زاهدان - ایرنا - مردم مومن و خداجوی شهرستان خاش سیستان و بلوچستان با زنده نگهداشتن سنت قربانی و تدارك جشنهای عید سعید قربان در تكاپوی تقسیم كردن شادی های خود با محرومان و نیازمندان هستند.

به گزارش ایرنا رسوم زیبا و سنت پسندیده برجای مانده و یادگار ارزشمند حضرت ابراهیم خلیل الله(ع) از پیامبران اولوالعزم در میان امت اسلامی از اهمیت خاصی برخوردار است و مسلمانان در روز عید قربان علاوه بر ذبح قربانی، با كمك كردن به نیازمندان و دید و بازدیدهای مكرر و انجام صله رحم به جشن و سرور می پردازند.
در استان سیستان و بلوچستان از جمله شهرستان خاش قشرهای مختلف مردم از چند روز قبل با شور و شوق فراوان در تكاپوی استقبال از عید سعید قربان و برگزاری این جشن بزرگ و باشكوه اسلامی می شوند.
بازار فروش لباس، كفش، لوازم آرایشی و عطاری ها، فروش لوازم قصابی برای قربانی كردن حیوان و سیخ كباب و غیره از جنب و جوش خاصی برخوردار شده است.
بازارهای عرضه دام زنده در شهرستان خاش از چند روز مانده به عید سعید قربان از رونق زیادی برخوردار می شود بگونه ای كه دامداران، روستاییان و قصابان دام های خود را در این بازار عرضه می كنند.
بازار و فروشگاههای مركز شهر و خیابانها و معابر به همراه میدان مالیه شهرداری خاش مملو از جمعیت خریداران و بازدید كنندگانی است كه در حال خرید البسه و وسایل و لوازم عید هستند.
این روزها برای قصابان، افراد باتجربه در كار ذبح دامهای سبك و سنگین كه برخی از آنان برای ذبح هر راس دام سبك دستمزدی افزون بر 200 هزار ریال دریافت می كنند روز شادی و سرور است.
علیرضا هاشمی فر از شهروندان خاش گفت: حج ابراهیمی فرصتی ارزشمند برای نمایش وحدت و همدلی در جامعه است و زیبایی و برجستگی عید سعید قربان تقسیم كردن شادی و سرور در میان امت اسلامی و توجه به نیازهای محرومان و مستمندان است.
یونس قلندرزهی شهروند دیگری نیز اظهار داشت: جنب و جوش و تب و تاب برای خرید لوازم عید در شهرستان خاش از فرهنگ هایی بسیار زیبا و جذاب است كه نظر هر تازه واردی را به خود جلب می كند.
نادر میربلوچزهی از شهروندان خاشی به خبرنگار ایرنا گفت: حضور مردم در میادین مالیه شهر و مكان های دیگری كه از سوی شهرداری و عشایری برای خرید و فروش دام راه اندازی شده و حضور زنان و مردان و دختران و پسران در فروشگاهها و مراكز عرضه كفش و لباس و لوازم آرایشی و غیره نشان از عشق و علاقه آنان به دین مبین اسلام و برگزاری مراسم بزرگترین عید امت اسلامی است.
وی افزود: نظیر این جنب و جوش را می توان در ایام نزدیك به نوروز در استانهای دیگر كشور جستجو كرد.
شماری از مسئولان شهرستان خاش نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از برنامه ریزی های انجام شده برای ارائه خدمات مطلوب عیدانه به شهروندان در ایام عید سعید قربان سخن گفتند.
شهردار خاش گفت: امسال برای جبران مشكلات حقوقی كاركنان خود در راستای انعقاد یك تفاهم نامه توانستیم دام قربانی شاغلان در شهرداری را تامین كنیم.
عیدالمجید تمندانی افزود: كشتارگاه صنعتی شهرداری نیز دام برای فروش و ذبح دامهای قربانی مردم آماده شده است.
