سمنان- ایرنا- مدیركل مسكن و شهرسازی استان سمنان با اشاره به تعدادی از واحدهای واگذار نشده و فاقد مالك مسكن مهر در این استان گفت: این واحدها به علت ناتمام ماندن از سوی پیمانكاران، بیشتر دارای مشكلات حقوقی است.

اسماعیل صادقی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: حدود سه هزار و 300 واحد از 33 هزار واحد مسكن مهر در استان سمنان، واگذار نشده و دارای مالك نیست كه علت این امر بیشتر مشكلات حقوقی پیمانكاران این واحدها به خاطر ناتمام گذاشتن طرح یا انجام ندادن تعهدات مطابق قرارداد است.
وی یاد آور شد: از سه هزار و 300 واحد مسكن مهر واگذار نشده در استان سمنان حدود 100 واحد در شهر سمنان، 300 واحد در شاهرود و بقیه در دیگر نقاط استان قرار دارد و عمده واحدهای فاقد مالك یا واگذارنشده استان سمنان در شاهرود واقع است.
صادقی درباره مالكیت واحدهای واگذارنشده مسكن مهر در استان سمنان تاكید كرد: به جز تعدادی از واحدها در شاهرود كه دارای مالك هستند و پیمانكار طرح مشكل دارد، بقیه واحدهای فاقد مالك در استان سمنان، از سوی مسكن و شهرسازی برای واگذاری اعلام و معرفی نشده است تا مشكلات آن واحدها برطرف و واحدها پس از تكمیل، واگذار شود.
مدیركل مسكن و شهرسازی استان سمنان یاد آور شد: در مجموع حدود 33 هزار واحد مسكن مهر در استان ساخته شد كه 28 هزار واحد از این تعداد با نظارت مستقیم مسكن و شهرسازی بوده و نیمی توسط تعاونی ها و نیمی در قالب قراردادهای سه جانبه ساخته شدند.
وی با اشاره به شكایت مسكن و شهرسازی از برخی پیمانكاران مسكن مهر با هدف تكمیل واحدها از سوی آنان، گفت: تعدادی از این پیمانكاران فعالیت خود را از سرگرفته اند و به ویژه سعی داریم واحدهای مسكن مهر كه واگذار شده و دارای مالك است زودتر تكمیل شود.
صادقی با بیان اینكه جمعیتی بیش از 80 هزار نفر در شهرك های مسكن مهر استان سمنان سكونت دارند، گفت: واحدهای مسكن مهر واگذار شده در استان از زیرساخت كامل برخوردارند و خدمات روبنایی نیز برای آنان درنظر گرفته شده است.
وی، همكاری مسكن و شهرسازی برای احداث 11 مدرسه، 12 مسجد و پنج پاسگاه انتظامی را از خدمات روبنایی در شهرك های مسكن مهر در استان سمنان عنوان كرد.
مدیركل مسكن و شهرسازی استان سمنان افزود: زمین لازم برای خدمات روبنایی مختلف در شهرك های مسكن مهر مانند درمانگاه و فضای سبز، لحاظ شده و هر دستگاه دولتی یا اجرایی، می تواند با دریافت زمین، برای ساخت و ساز و ارایه خدمات تخصصی خود اقدام كند.
وی با اشاره به برخی مشكلات و نقص های طرح مسكن مهر در كشور گفت: طرح مسكن مهر طرحی كارشناسی نشده بود و مسایلی مانند واگذاری زمین، مشكلات خدمات زیربنایی و فقدان خدمات روبنایی، مهمترین مسایل مسكن مهر در كشور بودند.
وی افزود: پیمانكاران به عنوان مجری طرح مسكن مهر به ویژه تعاونی ها، دارای تخصص لازم برای ساخت و سازهای مسكن مهر نبودند كه همین مساله برای مالكان و ساكنان و حتی دستگاه های اجرایی مشكلاتی ایجاد كرد و از سویی اینكه تراكم مسكن مهر در تمام نقاط كشور كه به صورت یكنواخت و بلوك های چهارطبقه تعریف شده بود نیز به عنوان نقص های مسكن مهر مطرح است.
صادقی، كیفیت ساخت برخی واحدهای مسكن مهر به ویژه از سوی پیمانكارانی كه تخصصی در ساخت و ساز نداشتند را از مسایلی دانست كه امروز ساكنان این واحدها با آن دست به گریبان هستند.
مدیركل مسكن و شهرسازی استان سمنان ادامه داد: تمام مسایل و مشكلات مربوط به مسكن مهر به اجرای شتاب زده این طرح بازمی گردد.
ناتمام ماندن تعهدات پیمانكاران در مباحثی مانند محوطه سازی، تكمیل پاركینگ، دیواركشی، اجرای نما و مباحثی مانند كیفیت نامطلوب ساخت واحدها، مقاوم نبودن ساختمان ها، فقدان قابلیت واگذاری انشعاب های آب، برق و گاز به مالكان به علت ناتمام بودن تعهدات اجرایی پیمانكاران، كمبود فضای آموزشی، بهداشتی و درمانی، مشكلات خدمات شهرداری مانند آسفالت، فضای سبز و بازارچه های تجاری و خدماتی و مشكلات مالكان در دریافت سند مالكیت، به عنوان اصلی ترین مشكلات واحدهای مسكن مهر مطرح است.
در استان سمنان 33 هزار واحد مسكن مهر ساخته شده است كه حدود 12 هزار واحد در سمنان، 10 هزار و 500 واحد در شاهرود، چهار هزار و 100 واحد در دامغان، هزار و 900 واحد در گرمسار و تعدادی واحد در شهرهای با جمعیت كمتر از 25 هزار نفر احداث شده است.
6103