آنكارا – ايرنا – رجب طيب اردوغان رئيس جمهوري تركيه روز شنبه در چين در حاشيه يازدهمين نشست سران گروه 20 با ولاديمير پوتين رئيس جمهوري روسيه ديدار و گفت وگو كرد. اين دومين ديدار رهبران دو كشور بعداز شروع عادي سازي روابط است.

به گزارش ايرنا، رسانه هاي تركيه خبر شروع ديدار رهبران تركيه و روسيه را با كد فوري مخابره كردند.
در اين ديدار محمد شمشك معاون نخست وزير، مولود چاوش اوغلو وزير خارجه، نهاد زيبكچي وزير اقتصاد، برات آلبايراك وزير انرژي و منابع طبيعي و حاكان فيدان رئيس سازمان اطلاعات تركيه (ميت) حضور داشتند.
خبرگزاري آناتولي گزارش داد كه پوتين در اين ديدار از عادي شدن حيات سياسي در تركيه به دنبال كودتاي نافرجام 25 تير ماه گذشته ابراز خرسندي كرده است.
وي با تاكيد بر اينكه تركيه از دوران گذار سختي عبور مي كند، گفته است: روسيه مي داند كه تركيه با تهديدهاي جدي روبروست و به مبارزه با تروريسم مشغول است.
پوتين با اشاره به اينكه دو طرف پيشتر مواضع خود را در خصوص مبارزه با تروريسم به يكديگر تبيين كرده اند، تصريح كرد: عادي سازي شرايط در تركيه موجب پيشرفت ها و موفقيت هاي مهمي است ولي با تكميل عادي سازي، با سرعت بيشتري روابط را توسعه خواهيم داد.
اردوغان نيز مذاكرات امروز خود با پوتين را به منزله ادامه گفت و گوهاي دو طرف در 19 مرداد ماه گذشته در سن پيترزبورگ ارزيابي كرد و گفـت: در ديدار امروز موضوعاتي را كه در سن پيترزبورگ مذاكره كرديم، ادامه داده و موضوعات بسيار مهم سياسي، اقتصادي و منطقه اي را رايزني خواهند كرد.
به گفته ناظران سياسي در آنكارا ، آنچه كه ديدار ديروز اردوغان و پوتين را حساس كرده است، همزماني اين ديدار با گشوده شدن جبهه ديگري از عمليات برون مرزي تركيه در خاك سوريه مي باشد.
امروز شمار قابل توجهي تانك و نيروي مكانيزه ارتش تركيه از منطقه كليس وارد خاك سوريه شده و تا شهر چوبانبي – الراعي سوريه پيش رفته و تحويل ارتش آزاد سوريه دادند.
اين عمليات در يازدهمين روز عمليات موسوم به سپرفرات صورت گرفت.
روابط تركيه و روسيه به دنبال سرنگوني جنگنده روسي در 24 نوامبر سال گذشته در مرز اين كشور با سوريه بحراني شده بود كه بعداز نامه اردوغان به پوتين در خرداد ماه گذشته و به دنبال آن سفر وي به سن پيترزبورگ، دو طرف نسبت به عادي سازي روابط تصميم گرفتند.
عادي سازي روابط تركيه، دست آنكارا را در شروع عمليات سپرفرات در خاك سوريه باز كرد؛ تركيه كه به دنبال بروز بحران با روسيه، نمي توانست جنگنده هاي خود را در نوار مرزي سوريه به پرواز در آورد، با عادي سازي روابط با روسيه و گفت و گو در خصوص عمليات برون مرزي، اكنون عملياتي را در زميني به وسعت 90 كيلومتر در عمق 40 كيلومتر در خاك سوريه با عنوان پاكسازي عناصر تروريستي از مرزهاي خود و برطرف كردن تهديدات فرامرزي كه امنيت ملي اين كشور را به خطر انداخته، شروع كرده است.
خاورم/2011**1275