وی اظهار داشت: با تجهیز كشتارگاه از سوی شهرداری و تعیین سلاخان و قصابان چیره دست ظرفیتهای خوبی برای خدمات دهی به شهروندان فراهم شده است.
وی اظهار داشت: شهرداری خاش همگام با اكیپ های شبكه بهداشت و درمان و اداره دامپزشكی برای تامین سلامت افراد جامعه تلاش می كند.
شهردار خاش ادامه داد: علاوه بر این، در مركز عرضه و فروش دام شهرداری ظرفیتهای خوبی برای عرضه دامهای سالم وجود دارد و تلاش شده است كه امسال نسبت به سالهای قبل خدمات شایسته و در خور شان شهروندان خاش ارائه شود.
رئیس اداره دامپزشكی خاش گفت: بر اساس برنامه های پیش بینی شده از سوی این سازمان ذبح اسلامی و بهداشتی دامهای قربانی در نقاط مختلف این شهرستان انجام می شود.
دكتر امان الله رخشانی بیان كرد: كارشناسان بهداشتی و ناظران این اداره بر كار ذبح اسلامی و شرعی نظارت دارند تا سلامت افراد جامعه تامین شود.
وی تصریح كرد: اكیپ های دامپزشكی امسال نیز در سطح شهر، كشتارگاه و ساختمان اداره دامپزشكی خاش برای خدمات دهی مناسب به شهروندان آمادگی كامل دارند.
وی اظهار داشت: كارشناسان این اداره پس از معاینه دامها و اطمینان از سلامت آنها برای جلوگیری از شیوع بیماری های مشترك بین انسان و دام بر ذبح قربانی نظارت می كنند.
امین الله میركازهی رئیس اداره امور عشایری شهرستان خاش نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از عرضه دام زنده، سالم و دارای گوشت با كیفیت از تولیدات عشایر بومی منطقه خاش با قیمت 125 هزار ریال در هر كیلوگرم خبر داد و گفت: سلامت دامهای عشایر خاش تضمین شده و بر اساس یك سنت پسندیده تلاش كرده ایم در سال جاری نیز بهترین خدمات را به شهروندان ارائه دهیم.
فرماندار خاش نیز گفت: نانوایی های این شهرستان همزمان با روز عید سعید قربان تعطیل است و خانواده ها می توانند قبل از روز عید نان موردنیازشان را تهیه كنند.
محمد اكبر چاكرزهی بیان كرد: تمهیدات لازم برای ارائه خدمات به شهروندان اندیشیده شده است.
وی افزود: اكیپهای بهداشتی و درمانی و نظارت بر سلامت افراد جامعه و دامها و نیز نظارت بر كنترل قیمتها از امروز در شهرستان خاش بصورت شبانه روزی فعالیت خواهند داشت.
فرماندار خاش با تاكید بر ضرورت تهیه دامهای سالم توسط شهروندان گفت: میدان مالیه (دام) شهرداری، اداره امور عشایری و شركت كشت و صنعت گوهركوه و تمپ با همكاری دامپزشكی و مركز بهداشت آماده خدمات دهی به شهروندان هستند.
وی با اشاره به اینكه تمهیدات لازم برای برگزاری باشكوه نماز عید و آیینهای ویژه این ایام اندیشیده شده است،گفت: آیین های ویژه این عید بزرگ باشكوه تر از گذشته در شهرستان خاش برگزار می شود.
رییس اداره تبلیغات اسلامی خاش نیز بیان كرد: نماز عید سعید قربان ویژه تشیع در مصلی حضرت ابوالفضل العباس (ع) و نماز عید برادران اهل سنت در مصلی مركزی سه راهی برگزار می شود.
حجت الاسلام اكبر نیری اظهار داشت: دعای عرفه امسال نیز همچون سالهای گذشته در شهرستان خاش برگزار می شود.
خاش در 185 كیلومتری جنوب زاهدان مركز سیستان و بلوچستان واقع شده است.
7310 / 6081