به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، اولين نشست مشترك شوراي علمي، فرهنگي بانوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با حضور نمايندگان زن معاونت ها و سازمان هاي تابعه درباره معضلات فرهنگي حوزه زنان، خانواده با محوريت امر به معروف و نهي از منكر روز شنبه برگزار شد.
دستور اين جلسه، بحث و تبادل نظر درباره وظايف مشترك دستگاه هاي دولتي براي كنترل و پيشگيري از معضلات فرهنگي حوزه زنان در امر به معروف و نهي از منكر و وظايف اختصاصي وزارت فرهنگ در اين حوزه بود.
** حقوق زنان در جامعه به درستي رعايت نشده است
مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور بين الملل در اين نشست با تاكيد بر انجام كار براي زنان گفت: حقوق اين قشر از جامعه در جمهوري اسلامي به درستي ادا نشده و به جايگاه زنان آنطور كه اسلام سفارش كرده توجهي نشده است.
حجت الاسلام حسن امينيان افزود: با وجود خدمات و كارهاي خوبي كه در اين حوزه انجام شده اما در بسياري از موارد نظير «نقش زن در جامعه» ابهام وجود دارد، به عبارتي آنچه دين در اين باره توصيه كرده با آنچه در جامعه شاهديم متفاوت است.
وي با بيان اينكه امر به معروف و نهي از منكر دو اصل مهم در اسلام است، اضافه كرد: اجراي اين دو فريضه با زور و اقدامات سلبي و قوه قهري امكان پذير نيست.
امينيان يادآور شد: براي اصلاح هر چيزي در دين مبين اسلام راه وجود دارد كه يكي از آنها استفاده از زبان هنر است.
وي با تاكيد بر رسيدگي به حقوق زنان پيشنهاد كرد، مطالب و موضوعاتي در زمينه امر به معروف و نهي از منكر در حوزه زنان تهيه و به تاييد وزير فرهنگ برسد تا قابليت اجرا داشته باشد.
** سياست ها اولويت بندي شود
مشاور وزير فرهنگ در امور بانوان نيز گفت: به دليل بالا بودن برنامه ها و سياست ها در كشور نمي توان به طور كامل همه آنها را اجرا كرد، بطور مثال 33 سال است كه دانشگاه آزاد اسلامي تاسيس شده و طي اين مدت سه هزار صفحه بخشنامه صادر شده كه خلاصه آن 300 صفحه شده است.
پروين دادانديش افزود: لازم است كارها اولويت بندي و سپس به دستگاه ها ابلاغ شود، در زمينه امر به معروف و نهي از منكر هم ضرورت دارد سياست ها مشخص و تعيين شود تا بدانيم كه در سالهاي آينده كدام بخش بايد اجرا شود.
** تذكر لساني، وظيفه همگاني
نماينده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در ستاد امر به معروف و نهي از منكر در تشريح فعاليت هاي شوراي امر به معروف و نهي از منكر اين وزارتخانه هم گفت: شورا سالها به دليل آنكه اعضاي اصلي آن اشخاص حقوقي وزارت فرهنگ بودند، تشكيل جلسه نمي داد و فعاليت ها متوقف بود.
مهرزاد جعفري با بيان اينكه از سال 90 اين شورا احيا و فعاليت هاي آن به صورت جدي آغاز شد، افزود: هشت عضو آن خانم و سه عضو ديگر آقا هستند و در استان ها و مراكز استان ها نيز فعاليت هاي چشمگيري داشته اند.
وي با بيان اينكه «تذكر لساني، وظيفه همگاني» شعار ستاد امر معروف و نهي از منكر است ، ادامه داد: سه كميسيون تخصصي «فرهنگ و هنر»، « آموزش و پژوهش» و «ارتباطات و تبليغات » در اين شورا داراي شرح وظايفي هستند و از هر يك از معاونت هاي وزارتخانه حداقل يك نفر در آن حضور دارد.
