه شده استان در حوزه صنعت و معدن فعالیت دارند.
براساس آمارهای موجود، برخی ها از این واحد ها به علت مشكلات مختلف تعطیل و نیمه تعطیل هستند.
3007/ 6042
تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۴
بجنورد- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری خراسان شمالی با بیان اینكه روند پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی كند اما رو به رشد است گفت: تنها 10 درصد تسهیلات به متقاضیان از سوی بانك های عامل پرداخت شده است.