دهلی نو-ایرنا- ظرفیت تولید برق هسته ای هند با وارد مدار شدن دومین فاز نیروگاه هسته ای 'كودانكولام ' با 22 راكتور فعال به شش هزار و 780 مگاوات افزایش یافت .

به گزارش ایرنا،شركت انرژی هسته ای هند انتظار دارد كه چهار راكتور دیگر را در یك سال آینده وارد مدار تولید انرژی كند.
ایالت تامیل نادو درجنوب هند با احداث 2 راكتور 1000 مگاواتی برق با كمك روسیه به بزرگترین ایالت تولید برق هسته ای این كشور تبدیل شده است .
راكتور های 1 و 2 در نیروگاه هسته ای 'كودانكولام' آخرین راكتور هایی هستند كه قانون مسئولیت هسته ای هند شامل آنها نمی شود.
راكتور شماره 1 نیروگاه كودانكولام در ماه فوریه امسال آغاز به كار كرد.
پیش از این در سال 2011-2012 پروژه نیروگاه هسته ای 'كودانكولام' به دلیل اعتراض های گسترده فعالان ضد نیروی هسته ای در ایالت تامیل نادو متوقف شده بود.
'ار اس سوندر' رئیس پروژه نیروگاه هسته ای كودانكولام گفت: مهندسان شركت انرژی هسته ای هند با رفع مشكلات راكتور ، روند بهره برداری از آن را سرعت بخشیدند.
وی افزود:در شش ماه آینده 2 راكتور ساخت هند در ایالت های راجستان و گجرات و چهار راكتور دیگر با ظرفیت 700 مگاوات راه اندازی می شود.
یك مقام اسبق در كمیته انرژی اتمی هند با بیان اینكه تمام 22 راكتور هند با ظرفیت كامل در حال فعالیت نیستند خاطرنشان كرد تنها 14 راكتور براساس قوانین سازمان بین المللی انرژی اتمی فعالیت می كنند.
وی افزود:تنها این راكتور ها دارای شرایط لازم برای استفاده از سوخت هسته ای وارداتی هستند.
هند در برنامه خود در راستای كاهش آلاینده های كربنی و افزایش ظرفیت تولید برق هسته ای تلاش می كند.
ضعف زیرساخت تولید برق در هند در سال 2012 زمانی آشكار شد كه بهره برداری فراتر از ظرفیت شبكه، باعث شد برق 600 میلیون هندی در 22 ایالت این كشور به مدت یك روز قطع شود.
هم اكنون 22 راكتور هسته ای هند در شش ایالت این كشور در مجموع قادر به تولید سه درصد از نیاز این كشور به برق را تامین می كند.دولت هند در نظر دارد این میزان را تا سال 2050 به 25 درصد افزایش دهد.
هند پس از آنكه گروه تامین كنندگان هسته ای تحریم سی و چهار ساله خود را علیه این كشور لغو كرد، توانست وارد تجارت جهانی هسته ای شود.
*آساق*267*1600