كرمان - ایرنا - رئیس دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان گفت: مطالعات طرح احداث 10 هكتار گلخانه هیدروپونیك در این دانشگاه انجام شده است.

به گزارش ایرنا محمدعلی دهقان روز دوشنبه در آیین گشایش چهارمین كنگره ملی هیدروپونیك و تولیدات گلخانه ای در دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان افزود: فراهم ساختن زیرساخت های این گلخانه از جمله آب، زمین، برق و غیره در حال انجام است تا با همكاری سازمان عمران كرمان و بانك كشاورزی بتوانیم تسهیلات راه اندازی این پروژه را دریافت كنیم.
وی تصریح كرد: با توجه به اینكه منطقه رفسنجان از مناطق كم آب كشور محسوب می شود لذا كشت های گلخانه ای به ویژه هیدروپونیك به رفع این معضل كمك می كند.
وی گفت: دانشگاه تولید علم را دارد و در زمینه كشاورزی یكی از راههای ارتقا، استفاده از دانش و علمی است كه در دانشگاهها تولید می شود.
رئیس دانشگاه ولیعصر با اشاره به اینكه 85 درصد بودجه های دانشگاه های استان صرف حقوق و هزینه های جاری می شود ادامه داد: در دانشگاه ولیعصر رفسنجان سعی كردیم این صرف هزینه به كمتر از 50 درصد برسد تا بتوانیم با بودجه باقیمانده طرح های عمرانی و آبادانی را اجرا كنیم.
وی اظهار كرد: این دانشگاه با وسعت 400 هكتار دارای شش دانشكده از جمله ادبیات، حسابداری، ریاضیات و كشاورزی است و در حال حاضر دارای بیش از 9 هزار دانشجو در 15 رشته دكترا، 45 رشته كارشناسی ارشد و 55 رشته كارشناسی است.
دبیر علمی كنگره ملی هیدروپونیك و تولیدات گلخانه ای نیز گفت: 200 مقاله به دبیرخانه كنگره ارسال شد كه از این تعداد 177 مورد پذیرش شدند.
سید حسین میردهقان بیان كرد: از مقاله های پذیرفته شده 48 مورد به صورت سخنرانی و 129 مورد هم به صورت پوستر ارائه می شود.
وی بازدید از كشت های گلخانه ای هیدروپونیك رفسنجان، زرند و كرمان را از برنامه های جنبی این كنگره نام برد و گفت: كارگاه های مختلف هم در حوزه كشت های هیدروپونیك برگزار می شود.
مدیر جهاد كشاورزی رفسنجان هم در این كنگره گفت: 80 هزار هكتار از سطح وسعت این شهرستان را باغات پسته تشكیل داده اند كه با توجه به كمبود و كیفیت پایین منابع آبی، 1500هكتار از این میزان خشك شده اند.
حسین رضایی اظهار كرد: 15 هكتار گلخانه در رفسنجان ایجاد شده كه 0.3 درصد از این گلخانه ها به كشت هیدروپونیك اختصاص دارد.
وی تصریح كرد: 50 درصد سازه های گلخانه های رفسنجان استاندارد نیستند و به طور متعادل گرما و سرما توزیع نمی شود، بحث سازه ها در كشت های هیدروپونیك رفسنجان نظارت می شود تا مشكلی ایجاد نشود.
وی یكی دیگر از چالش ها در گلخانه های رفسنجان را عدم بازاریابی و ارائه سوخت و انرژی با قیمت بالا عنوان كرد و گفت: در شرایط روباز در هر متر مربع 10 كیلوگرم محصول كشاورزی، در گلخانه های معمولی از هر متر مربع 35 كیلوگرم و در گلخانه های هیدروپونیك می توان از هر مترمربع 70 كیلوگرم محصول برداشت كرد.
رضایی خاطرنشان كرد: یكهزار حلقه چاه در رفسنجان وجود دارد كه دبی 372 حلقه چاه زیر 10 لیتر رسیده است.
وی ادامه داد: یكهزار و 200 كارشناس فارغ التحصیل در كشاورزی در رفسنجان وجود دارد كه از این تعداد 800 نفر بیكار هستند لذا با ترویج كشت های هیدروپونیك می توان زمینه این كارشناسان را فراهم كرد.
این كنگره تا روز چهارشنبه ادامه دارد.
7433/3028