كوالالامپور – ایرنا – 'بونهانگ ووراچیت' رئیس جمهوری لائوس از اعضای اتحادیه كشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به 'آ.سه.آن' در آیین گشایش اجلاس سران این اتحادیه و در میان چالش های جهانی از اعضا خواست با همكاری یكدیگر با این چالش ها مقابله كنند.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری لائوس سه شنبه شب در آیین گشایش بیست و هشتمین و بیست و نهمین اجلاس سران آ.سه.آن به میزبانی 'وینتیان' پایتخت این كشور، چالش های امنیتی چند وجهی مانند تروریسم و افراط گرایی، بلایای طبیعی، تغییرات آب و هوایی، بحران مهاجرت، قاچاق انسان، اختلافات ارضی و درگیری های مسلحانه را از چالش های جهان در حال حاضر عنوان كرد.
وی همچنین اشاره كرد كه هم زمان، اقتصاد جهانی به تدریج در حال بهبود بوده، اما رشد اقتصادی آهسته و شكننده است.
به نوشته روز چهارشنبه تارنمای 'نیو استریت تایمز'، وی كه كشورش ریاست سالانه آ.سه.آن را بر عهده دارد و برای سال 2017 میلادی باید آن را تحویل اندونزی دهد، گفت با توجه به چالش های جهانی نیاز است ما از نزدیك این تحولات را دنبال كنیم و در ادامه با ارتقاء همكاری درون آ.سه.آن و همكاری با جامعه بین المللی، از جمله شركای گفتمانی آ.سه.آن و دیگر طرف های خارجی قادر به پاسخگویی و مقابله با این چالش ها باشیم.
'بونهانگ ووراچیت' گفت كه آ.سه.آن باید همچنان پایبند به اصول این اتحادیه منطقه ای در ترویج ارتباط و افزایش مركزیت آ.سه.آن در روابط با شركای خارجی براساس راه این اتحادیه باشد و مطابق با خصوصیات و واقعیت منطقه جامعه آ.سه.آن به سمت پویایی، مردم گرایی و مردم محور حركت كند.
در آیین گشایش اجلاس سران آ.سه.آن از آرم پنجاهمین سالگرد تاسیس این اتحادیه 10 عضوی شامل مالزی، اندونزی، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، ویتنام، برونئی، لائوس، كامبوج و ویتنام رونمایی شد.
اتحادیه كشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه آن) سال 1967 در وزارت خارجه تایلند در بانكوك با حضور وزیران خارجه پنج كشور اندونزی، مالزی، سنگاپور، فیلیپین و تایلند تاسیس شد.
این برای نخستین بار است كه دو اجلاس سران آ.سه.آن در یك زمان برگزار می شود و سال های گذشته هر سال دو اجلاس با فاصله چند ماهه از یكدیگر برگزار می شد.
در لائوس قرار است نوزدهمین اجلاس سران آ.سه.آن و چین، نوزدهمین اجلاس سران آ.سه.آن و ژاپن، هیجدهمین اجلاس سران آ.سه.آن و كره جنوبی، نوزدهمین اجلاس سران آ.سه.آن به علاوه سه، نخستین اجلاس سران آ.سه.آن و استرالیا، هشتمین اجلاس سران آ.سه.آن و سازمان ملل متحد، چهاردهمین اجلاس سران آ.سه.آن و هند، چهارمین اجلاس سران آ.سه.آن و آمریكا و یازدهمین اجلاس سران شرق آسیا برگزار شود.
بیانیه ای نیز روز پنجشنبه در مورد بحث مهاجران و قاچاق منتشر خواهد شد.
این اعلامیه در حمایت آ.سه.آن از كنوانسیون علیه قاچاق انسان، به ویژه زنان و كودكان در طول اجلاس سال گذشته سران آ.سه.آن در كوالالامپور امضا شد.
در طول این نشست، رهبران آ.سه.آن بیانیه ای مشتركی در مورد مشاركت اقتصادی جامع منطقه ای صادر می كنند. این بیانیه نشان دهنده تعهد آ.سه.آن برای حصول اطمینان از نتیجه گیری سریع مذاكرات اقتصادی جامعه است.
در نشست های رهبران آ.سه.آن و دیدارهای حاشیه ای همكاری در زمینه هایی از قبیل امنیت، اقتصاد، فرهنگ و تبادل دیدگاه در مورد مسائل مورد علاقه مشترك از جمله چالش های دریای جنوبی چین، افراطی گری، تروریسم و مسائل محیط زیست مورد بحث قرار می گیرد.
رهبران اتحادیه جنوب شرق آسیا كه بیانیه كوالالامپور در مورد شكل گیری جامعه آ.سه.آن و آ.سه.آن 2025 را امضا كردند، در اجلاس سه روزه لائوس در مورد این جامعه نیز به بحث می پردازند تا راه های اجرایی كردن آن با توجه به اختلاف های اقتصادی درونی هموارتر شود.
آساق**1611