بيرجند - ايرنا - معاون امور توسعه پيشگيري سازمان بهزيستي خراسان جنوبي، گفت: 16 هزار نفر در سال 94 از آموزش هاي مهارت زندگي با همكاري 30 مدرس فعال در سطح استان بهرمند شدند.

شهرام شيخاني روز شنبه در نشستي با عنوان « ازدواج و تحكيم خانواده در دانشگاه ،» در جمع دانشگاهيان استان افزود: با توجه به اهميت بحث ازدواج و آسيب هايي كه اين مهم را به مخاطره مي اندازد، و ظيفه اي ذاتي حكم مي كند كه همه دستگاه هاي دولتي براي جلوگيري از اين آسيب ها گام بردارند.
وي ادامه داد: در همين راستا سازمان بهزيستي ورود و پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي را جزو وظايف خود دانسته و بهترين راه را تحكيم خانواده و مبحث آموزش مي داند و هدف اصلي از اين ورود كمك به ارتقاي سلامت رواني در جامعه است.
به گزارش ايرنا، شيخاني نقش دانشگاه ها را در ازدواج و تحكيم خانواده مهم دانست و عنوان كرد: دانشگاه ها مي توانند با روحيه آموزشي نقش به سزايي را در جلوگيري از آسيب هاي پيش رو ايفا كنند و اين آموزش مي تواند به وسيله برگزاري كارگاه هاي آموزشي و اختصاص واحد درسي، كمك شاياني به آگاه سازي جوانان در مبحث ازدواج باشد.
به گفته وي در همين راستا بوسيله كارگاه هاي آموزشي 30 نفره چهار هزار و 200 نفر آموزش راهكار هاي قبل ازدواج و پنج هزار و 400 نفر آموزش هاي بعد از ازدواج را در سطح استان ديده اند كه كسب اطلاعات مربوطه در اين كارگاه ها نقطه مثبتي براي تسهيل ازدواج و تحكيم بنيان خانواده براي شركت كنندگان در اين كارگاه هاي آموزشي بوده است.
وي در ادامه همفكري و همراهي دانشگاه هاي سطح استان را در برگزاري كارگاه ها براي دانشجويان، و ايجاد واحد درسي در اين زمينه به صورت اختياري براي دانشجويان را خواستار شد و اظهار كرد: بهزيستي آماده همكاري و عقد تفاهم نامه با تمامي دانشگاه ها و تامين اعتبار لازم در اين زمينه خواهد بود و از هيچ تلاشي چشم پوشي نخواهد كرد.
** خانواده محوري ترين كانون جلوگيري از آسيب هاي اجتماعي است
معاون دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري خراسان جنوبي، گفت: خانواده محوري ترين كانون جلوگيري از آسيب هاي اجتماعي در جامعه است و خانواده ها نبايد نقشي كم رنگ در اين زمينه ايفا كنند.
عصمت محمودي اظهار كرد: مبحث تحكيم خانواده براي افراد از خود خانواده شروع مي شود و سيستم آموزشي و به تبع آن دولت و نظام اجتماعي در كنار خانواده ايفاي نقش مي كنند.
وي ادامه داد: متاسفانه به سبب فزوني گفتار و خطاب قرار دادن دولت، طوري تفهيم شده كه عامل اصلي طلاق و تزلزل در بنيان خانواده، اشتغال و مباحث اقتصادي است در حالي كه افراد در بسياري از مسايل شخصي نظير مسئوليت پذيري، وفاداري، صبر و گذشت هنوز با چالش مواجه هستند و خانواده ها بايد اين چالش ها را چاره جويي كنند.
به گزارش ايرنا، محمودي در ادامه پرداختن افراطي و بزرگنمايي برخي از آسيب هاي اجتماعي را به طور غير مستقيم ترويج عمل منكر دانست و افزود: بزرگنمايي بعضي از آسيب ها فرد را در موقعيتي قرار مي دهد كه خود را تنها در دنياي زشتي ها نمي بيند و براي رهايي از آسيب هم تلاشي نمي كند.
به گفته وي رسانه ها مي توانند با انعكاس ضرر آسيب هاي اجتماعي در جامعه نقش تاثير گذاري در حل اين معضلات داشته باشند و خانواده را با دولت در تحكيم بنيان خانواده همراه سازند.
به اعتقاد كارشناسان خانواده اولين پايگاه بستر ساز رشد جسمي، رواني و اجتماعي شدن هر فرد در جامعه است.
آنها تاكيد دارند خانواده هايي كه به حقوق و مسئوليت ها جاهل يا بي اعتنا باشند زمينه ساز آسيب هاي گوناگون اجتماعي، رواني از قبيل خشونت، اعتياد، فرار و رفتارهاي نابهنجار بوده و در نتيجه تربيت نسل آينده دچار بحران خواهد شد.
2047/3215/