تهران - ایرنا - ائتلاف دو كشور تاثیرگذار و قدرتمند ایران و روسیه در بحران های مهم و حساسی كه از سوی كشورهای غربی و آمریكا به دست سعودی ها در منطقه ایجاد شده است٬ در مدت كوتاهی توانست دستاوردهای شگفتی برای منطقه و جهان به دنبال داشته باشد.

اهمیت همكاری دو كشور روسیه و ایران زمانی نمود یافت كه روسیه پیگیر نقش گمشده خود در منطقه و جهان پس از فروپاشی شوروی سابق شد .روسیه دوره ای را در سكوت و انزوا گذرانده و اكنون آن را پشت سر گذاشته و از سوی دیگر مورد تحریم كشورهای غربی و آمریكا قرار گرفته است .در این شرایط جمهوری اسلامی ایران نیز برای عرض اندام مقابل قدرت هایی مانند آمریكا و كشورهای وابسته ای مانند عربستان كه از سال های دور به یكه تازی در منطقه عادت دارند وپیوسته با همكاری یكدیگر طرح های استعمارگرانه خود را بر كشورهای منطقه تحمیل كرده اند ٬وارد ائتلاف قدرتمندی با روسیه شد.
در حالی كه همه چیز در باره سوریه آنطور كه آمریكا و سعودی ها می خواستند در باره سرنوشت بشار اسد پیش می رفت و شاهزاده های سعودی و وزیر خارجه این كشور در هركجای جهان در حال رجز خواندن برای كنار رفتن بشار اسد از قدرت حتی با استفاده از زور بودند٬ ائتلاف ایران و روسیه بسیاری از معادلات را در منطقه تغییر داد.
حمایت همه جانبه مالی و نظامی سعودی ها با پیشنهاد دولتمردان آمریكایی از گروهك های تروریستی در سوریه به شدت ادامه داشت و می رفت تا با اوج گیری جنگ های خونین داخلی و خارجی، سوریه را طبق طرح آمریكایی ها و صهیونیست ها به چند بخش قومیتی عرب، كرد و مسیحی به تجزیه بكشاند كه ائتلاف ایران و روسیه در موقعیتی مناسب به كمك سوریه ای ها و همه كشورهای منطقه آمد و همه توطئه های دو همدست 70 ساله (آمریكا و عربستان) را در رسیدن به اهداف خود نقش بر آب كرد.
بسیاری از تحلیگران سیاسی منطقه معتقدند در مورد یمن نیز همین قضیه تكرار شد و حمایت های سیاسی روسیه در كنار موضع گیری ایران توانست جنبش های مقاومت مردمی مثل انصارالله و حزب كنگره ملی را كنار هم جمع كند تا بتوانند با تشكیل شورای عالی سیاسی برای اداره این كشور به توافقی تاریخی دست بزنند كه همه طرف های مقابل یمن از جمله آمریكا، امارات، عربستان و انگلیس را برای چاره جویی مقابل ایران و روسیه به نشست های اضطراری و عجولانه در ریاض گردهم آورد.
یمنی ها به خوبی از این موقعیت های سیاسی و ضعف عربستان كه در نتیجه هزینه های سرسام آور جنگ 18 ماهه و نیز اتهام ها و محكومیت های جهانی كه در پی ارتكاب جنایات جنگی با كشتار كودكان و زنان در یمن مرتكب شده بود٬ استفاده كردند به طوری كه جبهه سعودی هرگز فكر آن را نمی كرد كه یمنی ها بتوانند با اتحاد و ائتلاف با خودی ها به برگزاری نشست مجلس نمایندگان و تشكیل شورای عالی سیاسی دست بزنند و مردم یمن نیز در تظاهراتی بزرگ از آن حمایت كنند.
دشمنان مشترك مثل آمریكا و عربستان كه در همه زمینه های اقتصادی و سیاسی در منطقه و جهان علیه ایران و روسیه موضع گیری كرده و می كنند و نیز اشتراك مواضع منطقه ای در مورد سوریه، یمن و عراق، ائتلاف دو كشور مهم ایران و روسیه را به امری ضروری تبدیل كرد و دستاوردهای مهمی كه مهمترین آن نه تنها جلوگیری از پیشروی های گروه های تروریستی مثل داعش و القاعده بلكه عقب راندن آنها از سرزمین های عراق و سوریه و نیز بقای دولت مردمی بشار اسد در سوریه بود را به همراه داشت.
ائتلاف روسیه و ایران زمانی نقش خود را كاملتر كرد كه كودتای مورد حمایت آمریكایی ها، سعودی ها و برخی كشورهای عربی در تركیه ناكام ماند و این كشور هم پیمان با آنها تا حدودی از جرگه غربی ها فاصله گرفت و به سمت و سوی روسیه و ایران متمایل شد كه آن را می توان یكی از دستاوردهای ائتلاف ایران و روسیه در یارگیری در منطقه توصیف كرد.
