به گزارش ايرنا از دانشگاه علم و صنعت ايران، مدير پروژه ساخت دستگاه مبدل انرژي امواج و استاديار اين دانشگاه اظهار داشت: اجراي پروژه توليد برق و آب شيرين از امواج دريا در مقياس صنعتي در دانشگاه علم و صنعت ايران از سال 93 و با رويكرد توسعه دانش فني ساخت نيروگاههاي تجديد پذير آغاز شده است.
دكتر 'صادق صادق زاده' افزود: سامانه توليد برق از امواج دريا كه با عنوان پلتفرم هيدروليكي نيز معروف است در نزديكي ساحل نصب مي شود.
وي در تشريح مزاياي اين دستگاه توضيح داد: اين مبدل جزء مبدلهاي كمتر پيچيده بوده و نسبت به ديگر مبدلها، ابعاد كوچكتري دارد، ضمن اينكه نصب تجهيزات و سامانههاي وابسته در ساحل، هزينه توليد انرژي را در مقايسه با سامانههاي دورتر از خط ساحلي كاهش مي دهد و دسترسي به اين سامانه نيز براي بازديد و تعميرات راحت تر است.
به گفته دكتر 'روح الله احمدي' استاديار دانشگاه علم و صنعت ايران و همكار بخش تبديل انرژي در اين طرح تحقيقاتي، مهم ترين ويژگي اين پروژه ماهيت هيبريدي آن و بهينه سازي سيستم براي رسيدن به بازدهي بسيار بالاست.
وي بيان داشت: با توجه به همين موضوع و با درنظر گرفتن شرايط امواج محدوده خليج فارس و درياي عمان، طراحي نمونه آزمايشگاهي مبدل انرژي با استفاده از نرمافزارهاي تخصصي در دستور كار قرار گرفت و پس از تحليل مقدماتي، نمونه آزمايشگاهي در مقياس 10وات ساخته و با موفقيت آزمايش شد.
احمدي خاطرنشان كرد: پس از برنامه ريزي جهت توليد نمونه نيمه صنعتي، در سال 1394 طراحي و ساخت مبدل انرژي در مقياس متوسط با توان نامي يك كيلو وات آغاز شده و در تيرماه سال 1395 ، مراحل مختلف آزمايش را با موفقيت پشت سر گذاشت.
هماكنون با دستيابي به فناوري ساخت دستگاه پيشرفته توليد برق و آب شيرين از امواج دريا، مسوولان دانشگاه علم و صنعت ايران، در صدد ساخت نمونه صنعتي آن هستند و در همين راستا مذاكراتي با صنايع مرتبط داشته اند تا احداث نيروگاههاي امواج در مقياس صنعتي در قالب يك شركت دانشبنيان وابسته به دانشگاه علم و صنعت ايران دنبال شود.
فناوري ساخت دستگاه مبدل انرژي امواج، تاكنون تنها در اختيار چند كشور معدود از جمله دانمارك، چين، انگلستان، ژاپن و ايالاتمتحده آمريكا بوده است.
توليد دستگاه پيشرفته توليد برق و آب شيرين از امواج دريا در مقياس صنعتي، علاوه بر رفع نياز ساكنان و شاغلان مناطق ساحلي و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي در مناطق كمتر توسعه يافته جنوب كشور، كاهش مصرف سوخت هاي فسيلي را در اين مناطق به همراه خواهد داشت.
تأمين بخشي از انرژي لازم جهت توليد آب شيرين مورد نياز كشور در سال هاي آينده، حذف هزينه حمل و نقل سوخت براي تأمين انرژي مناطق ساحلي، آماده سازي بستر براي طراحي و ساخت نيروگاه امواج با ظرفيت بالاتر و بومي سازي طراحي و ساخت نيروگاههاي امواج در كشور از ديگر مزاياي اين طرح به شمار مي آيد.
ساخت اين دستگاه همچنين مي تواند به افزايش امنيت انرژي، رونق كشاورزي و اشتغال زايي و احياي زمين هاي باير در مناطق جنوب كشور كمك زيادي كند.
علمي**1055**1440
تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
تهران - ايرنا - يك گروه تحقيقاتي در دانشگاه علم و صنعت ايران موفق شد نمونه هاي آزمايشگاهي و نيمه صنعتي دستگاه توليد برق و آب شيرين از امواج دريا را در داخل كشور به توليد برساند.