به گفته جعفري، برگزاري سالروز عفاف و حجاب در تير ماه سالجاري آخرين برنامه اين شورا بود.
نماينده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در ستاد امر به معروف و نهي از منكر توضيح داد: به منظور نهادينه شدن اين دو فريضه، جلسه اي با دبير شوراي فرهنگ عمومي تشكيل شد تا اين شورا نيز با ورود به اين حوزه، به ترويج اين فرهنگ كمك كند.
* حضور در نمايشگاه بين المللي كتاب تهران
وي با بيان اينكه ستاد امر به معروف و نهي از منكر با اعزام حدود 70 نفر فرد آموزش ديده به نمايشگاه بين المللي كتاب تهران فعاليت هايي را در كنار ساير عوامل انجام داد، اظهار داشت: اين افراد از راه گفت و گو به برخي از غرفه داران و بازديدكنندگان كه شئونات اسلامي و رفتاري را رعايت نمي كردند تذكر دادند.
به گفته جعفري، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان يكي از سه دستگاه برتر در حوزه امر به معروف و نهي از منكر شناخته شده است.
«سايت شوراي امر به معروف و نهي از منكر در صفحه اصلي وزارتخانه قابل مشاهده است.»
وي توضيح داد: بر اساس ماده 10 قانون حمايت از آمران به معروف و ناهيان از منكر، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم،تحقيقات و فناوري، سازمان صدا و سيما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، سازمان تبليغات اسلامي، سازمان بسيج مستضعفان، شهرداري ها و ساير نهادها و دستگاه هاي فرهنگي مكلف هستند شرايط اقامه امر به معروف و نهي از منكر و بالا بردن سطح آگاهي هاي عمومي در اين خصوص را از طريق آموزش و اطلاع رساني فراهم كنند.
** پيشنهادات حضار به شورا
در اين جلسه برخي از حضار براي بهبود فعاليت شوراي امر به معروف و نهي از منكر پيشنهاداتي ارائه كردند.
استفاده از لباس هاي متحدالشكل براي غرفه داران در نمايشگاه كتاب، برگزاري كلاس هاي توجيهي براي ارتباط با ارباب رجوع در نمايشگاه، برگزاري مسابقات مقاله نويسي و فيلمنامه نويسي درباره مصاديق امر به معروف و نهي از منكر، تشكيل تيم علمي براي فعاليت در اين عرصه با همكاري آموزش و پرورش (بعنوان يك ركن اساسي در جامعه )، توليد و چاپ كتاب با اين موضوعات، رايزني با آموزش و پرورش براي فعال كردن زنگ پرورشي، فعاليت در فضاي مجازي به عنوان رسانه اي فراگير از جمله اين پيشنهادات بود.
عضو شوراي علمي، فرهنگي دفتر مطالعات و برنامه ريزي امور فرهنگي گفت: بايد مصاديق امر به معروف و نهي از منكر مشخص شود تا فقط از بدحجابي به عنوان يك منكر ياد نشود.
مرضيه مرآت نيا، با تاكيد بر پرهيز از موازي كاري در اين حوزه به فعاليت هاي گشت ارشاد اشاره و اضافه كرد: فعاليت هاي ستاد امر به معروف و نهي از منكر در زمينه افزايش سطح آگاهي هاي عمومي موثر است هرچند معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز خود ناظراني دارد.
به گفته وي، با پرهيز از اين موازي كاري ها، در بودجه ها هم صرفه جويي خواهد شد مثلا مي توان بخشي از اين بودجه ها را به ناشران براي تشويق به چاپ و توليد كتاب هايي با اين مضامين و مصاديق امر به معروف و نهي از منكر اختصاص داد.
فراهنگ**1880**1027
تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۷
تهران- ايرنا- مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور بين الملل گفت: فريضه امر به معروف و نهي از منكر با استفاده از قوه قهريه امكان پذير نيست و با زور و اجبار نيز جواب نمي دهد.