در حال حاضر همه چیز درمنطقه به نفع ائتلاف ایران و روسیه پیش می رود و در مدت همكاری دو كشور، بحران در سوریه تحت كنترل درآمده، اوضاع در یمن به سروسامان نسبی رسیده و یمنی ها به خوبی عربستان را تحت فشار سیاسی و حملات موشكی خود قرار داده و برگ برنده را در مذاكرات صلح در دست دارند، در عراق نیز نیروهای مردمی و دولتی توانسته اند مناطق بسیاری را از اشغال گروه تروریستی داعش ازاد كنند كه این ها به مذاق آمریكایی ها و سعودی ها ناخوش آمده و كام آنها را تلخ كرده است.
بسیاری از موضع گیری های تند وعجولانه كه از سوی شاهزادگان بی تجربه سعودی اتخاذ می شود و گاهی به شكل دعوت از سركردگان گروهك منافقین خلق كه دشمن ملت و دولت ایران به شمار می آیند و گاهی نیز با شركت مقام های سعودی در نشست های این گروهك در پاریس بروز می كند یا آنها را وادار به تكرار موضع گیری های بی منطق و خیالی مبنی بر كناره گیری بشار اسد یا ساقط كردن جمهوری اسلامی می كند را می بایست در راستای شیرین كردن دهان خود پس از تلخكامی هایی دانست كه بدنبال ائتلاف و همكاری ایران و روسیه نصیب آنها شده است.
ائتلاف ایران و روسیه نمونه خوبی از همكاری منطقه ای به شمار می آید كه در موقعیتی مناسب و بجا مورد توجه قرار گرفت و همچون شوكی غیرقابل پیش بینی به جبهه مقابل آنها وارد آمد.
این ائتلاف در مورد سوریه به خوبی پاسخ داد و به برقراری آرامش نسبی و كاهش بحران در منطقه انجامید، كفه ترازو را به نفع مردم سوریه تغییر داد چرا كه روسیه با حمایت همه جانبه نظامی و سیاسی وارد عمل شد و ایران نیز برای حمایت از شریك سال های دور كه از زمان حافظ اسد ( پدر بشار اسد كه برعكس همه عرب ها یكی از مخالفان حمله صدام به ایران بود) سنگ تمام گذاشت و از نظر لجستیكی و پشتیبانی همه شرایط را برای نجات سوریه شریك استراتژیك ایران از نقشه های پلید سعودی ها و آمریكایی ها به كار گرفت.
اهتمام دولت ایران به برقراری نظم و آرامش در منطقه كه در قالب حمایت از دولت های مردمی انجام می شود، حال فرق نمی كند دولت اردوغان باشد یا دولت مردمی بشار اسد كه هردو نماینده و منتخب مردم این كشورها به شمار می آیند را هرگز نمی توان با تلاش های مقام های رژیم متوهم و تكفیری وهابی سعودی مقایسه كرد؛ رژیمی كه در هرگوشه ای از جهان خود را با حمایت های مالی ناشی از دلارهای بادآورده نفتی از گروهك های تروریستی مانند داعش، النصره و جیش الاسلام می شناساند .
قطعا سعودی ها در عملیات تروریستی 11 سپتامبر آمریكا دست داشتند و 15 عامل از 19 عامل تروریستی این حادثه سعودی تبار بودند، سعودی ها حتی در خنجر زدن به دوستان خود نیز ابایی ندارند و به گزارش رسانه های خبری در شكل گیری كودتای نافرجام تركیه كه یكی از دوستان آنها به شمار می آمد نیز دست داشته اند كه این موضوع به تیرگی روابط بین دو كشور نیز انجامیده است.
به نظر تحلیلگران سیاسی، غیرقابل اعتماد بودن آمریكایی ها و سعودی ها آنقدر برای مردم جهان آشكار شده كه اكثر اندیشمندان و تحلیلگران سیاسی كشورهای عربی نیز بارها به رهبران كشورهای خود در خصوص غیر قابل اعتماد بودن آمریكایی ها هشدار جدی داده اند. این دو كشور حتی به ظاهر دوست حتی به خود نیز اعتماد ندارند و بارها مقام های سعودی از غیرقابل اعتماد بودن آمریكایی ها انتقاد كرده اند.
جو بی اعتمادی به آمریكایی ها از یك سو كه در نتیجه سال های حضور درمنطقه و اندیشیدن محض به منافع خود صورت گرفته و نتیجه بخش بودن ائتلاف ایران و روسیه در منطقه، این تفكر را در بین كشورهای منطقه بخصوص كشورهای آسیب پذیر تقویت كرده است كه اعتماد و اتكا بر كشورهای تاثیرگذار درمنطقه مثل ایران و روسیه انتخابی درست تر و مطمئن تر از اعتماد و اتكا به كشورهای غربی و آمریكا است.

گزارش از: سعید محسنی راد
خاورم**1653**2041**