تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۳

آستارا - ایرنا - یكی از مدیران ارشد سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در گذر از روستای كانرود شهرستان آستارا متوجه طرح هادی نیمه تمام و مشكلات اهالی شده و بررسی آن را از مسوولان خواستارشده بود كه با حضور مسوولان محل، برنامه های توسعه كانرود پیگیری شد.

كانرود روستایی از توابع بخش لوندویل شهرستان آستاراست كه نامش از رودخانه ای گرفته شده كه در مسیر گذرش كان یا معدنی از آهك وجود دارد.
این روستا در هشت كیلومتری جاده آستارا - تالش همچون نقاشی آبرنگ در دل محیطی جنگلی خودنمایی می كند و از شرق به دریای خزر و از غرب به جنگل های دیله و كوهستان اسپیناس منتهی می شود.
بعد از بررسی خدمات دولت در كانرود و مشكلات موجود در روستا از زبان اهالی، با بخشدار و دهیار این روستا مصاحبه ای ترتیب داده شد شرح آن را در زیر می خوانید.
از توكل مافی بخشدار بخش مركزی لوندویل پرسیدیم باتوجه به نیمه كاره ماندن طرح هادی و بهسازی معابر روستای كانرود چه برنامه ای برای تكمیل آنها دارد؟
وی گفت : كانرود به عنوان آزمون اجرای بهسازی معابر در بخش لوندویل تعریف شده و دو میلیارد ریال اعتبار برای بهسازی معابر این روستا از محل اعتبارات شهرستانی منظور شده است.
وی در مورد زمان آغاز عملیات بهسازی معابر كانرود نیز گفت : منتظر تخصیص اعتبار مصوب هستیم و امید بسیار داریم كه در همین فصل كاری آغاز اجرای بهسازی معابر را شاهد باشیم، البته علاوه بربخشداری، بنیادمسكن انقلاب اسلامی نیز در اجرای طرح هادی روستای كانرود از اعتبارات خود هزینه می كند.
مافی در مورد اقدامات انجام شده برای جبران كمبود فشار آب این روستا نیز افزود : كانرود و برخی دیگر از روستاهای بخش لوندویل از نظر كمیت و كیفیت آب دچار مشكل هستند اما بزودی با وصل آب دو چاه به شبكه توزیع، این مشكل برطرف خواهد شد؛ شبكه توزیع آب ساكنان اطراف خانه بهداشت كانرود سال ها پیش بر اساس آب مورد نیاز 10 خانوار اجرا شده است و اكنون به دنبال احداث ویلا و خانه های متعدد، جوابگوی نیاز فعلی نیست.
وی گفت : بخش لوندویل 18 روستا را شامل می شود كه 99 درصد آنها از نعمت گاز، برق و راه آسفالت و 100 درصد آنها از تلفن ثابت بهره مند هستند و هدف از تلاش های من و همكارانم جز خدمت به مردم چیز دیگری نیست و هر اندازه در تامین نیازمندی های روستائیان كوشا و موثر باشیم در عمل به وظایف خود موفق خواهیم بود.
رحیم نصرتی دهیار كانرود، نیز در مورد علت نیمه كاره ماندن جدول گذاری این روستا در برخی از محله ها گفت :
از سال 93 برای جدول گذاری معابر این روستا هشت تا 9 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات دولتی و سایر منابع هزینه شده است و همچنان به تناسب تامین اعتبار، جدول گذاری، اجرای طرح هادی و ارایه سایر خدمات ادامه می یابد.
وی افزود : این روستا حدود 16 خیابان دارد و خیابان اصلی آن با پنج كیلومتر امتداد در سال های گذشته آسفالت شده است و همچنان به لكه گیری و ترمیم نیازدارد و برای آسفالت كل مسیر به 20 میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم.
نصرتی در مورد آسفالت نشدن برخی از خیابانهای روستا نیز گفت : 800 متر از امتداد یك كیلومتری هر یك از خیابان های شونده كش و شهید اصغرمكانی روستای كانرود نیز از دوسال قبل توسط اداره راه و شهرسازی، زیرسازی و آماده آسفالت شده است و در صورت تامین اعتبار نسبت به آسفالت آنها اقدام خواهد شد.
وی گفت : نبود تصفیه خانه و فرسودگی شبكه توزیع آب، خاموشی بخش هایی از معابر و نامناسب بودن قسمت هایی از راه ارتباطی كانرود به ترتیب از مشكل های مهم این روستاست و امیدواریم با پیگیری از ناحیه دهیاری و تلاش بی وقفه ای كه مسوولان دارند در آینده شاهد برطرف شدن مشكلات باشیم.
وی در مورد تامین وضعیت آب شرب این روستا نیز گفت : روستای كانرود با سه هزار و 570 نفر جمعیت در قالب هزار و 70 خانوار به عنوان بزرگ ترین روستای شهرستان آستارا محسوب می شود، ظرفیت آب روستا كافی است و منبع آب نیز دارد اما باتوجه به وجود 15 تا 16 محله در كانرود، فرسودگی شبكه توزیع و نرسیدن آب به برخی از محله ها برای اهالی مشكل ایجاد می كند و در صورت تامین اعتبار نسبت به ترمیم و اصلاح شبكه توزیع آب اقدام خواهیم كرد.
وی در مورد بروز خاموشی در بخش هایی از معابر روستا نیز گفت : زیرساخت برق كانرود مربوطه به سال های گذشته است و به تناسب افزایش خانوار، توسعه لازم را نیافته است و در برخی از معابر با خاموشی برق مواجه هستیم.
نصرتی یاد آور شد : شورای اسلامی ظرفیتی قابل اتكاست و به عنوان اراده جمعی روستائیان می تواند در تامین نیازمندی ها موثر باشد و هر اندازه اختلاف نظر و سلیقه بین اعضای شورای اسلامی روستا كم باشد به یقین در دستیابی به هدف های خود و محقق ساختن مطالبات اهالی موفق خواهند بود.
وی افزود : كانرود از گاز و تلفن ثابت برخوردار است اما از نظر پوشش تلفن همراه نارسایی هایی وجود دارد كه برای جبران آن برنامه ریزی و تلاش می شود، خانه بهداشت روستا فعال است و همچنین هفت مسجد كانرود در مناسبت های مختلف مورد استفاده مردم قرار می گیرد و مدارس ابتدایی، راهنمایی و پایه اول متوسطه نیز داریم، علاوه بر آنها به همت دولت در این روستا سالن ورزشی نیز احداث شده است و نوجوانان و جوانان روستا اغلب اوقات فراغت خود را با ورزش و تفریح های سالم سپری می كنند.
شهرستان آستارا در غرب استان گیلان واقع شده است و در دو بخش مركزی و لوندویل آن روستاهای جلگه ای، كوهستانی، كوهپایه ای و ساحلی متعددی وجود دارد.
7105/7124/6070