به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس الرت، محققان با استفاده از خون انسان و یك رنگ فلورسنت به نام 'ایندوسیانین سبز' (ICG) موفق به ساخت یك لیزر خونی شده اند كه می تواند به پزشكان در یافتن تومورها در بدن كمك كند.
برای ساخت یك لیزر به یك منبع نور، یك ماده تشدید كننده و یك حفره بازتاب كننده نیاز است.
محققان دانشگاه میشیگان با استفاده از یك رنگ مورد تایید اداره نظارت بر داروی و غذای آمریكا به نام ICG و تركیب آن با خون كه نقش تشدیدكننده را ایفا می كند، توانستند این لیزر را بسازند.
این رنگ، بدون خون اصلا كارایی ندارد اما زمانی كه حفره بازتاب كننده، یك ماده تشدید كننده و منبع نور را در اختیار دارید ، لیزر هم فعال می شود.:زمانیكه این ماده تحت تاثیر نور یا الكتریسته قرار می گیرد، سطح انرژی اتم ها افزایش می یابد كه به وضعیت 'هیجانی' (excited) معروف است.
فوتون ها به درون حفره پمپ می شوند. اگر یك فوتون به یك اتم برانگیخته برخورد كند، آن اتم به زمین خواهد خورد و یك فوتون دوم با همان فركانس و همان جهت آزاد می كند.
در نهایت این برخورد به سایر اتم های انرژی دار همچنان ادامه می یابد و فوتون های بیشتری آزاد می شود تا یك لیزر نور تولید شود.
زمانی كه محققان این خون و ICG را در یك سیلندر بازتاب دهنده قرار دادند و یك پرتو نور نزدیك به مادون قرمز به آن تاباندند، خون نور ساطع كرد. پزشكان با استفاده از این روش بالقوه جدید می توانند به جستجوی تومورها در بدن بپردازند.
از آنجاییكه ICG در رگ های خونی جمع می شود، مناطقی از بدن كه رگ های خونی زیادی دارند مانند تومورها، باید مانند یك درخت كریستمس بدرخشتند.
در این روش به سادگی ICG به بیمار تزریق می شود، یك پرتو نور بر پوست بیمار تابانده می شود و با استفاده از یك دوربین مادون قرمز این درخشش نمایان می شود.
این لیزر خونی باید بر روی بافت های زنده حیوانی آزمایش شود تا محققان متوجه شوند كه چه چیزی نقش این حفره بازتاب را ایفا می كند اما محققان می گویند كه نانو ذرات طلا می توانند برای این كار مفید باشند.
محققان مقاله ای در این زمینه در نشریه Optical Society of America Technical Digest منتشر كردند.
علمی **1311**1440
تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۵
تهران-ایرنا- دانشمندان با استفاده از خون انسان موفق به ساخت لیزر شدند، این لیزر می تواند به پزشكان در كشف تومورها كمك كند.