تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۳

مسكو - ایرنا - ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در هشداری به اوكراین و گروه حامیان این كشور از جمله اتحادیه اروپا و آمریكا، اعلام كرد: مساله مالكیت منطقه كریمه برای همیشه خاتمه یافته است و این شبه جزیره روسی می ماند.

به گزارش ایرنا، پوتین گفت كه ساكنان كریمه (واقع در كناره دریای سیاه) سال 2014 تصمیم خود را برای این شبه جزیره و مالكیت آن در یك همه پرسی گرفتند و نتیجه نیز اعلام و اجرا شد.
پایگاه مطبوعاتی كاخ كرملین روز یكشنبه به نقل از سخنان رئیس جمهوری روسیه نوشت: امكان بازگشت كریمه به وضعیت قبلی (بازپس دادن آن به اوكراین) دیگر وجود ندارد.
پوتین همچنین بر لزوم اجرای كامل توافق نامه مینسك برای حل و فصل سیاسی مسائل اوكراین تاكید كرد و گفت كه این سند باید كامل و بدون هر گونه محدودیتی اجرا شود و تمامی طرف ها و كشورهای ضامن اجرا نیز باید در این زمینه تلاش كنند.
رئیس جمهوری روسیه با بیان اینكه مسكو با اعضای گروه نورماندی و واشنگتن برای اجرای توافق نامه مینسك اتفاق نظر دارد، اظهار كرد: اوكراین از اجرای توافق سر باز می زند و از جمله قانون موقعیت ویژه حقوقی منطقه دونباس (در شرق اوكراین) را تصویب نكرده است.
پوتین همچنین از آمریكا خواست از نفوذ خود بر حكومت اوكراین برای اجرای توافق نامه مینسك استفاده كند.
گروه نورماندی برای حل مسائل اوكراین از نمایندگان كشورهای اوكراین، روسیه، آلمان و فرانسه تشكیل شده كه نشست های آن در سطح سران و وزیران خارجه برگزار می شود.
از سال 2014 پس از سقوط دولت وقت اوكراین با روی كار آمدن حكومت جدید و درگیری شبه نظامیان در شرق این كشور با نیروهای دولتی كه روسیه متهم به حمایت از آنان می شود، كی یف و مسكو روابط پرتنشی دارند كه به اعمال تحریم های ضد روسی گسترده غرب و همچنین اقدام متقابل مسكو منجر شده است.
جدایی شبه جزیره كریمه در ساحل دریای سیاه از اكراین و پیوستن آن به روسیه در سال 2014 توسط طرفداران این كشور براساس نتایج برگزاری یك همه پرسی كه مورد تایید مسكو قرار گرفت، بزرگترین عامل افزایش تنش در روابط دو كشور بوده است.
این منطقه 25 هزار و 500 كیلومتری كه اكنون دو میلیون و 413 هزار نفر جمعیت شامل یك میلیون و 450 هزار روس، 576 هزار اوكراینی و 245 هزار تاتار است، سال 1954 توسط نیكیتا خروشچف رییس جمهوری وقت شوروی سابق كه زادگاهش اوكراین بود در قالب تغییرات نقشه ای به این كشور هدیه شده بود.
اروپام 391 ** 1516